Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2018. 03. 05.

Emulgeátorok: állati eredetűt vagy vegánt?

Az E471 jelű emulgeátorok (mono- és digliceridek) gyakran fellelhetők a kenyérfélékben és péksüteményekben, mert jól megkötik a vizet, ugyanakkor bizonyos mértékig tartósítják is a terméket. 

 

» Részletek

2016. 01. 29.

Rekedtség esetén ne krákogjunk!

Amikor berekedünk, hangunk érdessé válik, hajlamosak vagyunk krákogni, harákolni. Ez nem a legmegfelelőbb megoldás, ugyanis harákolás közben a hangszálaink egymásnak csapódnak, így feleslegesen tovább irritáljuk a garatot és a hangszálakat.

» Részletek

2015. 07. 08.

Csillagfürt – a jövő élelmiszere?

Három német kutatót (Frauenhofer Intézet) jutalmaztak a 250 000 euróval dotált Német Jövőért díjjal, egy olyan eljárás kifejlesztéséért, amelynek segítségével biológiailag értékes fehérjét lehet kivonni a csillagfürtből.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.