Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 20 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2020. 05. 29.

Az influenza vakcináknak nincs semmi értelme - írja az Annals of Internal Medicine

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2020. 05. 29.

Kis Zsolt – Szív Szútra

 

 

Szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy a közeljövőben milyen tanfolyamok és képzések indulnak. Akik kezelésekre jönnének, kérem, hogy időben jelezzék, mikorra szeretnének időpontot kérni. Az Ö.T.II időpontja még függőben van. Amint meglesz, azt is közlöm veletek!
 
 
Meditációban való belső megvilágosodás I.          Indul:2020.05.30.
 
Meditációban való belső megvilágosodás II.         Indul:2020.06.13-14.
 
Meditációban való belső megvilágosodás III.        Indul:2020.06.27-28.
 
Meditációs est:                                                      Indul:2020.06.02.  18-20-ig.
 
Önfejlesztő tréning I:  Indul: Szeptember eleje! 10 hét. Ezen azok tudnak részt venni akik elvégezték az első és második tanfolyamot.
 
Önfejlesztő tréning  II:  Indul: 2020... 6 hét.  Ezen azok tudnak részt venni akik elvégezték a 3-as tanfolyamot!!!
 
 
Jó gyakorlást és fejlődést kívánok mindenkinek!
 
 
Kis Zsolt
 

További információ: http://www.szivszutra.hu/hu/tanfolyamok

» Részletek

2020. 05. 14.

A gyomorégés elleni gyógyszerek hatására megnő a bélfertőzések kockázata

Gyomorégés ellen sokan szednek gyomorsav-termelődést gátló gyógyszert. Egy a közelmúltban készült francia kutatás szerint, aki hosszabb ideig szed ilyen gyógyszert, annál nagyobb a valószínűsége a bélfertőzések megjelenésének.

 

» Részletek

2020. 05. 12.

Obamagate - Obama irányította puccs Trump megbuktatására - A Korona is ennek folytatása?

Ma (kedd) este hatkor a https://m.facebook.com/bbdhealth oldalra kattintva!

» Részletek

2020. 05. 08.

Párbeszéd önmagunkkal a virágok nyelvén

 

A virágok beszélnek hozzánk, csak meg kell hallanunk őket – vallja Joó Mária, aki Kanzalár Aminollah Emil tanácsára különleges tarot kártyákat festett: virágokból. Segítségükkel azok is elindulhatnak a belső megismerés útján, akik még nem ismerik a tarot világát és nincs ezoterikus előképzettségük.

 

 

Joó Mária életét gyökerestül megváltoztatta a Kazanlár Aminollah Emillel való találkozás. Először tarot tanfolyamra járt a Tanár úrhoz, majd az ő ötlete nyomán fogott bele egy csodálatos virág tarot kártya megfestésébe.

 

- Többször is azt jósolták nekem a kártyák, hogy új életet kezdek. De hogy milyent és hogyan, azt nem értettem. A tanfolyam után egy évvel elmentem a tanár úrhoz, aki jósolt nekem, és ekkor is azt mondta a kártya, hogy új életet kezdek. „Tanár úr, segítsen! Nem értem, hogyan, mit kell csinálnom” - kértem. Hosszan beszélgettünk, de nem jutottunk előre. Ezután a Tanár úr javasolta: „Mária, nézzük meg a kristálygömböt. Egy meghalt, ismert jósnőtől kaptam, talán választ ad a kérdésére.” - emlékezett vissza Mária. - A műszaki tudományokban és gazdasági életben edzett vezetői agyammal el sem tudtam képzelni, hogy valamikor belenézek majd egy kristálygömbbe. Végül arra jutottam, hogy a gömb abban segít nekem és a Tanár úrnak, hogy új ötleteink támadjanak. „Mária, fessen tarot kártyát, virág tarotot. Vegye fel a kapcsolatot közös ismerősünkkel, Rózsikával, ő régóta foglalkozik ezzel a gondolattal, de nem tud festeni.” Én akkor már három éve rajzoltam és festettem. Így indultam el ezen az úton. Amikor elkészült a 22 lap, én már nem ugyanaz az ember voltam, mint előtte.

 

A tarot ősi szimbólumrendszer, ami évezredek tudását hordozza. Nem egyszerűen jóskártya, hanem a tudatalattival való kommunikáció eszköze: általa közelebb kerülünk önmagunkhoz.

