Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2019. 06. 04.

Diabétesz: Paleo-ketogén étrenddel elhagyható az inzulin

Természetgyógyászok és orvosok körében is nagy érdeklődést, többekből megdöbbenést váltott ki dr. Tóth Csaba orvossal, kutatóval készült interjúnk, melyben beszámoltunk arról, hogy munkacsoportjával sikerült elérniük 1-es típusú cukorbetegnél az inzulin termelődésének fokozását. A paleo-ketogén étrend, amit dr. Clemens Zsófia kutatóbiológussal együtt kidolgozott, elsősorban azt veszi figyelembe, mely élelmiszerek nem okoznak béláteresztést. Az étrend segítségével súlyos Crohn- és cukorbetegek, autoimmun-betegségben és rosszindulatú daganatban szenvedők, epilepsziások gyógyulnak sorra. Nézzük, mi a gyakorlat és a bizonyítékok!

 

» Részletek

2018. 09. 17.

Az egészséges étrendtől boldogabbak a gyermekek

Egy svéd kutatás kiderítette, hogy az egészséges étrend hatására gyermekeink öntudatosabbak, magabiztosabbak. 

 

» Részletek

2018. 03. 01.

Gyászhír

Prof. dr. Török Szilveszter (1931. 04. 22. - 2018. 02. 12.), a hazai természetgyógyászat doyenje hosszan tartó betegség után 2018. február 12-én, életének 87. évében elhunyt.

Temetése a Szent Gellért Urnatemetőben (Kelenföldi Plébániatemplom) lesz 2018. március 2-án, 9 órakor.  Cím: Budapest , XI., Bartók Béla út 149.

Mindazok, akik tisztelték és szerették egy szál virággal vehetnek tőle végső búcsút.

A Természetgyógyász Magazin Szerkesztősége rendhagyó nekrológgal, egyik utolsó írásának közzétételével tiszteleg nagybecsű munkássága előtt. Az egész életének tapasztalatát magába sűrítő bölcs intelmeit 2010. szeptember 9-én vetette papírra.

Valamennyi munkatársunk, olvasóink és a gyógyult betegek nevében köszönjük, Professzor úr! 

» Részletek

2017. 02. 28.

Bormámor Hamvas Bélával

Hamvas Béla művei nyomán állította össze Bormámor című produkcióját Jaross Viktória rendező-író-koreográfus, Juhász Kristóf társíró segítségével. A darabot 2017. december 9-én fogják bemutatni a szentendrei Városháza dísztermében.

» Részletek

2017. 02. 01.

C-vitaminban gazdag étrend szürke hályog ellen

Számos kutatás igazolta, hogy sok betegség lefolyása pozitívan befolyásolható C-vitaminnal. A londoni King’s College legújabb kutatása szerint a C-vitaminban gazdag étrend egyaránt alkalmas a szürke hályog (cataracta) megelőzésére és a betegség lefolyásának feltartóztatására. A szürke hályog világszerte a megvakulás vezető oka. Azonban csak a magas C-vitamin-tartalmú élelmiszereknél figyelhető meg a védő hatás, az étrendi kiegészítőként szedett C-vitaminnál nem.

» Részletek

2017. 01. 27.

Növényi étrenddel a gyulladások ellen

A növényekben gazdag étrend rövid távon a laboratóriumban mérhető gyulladásos paraméterek szintjét is kedvezően befolyásolhatja – jelentették be a Német Táplálkozáskutatási Intézet szakemberei, akik 29, egymástól független kutatás eredményeit vetették össze.

» Részletek

2015. 11. 09.

A kínai orvoslás titkai a San Marco Szabadegyetemen

A San Marco Szabadegyetem november 9-én igazi csemegével szolgál az egészségtudatos közönség számára. Oravecz Márk, hagyományos kínai orvos beszél a kínai és a modern orvoslás összefüggéseiről.

 

„A legfontosabb, hogy mindkettő célja a gyógyítás, tehát egy egységes univerzum két oldaláról beszélhetünk” – mondta el Oravecz Márk. „A különbség a fejlődéstörténetben lelhető fel, hiszen a hagyományos kínai orvoslás több mint 2500 éves múltra tekint vissza, míg a modern, nyugati változat, jelenlegi formájában mindössze néhány száz éves.” A szakértő magyarázata szerint az időbeli eltérésnek is köszönhetőek a hangsúlyeltolódások. „A nyugati orvostudomány az embert részletekben méri, és egy-egy szervet szeretne meggyógyítani. Ez valahol levezethető a görög kulturális örökségből, ahol az egyik fő kérdés az atomszerkezet feltárása volt. Ellenben Kínában a teljes kép van szem előtt. Nem vesznek el a részletekben, hanem az emberi testet, mint egészet vizsgálják, amelynek organikus részei nemcsak a tudati és érzelmi folyamatok, hanem társadalmi, évszak- és éghajlati változások is.”

» Részletek

2014. 05. 21.

Vérnyomáscsökkentő a mediterrán étrend?

A mediterrán étrend vérnyomáscsökkentő hatását magyarázta meg egy brit kutatás: a telítetlen zsírsavak a nitritben gazdag zöldségfélék együtt védenek a magas vérnyomástól. A mediterrán étrendben használt olívaolaj, diófélék és az avokádó telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, a spenót, a zeller és a sárgarépa pedig nitritekben és nitrátokban bővelkedik. Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy az ilyen étrendnek vérnyomáscsökkentő hatása lehet.

» Részletek

2014. 05. 15.

Vegetáriánus étrenddel a prosztata egészségéért

A vegetáriánusok egészségesebben élnek – legalábbis, ami a prosztatájukat illeti. Ez derült ki egy nemzetközi klinikai felmérésből, amelyen 500 ezer résztvevő adatait elemezték.

» Részletek

2013. 09. 24.

Pikkelysömörgyógyszer segíthet az 1-es típusú cukorbetegeken

Biztató eredményeket mutatott amerikai kutatók szerint az 1-es típusú cukorbetegség kezelésében egy olyan hatóanyag, amelyet eredetileg a pikkelysömör gyógyítására fejlesztettek ki.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.