Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2017. 02. 12.

Egészséges zsiradékok

A többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag zsiradékok nem csak egészségesebbek, de kevésbé is hizlalnak, mint a telített zsírsavak, még akkor is, ha mindkét zsiradékfajta ugyanannyi kalóriát tartalmaz. Svéd kutatók megállapították, hogy a zsiradékok más-más módon hatnak génjeinkre. Ezek az ún. epigenetikai hatások befolyásolják anyagcserénket és a zsírok elraktározásának folyamatát. Telített zsírsavakban gazdag a pálmaolaj, a vaj és a zsíros tejtermékek, továbbá a kókuszzsír,a csokoládé és a feldolgozott húsáruk, a kolbászfélék és a sonka. Többszörösen telítetlen, tehát kedvező élettani hatású zsírsavakban gazdag élelmiszerek a zsíros halak (lazac, makréla, hering, szardínia), a dió- és mogyorófélék, a len-, a repce- és a napraforgóolaj.

» Részletek

2014. 11. 29.

Bán Tamás előadása a dec. 7-ei Fesztiválon!

Asztrológia a XXI. században

Időpont: 11.00–11.40

 

Helyszín: 200-as előadóterem

 

A Vízöntő korszak hajnalán gyorsuló változásoknak lehetünk tanúi. A tudományos forradalom korában az asztrológiának és az asztrológusoknak is változni kell: vizsgálódásaikban alkalmazni szükséges a tudományos eredményeket, a modern  eszközöket, számítógépes programokat. De a jövőkutatás módszereit vajon milyen  mértékben képes alkalmazni a modern asztrológia? A genetika és az epigenetika új megállapításai milyen hatással lehetnek az öröklött tulajdonságok értelmezésére, és ezt az asztrológus miképpen tudja beilleszteni a saját módszerébe?

 

A Fesztivál részletes programja itt, a jegyvételi lehetőségek pedig itt érhetők el.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.