Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2019. 07. 13.

A menstruációs panaszokat enyhíti az alkoholmegvonás

Minden negyedik-ötödik szülőképes korban lévő nőt rendszeresen kínoz a menstruációt megelőző napokban fellépő hangulatingadozással, depresszióval, hátfájással, emésztési zavarokkal, emlőfeszüléssel járó premenstruációs szindróma (PMS).

 

» Részletek

2019. 05. 27.

Hogyan szabaduljunk meg a cukorfüggőségtől?

Tudta, hogy a ketchupnak akár 40 százalékát cukor alkotja? Egyetlen evőkanálnyi egy teáskanálnyi cukrot tartalmaz. De az egészségesnek tűnő káposztasaláta sem egészen az, aminek látszik. Minden 100 grammjában négy kockacukorral azonos cukormennyiség van! Sokan belesétálnak az ilyen jellegű cukorcsapdákba, ami foglyul ejti őket, pedig van belőle kiút.

 

» Részletek

2018. 04. 17.

Légy az élet csodálója

A könyvfesztivál alkalmából érkezik Eszterhai Katalin harmadik kötete

» Részletek

2018. 04. 06.

Az Anamé program csodája

Anamé, a módszer megalkotója, önmagán kísérletezte ki az Anamé Programot. Még húszéves sem volt, mikor számtalan veleszületett és gyógyíthatatlan betegséggel küzdve már csak egy gép tartotta életben, tolókocsiba került, leépültek a szervei, és szinte vak volt. Apró légzésekkel és mozgásokkal elkezdte vizsgálni magán az energiaáramlás szabályait, a tapasztalt eredmények pedig őt magát is megdöbbentették. Azóta kicsattanóan egészséges, gyönyörű, és nagyon boldog életet él, melyet teljes mértékben annak szentel, hogy a világban ne legyen többé szenvedés. Munkáját és hitelességét elismerve Anamét az Oxford Enciklopédia 2017-ben beválasztotta első magyar kiadásába.

 

» Részletek

2018. 02. 12.

Szülést követő érzelmi zűrzavar

Ha megkérdezünk várandós nőket a terhesség ideje alatt arról, hogy ha félnek, akkor mitől, bizony az elsők között szerepel a születendő gyerekkel kapcsolatos aggodalom. Azonban „előkelő” helyet foglal el a depressziótól való rettegés is, ami nem más, mint posztpartum depresszió, azaz szó szerint szülés utáni depresszió.

 

» Részletek

2017. 03. 02.

Articsóka: Epés gondolatok

Májunk az egyik legnagyobb és legfontosabb szervünk, melyet a folyamatos és – jó esetben – nagy mennyiségű epetermelés miatt akár legnagyobb külső elválasztású mirigyünknek is tekinthetünk. Ha tudnánk, hogy a zsíremésztés mellett milyen kiemelkedő, életet és egészséget védő szerepe van az epének, jobban odafigyelnénk rá, és támogatnánk normál működését.

 

Májunkban, mint egy hatalmas szűrőrendszerben kiszűrődnek a baktériumok és azok az idegen anyagok, melyek részint a bélből, részint a nyálkahártyát átszövő kapillárisrendszerből szívódtak fel. Emellett májunk tovább bontja a bélből felszívó tápanyagokat, így biztosítja a szervezet számára a hasznosítható tápanyagokat.

 

A szervezetünkben lévő koleszterin csaknem felét a máj termeli (csak a többit visszük be a táplálékkal). A koleszterin rendkívül fontos az epe előállításához, mely az epehólyagban raktározódik, s annak hormonális hatásra történő összehúzódásakor ürül a patkóbélbe az oda került táplálékok, főleg zsiradékok hatására. A csökkent epetermelés számos betegség forrása lehet. Ha kevés „epehajtó” ételt eszünk, ritkábban ürül az epehólyag, a máj is kevesebb epét termel, így felesleges koleszterin marad a szervezetben, amely lerakódhat az erek falán, az ismert szív-érrendszeri következményekkel. Emellett romlik a zsírban oldódó vitaminok felszívódása, nem is beszélve az epekőképződésről.

