Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2020. 08. 03.

Levendula – a 2020. év gyógynövénye

A levendulának, illetve a virágaiból nyert olajnak minden háztartásban ott kellene lennie – állította Sebastian Kneipp, a tizenkilencedik század híres gyógyító papja.

 

» Részletek

2020. 06. 12.

Az 5 leggyakoribb mozgásszervi panasz kezelése gyógynövényekkel

Kerti munka, sport a szabadban, kirándulás – a jó idő bizony nemcsak a kedvet hozza
meg a mozgáshoz, hanem sokunknak a fájdalmakat is. Gyuri bácsi, a bükki füvesember házi
patikájából most a leggyakoribb mozgásszervi panaszokra ajánl bevált gyógynövényeket.

» Részletek

2019. 12. 11.

A sötét étcsokoládé csökkenti a vérnyomást

A kakaó rendkívül gazdag növényi hatóanyagokban. Az ismert 300 alkotóelem közül több bizonyítottan egészségvédő hatású. Minél magasabb a csokoládé kakaótartalma, és minél alacsonyabb a cukortartalma, egészségügyi hatásai annál előnyösebbek.

 

» Részletek

2018. 06. 28.

A kakaó javítja az agyműködést

A kakaó flavonoidjai nem csak szív-érrendszerünket, de agyműködésünket is támogatja – állapították meg olasz kutatók. 

 

» Részletek

2018. 03. 16.

A fekete tea megvéd az agyvérzéstől

Holland orvosok 552 férfin végeztek kísérleteket, és arra a megállapításra jutottak, hogy az agyvérzés megelőzésének egyik hatékony eszköze a fekete tea.

 

» Részletek

2016. 11. 28.

Gyümölcsökkel az időskori elhízás ellen

Az idősödéssel együtt járó hízás elleni varázsszó a flavonoidok – állítják az amerikai Harvard Egyetem kutatóorvosai egy 24 éven át zajló kutatássorozat alapján. A gyümölcsökben és zöldségfélékben megtalálható, jól ismert hatóanyagok segítségével azért hatékonyabb a fogyás, mert gátolják a szervezet energiafelvételét.

» Részletek

2015. 02. 01.

Bogyós gyümölcsökkel és csokoládéval csökkentsük a cukorbetegség kockázatát

Aki sok flavonoidot fogyaszt, elkerülheti a cukorbetegséget. Ezek a fontos hatóanyagok főként a bogyós gyümölcsökben, a vörösborban és az étcsokoládéban találhatók meg nagyobb mennyiségben.

» Részletek

2014. 10. 06.

Az étcsokoládé csökkenti a stresszt

A fekete csokoládéval csökkenthető a stressz – jelentették a Berni Egyetem kutatói egy kísérlet eredménye alapján. A kísérletben 20– 50 éves férfiak vettek részt. Az egyik csoport sok flavonoidot tartalmazó fekete étcsokit, a másik flavonoidmentes placébócsokoládét  kapott.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.