Hírek

 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2020. 04. 15.

92 éves Gyuri bácsi, a bükki füvesember

„Az emberiségnek el kellene hinnie, hogy a természetben rend van”

» Részletek

2020. 03. 24.

Dr. Házi Edina gyógyszerész, kutató-fejlesztő véleménye és tanácsai a koronavírus kapcsán

 

A jelenlegi helyzet okot adhat a pánikra, mégis azt gondolom, hogy a higgadtság jelenti a legnagyobb segítséget. Sok infót olvasunk pro és kontra, mégis az igazi segítség nagyon kevés. Szükség van rá.

 

» Részletek

2019. 11. 15.

Fesztivál előadók 2019 Delhusa Gjon

Popmeditáció – koncert

 

Időpont: 13.00–13.40

 

Nagytermes zenei koncertjén Gjoni lélekutazásra viszi a közönségét, amikor is kiváló zenészek társaságában megismétli a dalai láma születésnapján, a tari buddhista templomban előadott nagy sikerű popmeditációját. Az ismert előadó évek óta rendszeres művészvendége a fesztiválunknak, s ezoterikus elköteleződése egyre elmélyültebb. Indiában ismerkedett meg Sai baba tanításaival, akinek – és még számos spirituális mesternek – a hatására az évek során eggyé ötvözte popzenei tudását a meditáció élményével. „Baba Gjon” – így hívják Albániában a legidősebb testvért – azt a célt tűzte ki maga elé, hogy könnyűzenei rajongóit átvezeti az élet kibogozhatatlan ösvényén, és a színpad lelki tisztására érve, a zeneenergia tengerében „megfürdeti” az arra rászorulókat.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2019. 10. 16.

Testkontaktus: miért olyan fontosak az érintések?

Emberi közelség és melegség nélkül a csecsemők nem tudnak egészségesen fejlődni. És ha már felnőttünk, akkor is szükségünk van testi érintésre, hogy jól és elfogadottnak érezzük magunkat. Ennek ellenére vannak emberek, akik kellemetlennek érzik az érintést vagy a szemkontaktust. Ennek okozója egy hormon, illetve annak a hiánya. Ez a hormon már születés közben is fontos szerepet játszik az emberek életében: az oxitocinról van szó.

 

» Részletek

2019. 07. 16.

Csődöt mondott a kínai babáknak AIDS ellen adott módosított gén

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2019. 07. 04.

A csillagfürt értékes gabonapótló

A csillagfürt olyan növény, amely különleges figyelmet érdemel. A szója, a rizs, a mandula és a kókusz alternatívája lehet, ökológiai előnyökkel bír, és hozzájárulhat a fenntartható mezőgazdaság és élelmiszer-termelés megvalósításához.

» Részletek

2019. 05. 28.

Hogyan használjuk helyesen a fűszernövényeket?

Annak érdekében, hogy a friss fűszernövények aromáját megőrizzük, fontos, hogy megfelelő időpontban tegyük őket főzés közben az ételbe.

 

» Részletek

2019. 05. 22.

Mindenhez a szeretet ad erőt

Sokan sok mindent elmondtak már a szeretetről, életünk meghatározó és alapvető érzéséről. Eszterhai Katalin azonban most megjelent könyvében személyes történetekkel fűszerezve úgy beszél a szeretetről, ahogyan eddig senki. Még a kötet megjelenése előtt beszélgettünk arról, mit is jelent számára a szeretet, és miért érezte úgy, hogy írnia kell erről.

 

» Részletek

2019. 03. 31.

A magnézium javít a D-vitamin-szinten

A Vanderbilt-Ingram Cancer Center (USA) kutatói szerint magnéziummal optimalizálható a szervezet D-vitamin-szintje.

 

» Részletek

2019. 03. 25.

A jótékony hagyma

Béky László ajánlásával jelent meg nemrég a 40 hagymaleves című könyv, ami egyedi, a szerzők által kikísérletezett recepteket tartalmaz. A természetgyógyász szerint a vöröshagyma rendszeres, napi fogyasztása hozzájárul a betegségek megelőzéséhez, hiszen számos hasznos anyagot tartalmaz.

 

» Részletek

2018. 03. 05.

Emulgeátorok: állati eredetűt vagy vegánt?

Az E471 jelű emulgeátorok (mono- és digliceridek) gyakran fellelhetők a kenyérfélékben és péksüteményekben, mert jól megkötik a vizet, ugyanakkor bizonyos mértékig tartósítják is a terméket. 

