Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2020. 01. 20.

Az amerikaiak 75%-a nem érti a gyógyszerek engedélyezésének elveit

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2018. 10. 16.

Új gyógyszerek a kritika kereszttüzében

A gyógyszergyártók folyamatosan újabbnál újabb gyógyszereket fejlesztenek ki és dobnak a piacra. Azonban sok „innováció” nem váltja be a hozzáfűzött reményeket ‒ derül ki a német Techniker Krankenkasse nevű betegbiztosító 2017-es beszámolójából. 

 

» Részletek

2018. 07. 04.

A gyógyszerek ártanak a bélflórának

Heidelbergi kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy valószínűleg a forgalomban lévő gyógyszerek kb. egynegyede károsítja az ember bélflóráját. 

 

» Részletek

2018. 06. 17.

A koleszterincsökkentő gyógyszerek gyakran haszontalanok

A koleszterincsökkentő gyógyszerek hasznosságáról szakmai körökben folyó vita nem akar véget érni. A kritikusok szerint, amennyiben a páciens nem szenved szívbetegségben, túlsúlyban, cukorbetegségben és nem él mozgásszegény életmódot, vagyis csupán a magas vérzsírérték az egyetlen probléma, ott nem igazolható semmilyen jelentős előny a gyógyszer szedéséből. 

 

» Részletek

2016. 09. 04.

Gyógyszerek helyett taj-csi

Kanadai kutatók szerint számos krónikus betegséget egyszerűbben kezelhetnénk tajcsival.

» Részletek

2016. 08. 03.

Hogyan szedjük a gyógyszereket?

Sokan, akik rendszeresen kapszulázott gyógyszert szednek, kinyitják a tokot és így fogyasztják el annak tartalmát, mondván, hogy így könnyebb lenyelni azt.

» Részletek

2015. 01. 29.

Ketyegő időzített bombák: lejárt gyógyszerek

A romlandó gyógyszerek veszélyesek. Míg néhány patikaszer a csomagoláson feltüntetett lejárati dátum után egyszerűen csak hatástalan, bizonyos köhögés elleni és vérnyomáscsökkentő gyógyszerek kifejezetten egészségkárosítóak lehetnek. A lejárat  időpontja mindig felbontatlan termékre vonatkozik. Ha felbontottuk, hamarabb lejár a gyógyszer eltarthatósága, erről szintén tájékoztat a gyógyszerkísérő, illetve a csomagolás. Célszerű tehát felírni a csomagolásra a felbontás dátumát. A gyógyszereket mindig hűvös, sötét helyen kell tárolni, a fürdőszoba nem a legmegfelelőbb hely!

» Részletek

2013. 09. 18.

Új gyógyszerekhez segíthetnek a termeszek

A termeszek ürülékkel védik magukat a gombabetegségek ellen, ez lehet az oka, hogy az óriási károkat okozó rovarok ellen eddig sikertelen volt a biológiai védekezés - fedezték fel kísérleteik során amerikai tudósok.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.