Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2020. 03. 16.

Időszakos böjt

Újabban mindenki az időszakos böjtölésről beszél. Ez a táplálkozási trend holisztikus módon segít elérni a kitűzött súlyunkat, és – ellentétben más diétákkal – megfiatalítja a sejteket. Mindegy, hogy órákon vagy napokon keresztül böjtölünk, tartósan javíthatunk az egészségünkön.

 

» Részletek

2018. 06. 13.

Gyógyszert szed? Legyen óvatos a böjttel!

A böjt egy vérnyomáscsökkentő gyógyszert szedő páciensnél eleinte komplikációk nélkül zajlott, a hetedik nap estéjén azonban hirtelen átmeneti beszédzavar lépett fel. A beteg nem találta a szavakat, amihez enyhe bizonytalanság és szédülés érzete társult. 

 

» Részletek

2018. 04. 02.

A böjtnap jót tesz a szívnek

A New Scientist c. amerikai szakfolyóirat szerint amerikai kutatók megállapították, hogy havonta egy böjtnap kifejezetten jót tesz az emberi szívnek.

 

» Részletek

2018. 03. 09.

Itt a böjt ideje

Böjtkúrákat 30 éve vezetek, rengeteg helyzetet, motivációt, megoldást és persze pozitív eredményt láttam az elmúlt évek során. Vallom, hogy a böjt a természetes gyógymódok sebészeti módszere, egyfajta panacea, a mai nagyvárosi életmód mindenkinek szükséges kiegészítője, krónikus betegségek alapvető, első vonalban választandó terápiás eljárása, a jövő bevett orvosi gyógyító módszere.

 

» Részletek

2016. 12. 04.

Fesztivál - Kiemelt előadások Böjte Csaba testvér: Jézus Krisztus, a testi-lelki gyógyító

Időpont: 15.00–15.40 (600-as előadóterem)

 

A betegség szellemi eredetű, és az ember bukásával jött a világra. Ezért ahhoz, hogy a teljes gyógyulás bekövetkezzen és tartós legyen, szellemi szinten kell vele foglalkozni. Fesztiválunkon a nagytiszteletű és legendásan népszerű, humanista gondolkodásáról és cselekedeteiről ismert ferences rendi szerzetes – az alkalomhoz illően – a Jézus Krisztus által felkínált tisztulási és gyógyulási utakról, lehetőségekről beszél.

 

A teljes program itt érhető el!

» Részletek

2015. 05. 29.

A böjt beöntéssel kezdődik

A természetgyógyászat által széles körben alkalmazott gyógyító böjt főként idült betegségek, táplálkozási eredetű anyagcserezavarok, szív-érrendszeri megbetegedések kezelésére, valamint az immunrendszer működésének serkentésére szolgál. A böjtöt megelőző béltisztítás legalább olyan fontos, mint a bőséges  folyadékivás, ugyanis az evés beszüntetésének hatására a belek nem telítődnek kellő mértékben ahhoz, hogy reflexszerűen maguktól kiürüljenek.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.