Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2018. 01. 29.

Ülő jóga ízületi kopásra

A Florida Atlantic University kutatása szerint az ízületi kopásban szenvedőkre kifejezetten jótékony hatást gyakorol az ülő jóga.

 

» Részletek

2017. 01. 04.

Térdízületi kopás ellen taj-csi

A taj-csi hagyományos kínai mozgásterápia, amely eredetileg a keleti  harcművészetekből fejlődött ki, és már jó ideje Európában is sokan művelik, pl. asztma, ízületi bántalmak, hátfájás vagy alvászavarok enyhítésére.

» Részletek

2016. 04. 25.

Csontritkulás és ízületi kopás: terápia injekciók és műtét nélkül

A csontritkulás korántsem csak a nők betegsége. Minden ötödik páciens férfi! Ennek oka részben a férfi nemi hormonok szintjének csökkenése, részben a kalciumhiány, valamint a magas alkoholfogyasztás.

» Részletek

2016. 01. 18.

Népbetegség a csípőízületi kopás

A Semmelweis Egyetem ortopédiai klinikájának igazgatója arról beszélt, hogy negyvenöt év felett gyorsul a genetikailag beprogramozott sejthalál a porcállományban. A felnőttkori elsődleges csípőízületi kopás pedig a genetikailag kódolt sejthalál következménye. Ez a betegség a rómaiaknál - ahol 26 év volt az átlagéletkor - ismeretlen volt, de ez a kórkép mára népbetegség lett. Így az előrejelzések szerint ez a betegség egyre többeket érint majd.

» Részletek

2015. 05. 29.

A brokkoli véd az ízületi kopástól

A brokkoliban található szulforafán nevű anyag hatásos lehet az ízületi kopások  megelőzésében – jelentették brit kutatók. A szulforafán gyulladáscsökkentő hatásaival már korábban is tisztában voltak, de most azt is sikerült megállapítani, hogy ez az anyag olyan enzimeket gátol, amelyek részt vesznek a porcszövetek lebontásában.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.