 

                        

 

- A virágok beszélnek hozzánk, csak meg kell hallanunk őket. Mindegyik virágnak más az egyénisége, színével, formájával, vonalvezetésével közöl valamit. Ezek a törékeny kis növények szeretet-energiát sugároznak, ami mindennél fontosabb a mai, a pénz és a tárgyak felhalmozására épülő világban – fejtegette Mária.

 

A tarot-lapok felébresztik a bennünk működő energiákat, szólnak hozzánk és elvezetnek önmagunkhoz. Mária képei közel hozzák a természet szimbólumnyelvét is, a magyarázatokat pedig könyvében történetekkel és versekkel fűszerezi, teszi érthetőbbé.

 

https://www.valogatottkonyvek.hu/zimber-konyvek-89/ujjaszuletes-viragtarottal-joo-maria-456

 

 

» Részletek

2020. 04. 23.

Eldobható papír szájmaszkot fejlesztett egy magyar nyomda

Tatabánya, 2020. április 21. – A virSTOP nevű szájmaszk teljes mértékben magyar innováció. Előnye, hogy olcsón, gyorsan, akár egyedi négyszínnyomással, nagy mennyiségben előállítható. Elsődlegesen javasolt alkalmazási területe a kereskedelem, mint bevásárlómaszk.

 

Így néz ki a virSTOP szájmaszk

 

A virSTOP szájmaszk speciális alakúra vágott kartonpapír és gumi összeszerelésével készül. Az innováció magában a formában van, melynek használatiminta-oltalom bejegyzése folyamatban van. A fejlesztés szakorvosok bevonásával történt.

„A papír szájmaszk, hasonlóan a legtöbb hazánkban is elérhető eldobható orvosi maszkhoz, a felhasználó környezetét védi. Azonban működése a legtöbb maszktól eltérően a páralecsapódás elvén alapul. A papír minimálisan ereszti át a levegőt, ezért a légzés a szem alatti és állkapocs melletti légréseken keresztül, alászívással történik. A kilégzéskor távozó pára a maszk belső oldalán lecsapódik, melyet a papír felszív – magyarázza Prech Tamás Zsolt, a tervező Media-Press ’91 Kft. ügyvezetője.

 

A virSTOP szájmaszk működése

 

Az innováció elsődleges felhasználási területe a kereskedelem. A javasolt alkalmazás szerint az érkező vásárló a bejáratnál megkapja a maszkot és felveszi, majd elintézve a szükséges teendőket, a kijáratnál elhelyezett szemetesbe helyezi. A virSTOP szájmaszk maximum két órán át használható.

Mivel az anyaga papír, így egyedileg nyomtatható, márkázható. Az innováció iránt már hazai és külföldi érdeklődés is érkezett. A gyártási kapacitás jelenleg napi harmincezer darab.

A termék megfelel az EU 2001/95/EK irányelvében foglaltaknak. A termék nem orvosi segédeszköz és nem minősített.

 

További részletek a www.papirmaszk.hu oldalon érhetők el.

 

» Részletek

2020. 04. 17.

Polaris korong: az immunrendszer erősítése

Az immunrendszer erősítése érdekében kifejezetten javasolt a Polaris korong használata, hogy ellenállóvá váljunk a jelen helyzetben fennálló veszélyekkel szemben.

» Részletek

2020. 04. 15.

92 éves Gyuri bácsi, a bükki füvesember

„Az emberiségnek el kellene hinnie, hogy a természetben rend van”

» Részletek

2020. 04. 15.

AYURVÉDIKUS VÉDELEM A KORONAVÍRUS IDEJÉN – az AYUSH ajánlása

 

A Magyar Ayurvéda Gyógyászati Alapítvány Khsz. 1996 óta dolgozik az Ayurvéda, az élet tudománya, prevenciós módszertanának elterjesztésében és megismertetésében Magyarországon.  Segítjük az embereket a naturális egészségmegőrzésre fókuszálni, prevencióban gondolkodni, tiszta növényi hatóanyagokkal közérzetüket javítani, adott esetben a gyógyulást segíteni. E tudomány egy örök életen keresztül tanulható. 

 

Az indiai állam AYUSH Minisztériumának az ajánlását tesszük közre. Az AYUSH mozaikszó az Ayurvéda, Jóga, Unani, Siddha és Homeopátia szavakból áll össze. Az AYUSH Minisztériuma India ősi gyógyászati ágait összefogva, megőrizve a tradicionális tudást, felügyeli, irányítja, koordinálja a szakma csoportok együttes munkáit, segíti további fejlődésüket, és feladatául tekinti az ősi tudás terjesztését a Világban.

