Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2019. 08. 02.

A bodza gátolja az influenzavírusok szaporodását

A bodzalé ismert házi orvosság megfázás és influenza ellen. A Sydney Egyetem kutatói megállapították, hogy a bodzabogyó kétféle hatásmechanizmus mentén gátolja a vírusokat.

 

» Részletek

2019. 07. 16.

Csődöt mondott a kínai babáknak AIDS ellen adott módosított gén

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2019. 01. 30.

A megfázást még mindig sokan antibiotikummal kezelik

Még mindig minden hetedik, influenzaszerű fertőzéssel betegállományba vett páciensnek antibiotikumot ír fel orvosa, noha köztudott, hogy a megfázást és az influenzát okozó vírusok ellen ez a hatóanyagcsalád teljesen hatástalan. 

 

» Részletek

2019. 01. 15.

Hogyan erősítsük az immunrendszerünket? 2 rész

Az elmúlt télen különösen súlyos influenzajárvány szedte áldozatait. Az idei sem várat sokáig magára. A jó hír, hogy megfelelő módszerekkel védekezhetünk ellene, ha immunrendszerünket felvértezzük a kórokozók támadásai ellen. Bármely módszert is választjuk, fontos a pozitív motivált hozzáállás és az életöröm.

 

» Részletek

2018. 02. 07.

Meghűlés és influenza – a HKO eszköztára

Védjük ki a meghűlést és az influenzát a hagyományos kínai orvoslás segítségével! Egész testünket átjáró meleg és energia – ebben segít a hagyományos kínai orvoslás, amely a hideg évszakban is képes átsegíteni szervezetünket a megpróbáltatásokon, hogy feltöltődve és egészségesen várjuk a tavasz beköszöntét.

 

» Részletek

2016. 01. 07.

Aki influenzás, ne vezessen autót

A magas láz, a fejfájás és a végtagfájdalmak korlátozzák az autóvezetési képességet, ezért az influenzás, illetve lázzal járó megfázás esetén lehetőleg ne üljünk volán mögé.

» Részletek

2015. 03. 06.

Tüsszentéskor a kórokozók messzire jutnak

A vírusfertőzések a levegőben szálló parányi cseppecskékkel terjednek. Ezt tüsszentő emberekről készülő speciális filmfelvételeken különösen jól lehet látni. Eddig azt feltételezték, hogy a tüsszentés „hatótávolsága” kb. 2 méter, de a legújabb vizsgálatok szerint az ekkor távozó parányi cseppek ennél jóval nagyobb utat tesznek meg, ráadásul a feltételezettnél tovább lebegnek a levegőben.

» Részletek

2015. 03. 02.

Bodza – természetesen az influenza ellen

Magyarországon tombol az influenzajárvány, és bár a tünetek kezelésére világszerte használják a bodzát, itthon ritkán hallani jótékony hatásairól. A bodza gyümölcse a betegség megelőzésében és kezelésében is segítségünkre lehet. Ráadásul hazánk Európa egyik fő nemesbodza ellátója, így aki a bogyós gyümölccsel gyógyulna, bármelyik boltban könnyen hozzájuthat.

» Részletek

2014. 03. 12.

Az influenzavírusok fékezik a falósejtek étvágyát

Az influenza nem kizárólag téli betegség. Ma már azt is tudjuk, hogy sok ember nem csak az influenzavírussal, hanem azzal párhuzamosan más kórokozókkal is megfertőződik, pl. a rettegett tüdőgyulladást okozó pneumococcusszal. Az ilyen felülfertőződés az esetek  többségében súlyos lefolyású.

» Részletek

2014. 02. 09.

Európában már kiterjedt járvány van

Európa teljes déli részén (beleértve Franciaországot), valamint Angliában és Norvégiában is kiterjedt influenzajárvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.    Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint az elmúlt heti megfigyelések alapján összesen nyolc európai ország adott jelentést földrajzilag kiterjedt influenzajárványról. Emellett egyre több ország számol be regionális járványokról is.

» Részletek

2014. 01. 18.

Egyre több európai országban van influenzajárvány

Terjed az influenza Európában, az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint egyre több országban van kiterjedt járvány. A közlemény szerint a megelőző hetihez képest Portugálián túl már Spanyolország és Anglia is kiterjedt influenza járványról számolt be. Eközben Görögországban, Hollandiában, Olaszországban, Skóciában, a szomszédos Szlovéniában és Magyarországon is növekedett az influenzaszerű megbetegedések száma.

» Részletek

2013. 12. 28.

A madárinfluenza új altípusát találták csirkékben Kínában

A madárinfluenza egy Kínában korábban nem kimutatott altípusa, a H5N2 ütötte fel fejét egy észak-kínai csirkefarmon. Ember megbetegedéséről nem érkezett jelentés. A H5-ös törzs N2-es altípusa Kína Hopej tartományában, Paoting városban jelent meg, ahol a múlt hét során négyezer szárnyas hullott el a betegség következtében.

» Részletek

2013. 12. 03.

Hongkongban is megjelent a H7N9-es madárinfluenza

H7N9-es típusú madárinfluenzás megbetegedést jelentettek a hatóságok hétfő este Hongkongból, ahová valószínűleg a szárazföldi Kínából került át a betegség. A keddi hongkongi lapok beszámolója szerint a betegséget egy 36 éves, indonéz származású, családi kisegítőként szolgáló asszony szervezetében mutatták ki.

 

 

» Részletek

2013. 09. 10.

Egyszerre fertőzi az orrot és a tüdőt a H7N9 madárinfluenza

Egyszerre fertőzi az orrot és a tüdőt a Kínában felbukkant H7N9 madárinfluenza-vírus - mutatta ki a kórokozó új, egyedülálló jellemzőjét egy holland tanulmány.

» Részletek

2013. 08. 21.

Ősszel visszatér a madárinfluenza?

Az ősz beköszöntével újra felütheti fejét a madárinfluenza H7N9-es törzse Kínában - figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Sanghajban. A vírus jelenléte az őszi és téli időszakban fokozódhat, ez az időjárás ugyanis kifejezetten kedvez a légzőszervi betegségek terjedésének.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.