Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2016. 08. 06.

A kávé megszünteti az éjszakai fejfájást

Az érintettek számára rémálomként jelentkezik az éjszaka közepén a hasogató fejfájás, ami elrabolja az álmukat. A jelenség angol neve „hypnic headache”, és 1988 óta „elismert” betegség.

» Részletek

2016. 06. 08.

Éjszakai fejfájás: igyon kávét!

A gyakori fejfájástól szenvedők körében általános probléma az alvászavar is. A fejfájásnak azonban van egy altípusa, amely szinte csak alvás közben alakul ki. 

» Részletek

2015. 10. 17.

Fejfájás kezelése ceruzával

Fejfájáskor a legtöbben azonnal fájdalomcsillapítóhoz nyúlnak. Pedig a legtöbb esetben szelídebb módszerekkel is úrrá lehetünk fájdalmunkon, s így a gyógyszerek mellékhatásait is elkerülhetjük.

» Részletek

2014. 08. 11.

A biofeedback hatásos gyermekkori fejfájás esetén

Majdnem minden hatodik 7–17 éves gyermek szenved rendszeres fejfájástól, főképp migréntől és tenziós fejfájástól. A fejfájás e formáit nem valamely más betegség okozza, hanem főképp a negatív külső ingerek, a feszültség, a túlterhelés.

» Részletek

2013. 09. 12.

A kövérek jóval hajlamosabbak a fejfájásra

A kövér embereket csaknem kétszer jobban fenyegeti fejfájás: 81 százalékkal nagyobb az esélyük migrénre - állítják amerikai kutatók. A Baltimore-i John Hopkins orvosi egyetem tudósai közel négyezer emberen vizsgálták az összefüggést.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.