 

Az AYUSH Minisztérium bizonyos hagyományos módszereket javasol a megelőző egészségügyi intézkedésekhez és az immunitás fokozásához, különös tekintettel a légzőszervünk egészségéhez, hogy az esetlegesen behatoló vírust könnyebben, gyorsabban legyőzhessük! Ezeket az ayurvédikus irodalom és tudományos publikációk támasztják alá.

 

Testünk természetes védekező rendszerének (immunitásának) javítása fontos szerepet játszik az optimális egészség megőrzésében. Fontos, hogy olyan megelőző intézkedéseket hozzunk, amelyek erősíthetik immunitásunkat.

 

 

 

Az Ayurveda immunitásfokozó hagyományos módszerei a koronavírus idején:

 

I.     Általános intézkedések

 

1.     Meleg víz: Igyunk meleg vizet egész nap!

 

2.     Yoga ásanák, Pranayama  (légzőgyakorlatok) napi gyakorlása és legalább 30 perces meditáció ((#YOGA atHome #StayHome #Maradjotthon #StaySafe) naponta.

 

3.     Ajánlott fűszerek alkalmazása a főzésnél: Haldi (kurkuma), Jeera (kömény), Dhaniya (koriander) Lahsun (fokhagyma).

 

II.   Ayurvédikus immunitást támogató módszerek

 

1.    Chyawanprash Amla lekvár (Vita Jam): Reggelente 1 evőkanál Chyawanprash lekvárt együnk, ami az Amla gyümölcs és 43 gyógynövény kivonatának komplex keveréke.  Az amla az egyik leggazdagabb C-vitamin forrás, antioxidáns, de gazdag kalciumban, foszforban, vasban, karotinban, szénhidrátokban, thiaminban és riboflavinban is. 

2.     Gyógynövényes tea: Naponta egyszer vagy kétszer gyógynövényes teát igyunk, ami tulsiból (bazsalikomból), fahéjból, fekete borsból, gyömbérből, mazsolából készült főzet. (Szükség szerint természetes cukorral és/vagy friss citromlével ízesítsük.)

 

3.     Aranytej: Fél teáskanál Haldi (kurkuma) port 150 ml forró tejben keverjük el, és naponta egyszer vagy kétszer fogyasszuk el.

 

III. Egyszerű ayurvédikus eljárások

 

1.     Orrjáratok védelme: Vigyünk fel szezámolajat vagy kókuszdióolajat vagy Ghee-t (tisztított vajat) mindkét orrnyílásba (Pratimarsh Nasya) reggel és este.

 

2.     Olajterápia: Vegyünk be egy evőkanál szezámolajat vagy kókuszdióolajat a szánkba, 2-3 percig tartsuk bent, mozgassuk, majd köpjük ki és meleg vízzel öblítsük ki, naponta egyszer vagy kétszer.

 

IV. Száraz köhögés / torokfájás idején

 

1.     Gőz-inhaláció: Inhaláljunk friss Pudina (menta) levelekkel vagy Ajwain-nel (köménymag) naponta egyszer. (Gőzölés után lakásban kell maradni minimum 1 órát, de előnyösebb este végezni, utána lefeküdni.)

 

2.     Szegfűszegpor: Mézzel keverjük el lavang (szegfűszeg) port.  Naponta 2-3 alkalommal fogyasszuk köhögés vagy torokirritáció esetén.

 

 

Ezek az intézkedések általában kezelik a normál száraz köhögést és a torokfájást. Azonban,  érdemes orvoshoz fordulni, ha ezek a tünetek hosszabban is fennállnak!

 

Az előző ajánlásokat mindenki tudja alkalmazni, egyénileg tudja beilleszteni a mindennapjaiba, ahogy ideje engedi, azonban együttesen alkalmazva – adott esetben - a praktikák erősebb hatást tudnak eredményezni.