 

» Részletek

2018. 02. 27.

Száraz szemek és szemhéjperem-irritáció

Aki hajlamos a száraz szem szindrómára és a szemhéj peremének irritációjára, gyulladására, annak panaszai főként a téli fűtési szezonban súlyosbodnak. Sokszor a szemszárazság „csupán” a szemhéjperem idült gyulladásának következménye.

 

» Részletek

2018. 02. 13.

Natúrkonyha: Fahéj, az egzotikus ételek fűszere

Többféle fahéj létezik, de a valódi fahéj (Cinnamomum verum) Srí Lanka (Ceylon) szigetéről származik. A ceyloni fahéj a legjobb minőségű és a legértékesebb. Emellett létezik kínai kassziafahéj (Cinnamomum cassia), illetve indonéz fahéj (Cinnamomum burmannii). Japánban és Kínában kedvelt a vietnami fahéj (Cinnamomum loureiroi) is.

 

» Részletek

2018. 02. 02.

Rákellenes Világnap 2018 – Fókuszban a mozgás

A Rákellenes Világnapot (World Cancer Day) ez évben a „Képesek vagyunk rá. Képes vagyok rá.” szlogen jegyében szervezik, hogy mindenki felfedezhesse, hogy – akár egyedül, akár társakkal közösen – tehet a rákbetegség ellen. Idén a mozgás szerepe áll a középpontban.

 

» Részletek

2017. 12. 29.

Alultápláltak a gyerekek

Az 5 év alatti gyermekek körében a halálesetek  csaknem fele alultápláltság miatt
következik be, amely azt jelenti, hogy a hiányállapot világszerte közel 3 millió kisgyermek életét követeli minden évben.

» Részletek

2017. 02. 23.

Hála a NeuroPress Terápiának!

Mostani világunkban, oly mértékben megnőttek a testünkre ható negatív tényezők (idegi, lelki, vegyi, fizikai), hogy ma már, szinte kortól függetlenül, egyfajta állandó védekezési reakciót váltanak ki szervezetünkben. A szünet nélküli információfeldolgozás, illetve sejtszintű túlélési küzdelem testszerte szabályozási zavarokat hoz létre, mely előbb-utóbb tünetekkel, panaszokkal, betegséggel jelentkezik. Míg szervezetünk a túlélésért küzd, nincs kapacitása arra, hogy elvégezze a létfontosságú önkorrekciót. Testünk vagy védekezik, vagy regenerálódik. A kettő együtt nem megy.

» Részletek

2017. 02. 14.

Dr. Fejér László: Ko(ó)rképek gyerekszemmel

Izgalmas korrajz egy gyerek szemén keresztül

 

Már a főhős születése is meglehetősen kalandos: dörögnek az ágyúk, zajlik Budapest szovjet ostroma, amikor a szerviták templomában egy kis élet kéredzkedik a világra.

» Részletek

2016. 11. 20.

Fesztiválunk előadói: Eszterhai Katalin

„Lelkem tükre újra ragyog” – akaratunk gyógyereje -

Helyszín: 300-as előadóterem (földszint)

Időpont: 16.00–16.40

» Részletek

2016. 07. 22.

Budapestre érkezik az eredeti Macskák musical!

Budapestre érkezik világturnéja során az eredeti legendás angol Macskák musical, amelyet Trevor Nunn rendezett, és amely 30 évig a londoni West End, a New York-i Broadway és sok más város legsikeresebb musical produkciója volt, Cameron Macintosh és Andrew Lloyd Webber produkciós cége a Really Useful Group produkciójában. A mostani produkció plusz  meglepetést is tartogat a Macskák rajongóinak, ugyanis két új meseszép dalt írt a zeneszerző, Andrew Lloyd Webber.

» Részletek

2016. 07. 21.

Elhunyt Dr. Lux Elvira a szexuálpszichológia nagyasszonya

Dr. Lux Elvira, klinikai pszichológus, egyetemi adjunktus, életének 88. évében, hosszas betegség után elhunyt. Lux Elvira kiváló szakember volt, olyan témákról beszélt nyíltan a nagy plénum előtt, amelyekről korábban a hálószobákban is csak suttogni lehetett. Tanítványaival megalkotta a Lux Baba Alapítványt, hogy minél több párnak váljon valóra az álma, a gyermekáldás, így egyedülálló tudásával és klinikai sikereivel együtt neve is tovább él.

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.