 

Ezeket az intézkedéseket vezető, indiai ayurvéda gyógyítók (Vaidyak) javasolják:

 

1. Padma Shri Vaidya P R Krishnakumar, Coimbatore

 

2. Padma Bhushan Vaidya Devendra Triguna, Delhi

 

3. Vaidya P M Varier, Kottakkal

 

4. Vaidya Jayant Devpujari, Nagpur

 

5. Vaidya Vinay Velankar, Thane

 

6. Vaidya B S Prasad, Belgaum

 

7. Padma Shri Vaidya Gurdeep Singh, Jamnagar

 

8. Acharya Balkrishna ji, Haridwar

 

9. Vaidya M. S Baghel, Jaipur

 

10.Vaidya R B Dwivedi, Hardoi, UP

 

11.Vaidya K N Dwivedi, Varanasi

 

12.Vaidya Rakesh Sharma, Chandigarh

 

13.Vaidya Abichal Chattopadhyay, Kolkata

 

14. Vaidya Tanuja Nesari, Delhi

 

15.Vaidya Sanjeev Sharma, Jaipur

 

16.Vaidya Anup Thakar, Jamnagar

 

 

A nyugati orvoslás betegségeket kezel, míg az ősi alternatív gyógyító és öngyógyítást tanító rendszerek főképp prevencióban gondolkoznak.  Természetesen vannak és lehetnek alternatívák a már kialakult betegségek kezelésére is, melyek átfogók, több életmódbeli változtatást is igénylő gyógymódok, azonban a megelőzés, a szervezet felkészítése, immunrendszer erősítése, a lelki egészség megtartása mindenek előtt a prioritás.

 

Az Ayurvéda a természet ajándékait terjeszti az egészséges és boldog élet fenntartásában. Az Ayurvéda széleskörű tudománya a megelőzésen alapul, kiterjed tudásbázisa a táplálkozásra („Dinacharya”), a napi rutinok alkalmazására („Ritucharya”). Szezonális praktikákat alkalmaz az egészséges élet fenntartása érdekében. a gyógynövények, növényi táplálkozás gyógyító hatásait tanítja.

 

Jogi nyilatkozat: Az előző ajánlás megelőző jellegű, az Ayush Minisztérium és vezető Vaidyak saját véleményét és ajánlását tartalmazza, és nem állítja vagy sugallja azt, hogy gyógyítja vagy kezeli a COVID-19 vagy más vírust.

 

Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Khsz.

1136 Budapest, Tátra utca 24. II/2.

E-mail: garuda@garuda.hu

Telefon: +36 1 331 2316, +30 506 2474

www.ayurveda.hu

 

 

 

 

» Részletek

2020. 04. 12.

Buddha és a koronavírus

 

Egy parányi vírus tanításai úgy tűnik eddig elképzelhetetlen fordulatot hoznak az emberiség világlátásában, gondolkodásmódjában, megkövesedett, javíthatatlannak tűnő hipermaterialista, habzsoló szemléletének megváltozásában.

 

» Részletek

2020. 04. 07.

A JÁRVÁNY, MINT LEHETŐSÉG László Ervin üzenete

Egy világjárvány egyben lehetőség is egy globális változásra - egy gyors és hatékony változásra, egy jobb világért.

» Részletek

2020. 04. 01.

Hogyan befolyásolja a koronavírus járványt a Chiron áprilisban?

Chiron, az elfelejtett kisbolygó mitológiai története.

» Részletek

2020. 03. 25.

Koronavírus járvány az asztrológia tükrében

Többekben felmerült a kérdés, hogy vajon lehet-e látni az asztrológia segítségével, hogy hogyan alakul világviszonylatban és Magyarországon a koronavírus járvány terjedése. A válasz igen, vannak egyértelmű tendenciák, amelyeket jól mutat a horoszkóp.

» Részletek

2020. 03. 24.

Dr. Házi Edina gyógyszerész, kutató-fejlesztő véleménye és tanácsai a koronavírus kapcsán

 

A jelenlegi helyzet okot adhat a pánikra, mégis azt gondolom, hogy a higgadtság jelenti a legnagyobb segítséget. Sok infót olvasunk pro és kontra, mégis az igazi segítség nagyon kevés. Szükség van rá.

 

» Részletek

2020. 03. 21.

Megszívlelendő információk, egy patológus levele:

Ahogyan néhányan emlékezhetnek rá, amikor én a Californiai Egyetem patológus professzora voltam San Diegoban, akkor egyike voltam azon első virológusoknak, akik a korona vírusokkal foglalkoztak a 70-es években. Elsőként mutattam ki és határoztam meg a korona vírus génjeinek számát. Azóta folytattam a koronavírus témát, és tanulmányoztam a korona vírusoknak különböző állati forrásokról humán populációra történő terjedését (SARS, MERS).
A betegségnek az USA-ban való elterjedésére vonatkozó jelenlegi előrejelzések csak valószínűséget mutatnak, annak megfelelően, hogy elégtelenek a világból származó adatok, de most a legvalószínűbbnek az látszik, hogy a széleskörű elterjedése március, április közepén, végén várható.
Itt közlöm az általam jelenleg is végrehajtott megelőző és védekező intézkedéseket, amelyeket most teszek és amelyeket tenni is fogok. Ezek ugyanazok a megelőző eljárások, amelyeket jelenleg az influenza szezonban alkalmazok, kivételt képez a maszk és a gumikesztyű.


Ezek a következők:
- Ne legyen kézfogás. Helyette öklözés, könyök összeütés, enyhe meghajlás, stb.
- Hajlított ujjízületekkel (kéz ökölben) érintsük a villanykapcsolókat, a lift gombjait stb. Tankolásnál az üzemanyagtöltőt papírzsebkendővel, papírszalvétával, vagy műanyag egyszer használatos kesztyűvel fogjuk meg. (Vagy bízzuk a benzinkutasra. A fordító). Az ajtókat ököllel vagy könyökkel nyissuk, ne fogjuk meg a kilincset vagy fogantyút, ha csak egy mód van rá. Különösen fontos ez toilettek, posta-és egyéb hivatalok esetében.
- Használjunk fertőtlenítő kendőt, töröljük le a bevásárló kosarak fülét, a bevásárló kocsik fogantyúját, és ha van, a gyerek ülést és annak fogantyúját is.
- Mossunk szappannal kezet 10-20 másodpercig, és/vagy használjunk egy 60%-nál magasabb alkohol alapú kézfertőtlenítőt minden esetben, ha bármilyen aktivitásból hazaérünk, minden olyan helyről, ahol más emberekkel együtt lehettünk.
- Tartsunk egy-egy palack fertőtlenítő oldatot elérhető helyen az otthonunk minden bejáratánál. Hasonlóképpen tartsunk egy másik palackot az autóban, annak érdekében, hogy ha bármilyen eszközt (kormány, sebváltó) megérintünk, és közvetlen utána nem tudunk kezet mosni, akkor ezt alkalmazzuk.
- Ha lehetséges köhögjünk és tüsszentsünk eldobható kendőbe vagy papírzsebkendőbe, és a papírzsebkendőt rögtön dobjuk valami gyűjtőbe. Ha erre nincs mód, mert például olyan hirtelen jön a köhögési inger, akkor a könyökhajlatba köhögjünk és ne a kezünkbe, ezzel ugyanis a következő pillanatban valamit meg fogunk fogni. Viszont ezzel kapcsolatban tudnunk kell, hogy a ruhán a fertőző ágens (a vírus) egy hétig is fertőzőképes maradhat.

 

Amiket vásároltam és tároltam előkészület gyanánt pandémia esetére az USA-ban:

Latex vagy nitril latex egyszer használatos kesztyűket vásárláshoz, tankoláshoz és más olyan tevékenységekhez, amelyek során kapcsolatba kerülhet az ember fertőzött tárgyakkal. Megjegyzendő, hogy a fertőzés a köhögés és tüsszentés nagy cseppjeivel terjed. Ez azt jelenti, hogy maga a levegő nem fertőzheti meg az embert. Olyan felület azonban, ahol az említett cseppek megtapadhatnak körülbelül egy hétig fertőző maradhat.
Minden, ami egy fertőzött emberrel kapcsolatba kerül, az gyakorlatilag egy hétig fertőzöttnek tekinthető, és fertőz is. A vírus az különböző tárgyak felületén van, és így nem jöhet létre fertőzés, csak ha valaki direkt és egyenesen az arcunkba köhög vagy tüsszent. Ez a vírus kizárólag a tüdő sejtekhez kötődő receptort tartalmaz, így csak a tüdőt fertőzi meg. A fertőzés egyetlen lehetséges útja az orron vagy a szájon keresztül, illetőleg a kéz segítségével, vagy ha ráköhögés útján ezeken keresztül fertőződik meg az ember.
Sebészeti maszkokat is alkalmazok, azonban csak abból a célból, hogy saját magam ne nyúljak az arcomhoz vagy a szájamhoz. Fontos tudni, hogy naponta körülbelül 90-szer nyúlunk az orrunkhoz és a szájunkhoz, anélkül, hogy ezt tudnánk. A vírus csak ezen keresztül tud fertőzni, mert tüdőszövet specifikus. A maszk tehát attól nem véd, hogy ha ránk köhögnek vagy ránk tüsszentenek, akkor ne juthasson be vírus az orrunkba vagy a szájunkba. Attól azonban véd, hogy távol tartsuk saját magunkat a szájunktól és az arcunktól.
Szerezzünk be kézfertőtlenítőt és latex vagy latex nitril egyszer használatos kesztyűket, méghozzá a családnak megfelelő nagyságúakat. A kézfertőtlenítő alkohol alapú legyen és legkevesebb 60%-nál magasabb alkoholtartalmú. Szerezzünk be cink tartalmú szopogató tablettákkat. Ezekről a tablettákról bizonyították, hogy hatékonyan blokkolják a koronavírus és más vírusok szaporodását a torokban és a nasopharynxban. Használjuk ezeket a szopogatós tablettákat bármilyen vírusfertőzés vagy megfázás kezdeti tüneteinél. Naponta néhány alkalommal - legjobb hanyatt fekve, lassan szopogatni, hogy a torokban és a nasopharynxban összegyűljön egy kis folyadék a tablettából. Pl. Cold Easy tabletta, azonban van jó pár másféle is.

Remélem, ahogy nagyon sokan mások is, hogy ez a pandémia (világjárvány) észszerű keretek között lesz tartható, AZONBAN én személyesen nem hiszem, hogy így lesz. Az EMBER még soha nem találkozott ezzel a kígyóhoz társult vírussal ezelőtt, és ezért nem rendelkezünk semmi védekező mechanizmussal ellene. Világszerte óriási erőfeszítések történnek, hogy megértsük ennek a vírusnak a molekuláris és klinikai virológiai tulajdonságait. Már eddig is hihetetlen mennyiségű molekuláris, genomikai, strukturális és virulenciával kapcsolatos ismeret halmozódott fel ezzel a vírussal kapcsolatban. Azonban semmilyen gyógyszer, semmilyen vakcina nem létezik jelenleg, amely képes lenne megvédeni minket, vagy korlátozhatná a fertőzés terjedését közöttünk. Jelenleg csak tüneti támogatás alkalmazható a vírusfertőzés esetében.
Remélem, hogy ezek a személyes gondolatok segítséget fognak nyújtani ebben a potenciálisan katasztrofális világjárványban.

Sok szerencsét MINDNYÁJUNK-nak!

JIM James Robb, MD FCAP

» Részletek

2020. 03. 16.

Hogyan kerülhetjük el a koronavírus fertőzést? Miért lett belőle világjárvány?

 

A koronavírussal kapcsolatban a legátfogóbb írás, Michael Chen-től, a Stanford Kórház egy vezetőtestületi tagjától származik, amely a csoportjának a kutatási eredményein alapul. Az ő visszajelzésük a koronavírusra a következő:

» Részletek

2020. 03. 16.

Időszakos böjt

Újabban mindenki az időszakos böjtölésről beszél. Ez a táplálkozási trend holisztikus módon segít elérni a kitűzött súlyunkat, és – ellentétben más diétákkal – megfiatalítja a sejteket. Mindegy, hogy órákon vagy napokon keresztül böjtölünk, tartósan javíthatunk az egészségünkön.

 

» Részletek

2020. 02. 19.

Szervileg egészséges, mégis fáradt?

A modern világ rendkívüli kihívások elé állítja az embert. Már a nebulókat is csúcsteljesítményre kényszerítik. Az állandó híráradat és a közösségi médiumok szintén sokat kivesznek belőlünk. Az állandó nyomás nagy terhet ró testünkre, lelkünkre és szellemünkre egyaránt, aminek állandó fáradtság, kimerültség lehet a következménye.

 

» Részletek

2020. 02. 13.

Február 4.: a rák világnapja – Magyarország világelső a rákos megbetegedés okozta elhalálozások teré

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2020. 02. 11.

Köhögjünk és tüsszentsünk helyesen

Bármennyire is kellemetlen, a köhögés hasznos és fontos. Tüdőnk és légutaink így szabadulnak meg a nyálkahártyákat irritáló anyagoktól. A hirtelen, nagy erővel kitóduló levegőáram eltávolítja a légutakba jutott baktériumokat, port és egyéb idegen testeket. Ugyanez érvényes a tüsszentésre is.

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.