 

 Az articsóka-kivonatokat tartalmazó készítmények antibiotikus hatásúak

 

Az epesavaknak az emésztésben többirányú funkciójuk is van. Viszont csökkent epetermelés vagy az epehólyag műtéti eltávolítása miatt romlik a zsiradékok emésztésének hatékonysága, így azok a vastagbélbe kerülve gázosodást, puffadást, hasmenést okozhatnak. Ilyen esetekben jótékony hatású lehet az epetermelés serkentése gyógynövényekkel.

 

Az articsóka levelét (Cynarae folium) a népi gyógyászatban és a gyógyszergyártásban egyaránt felhasználják a máj szöveteinek regenerálására, epehajtóként és emésztésjavítóként. Keserű ízű szárlevelei, illetve azok kivonatainak fogyasztása igen jótékony hatású. A növényben lévő antioxidánsok megakadályozhatják a májsejtek károsodását, védik a szervezetet a méreganyagokkal szemben. Inulin összetevője lassan bomlik le a bélben és lassan szívódik fel, ezért segíthet az étkezések utáni hirtelen vércukorszint-ingadozás megelőzésében.

 

A modern fitoterápiában az articsóka leveleiből préselt lé, levélkivonat s a kivonatokat tartalmazó készítmények antibiotikus hatásúak. Az articsóka jótékony hatásai közé tartozik az epe termelésének fokozása, normális összetételének fenntartása, az epe hígabbá tétele. Elősegíti az epehólyag összehúzódását, enyhíti az epeeredetű emésztési panaszokat. Emellett csökkenti a vér zsírtartalmát, s a kóros elhízás kiegészítő kezelésében is alkalmazzák. (X)

 

Árendás László

természetgyógyász

 

www.evalar.hu

Információs vonal: +36-30-9484-360

» Részletek

2017. 02. 28.

Lilla King mágiájával elérheti a céljait!

Gabriella azért kereste fel a nemzetközi hírű látót, mert tele volt bizonytalansággal. ‒ Lilla Kingtől megerősítéseket kaptam, és ez megkönnyítette az életemet – mesélte lapunknak az asszony. ‒ Így a fiamat is elhoztam, hogy a szakmai előmenetelével kapcsolatos kétségeit megbeszéljük. Lilla King megtanított a mágiára, kiderült, hogy ezt mi is el tudjuk végezni mindennap. Így is tettünk, és a fiam megkapta élete első komoly állásajánlatát. Most pedig azért jöttünk el, mert a fiam megvette álmai ingatlanát, és ezt is Lilla Kingnek és a mágiának köszönhetjük. A saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy működik a mágia!

» Részletek

2017. 02. 24.

Lilla Kinget mindenki egymásnak ajánlja

Mágikus napok: augusztus 7., telihold, augusztus 21., újhold

Nem elég ismerni a jövőt, mágiával befolyásolni is lehet

 

» Részletek

2017. 02. 23.

Polaris - Vannak még csodák!

Elindítja az öngyógyító folyamatokat a szervezetben

 

Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy vibráló univerzumban élünk. A lét feltétele tehát a mozgás – vibráció, és minél jobban vibrálunk, annál jobb a létezésünk, annál erősebbek vagyunk.

» Részletek

2017. 02. 06.

Természetes gyógyír változókorban

Minden második változókorú nő alvászavartól, hőhullámoktól és hangulatingadozástól szenved. Ezek a panaszok ráadásul egymás hatását erősítik. A jó hír, hogy létezik természetes gyógyír a bajra, méghozzá a szibériai rebarbara (Rheum rhaponticum), amelynek gyökerei ösztrogénszerű hatású sztilbén vegyületet tartalmaznak. A készítmény tabletta formájában már kapható.

» Részletek

2016. 05. 28.

Fáradt szemek: legyünk a szabad levegőn

Ijesztő tendencia, hogy a fejlett ipari társadalmak tagjai közül egyre többen rövidlátók. Különösen az ázsiai térségben (Kína, Dél-Korea és Szingapúr) élő fiatalok érintettek.

» Részletek

2015. 08. 16.

Atropinnal a rövidlátás ellen

Az atropin – a nadragulya mérgező hatóanyaga – segíthet a gyermekkori rövidlátás romlásának megfékezésében. Az eredményhez elegendő mindössze 0,01%-nyi  atropint tartalmazó szemcsepp alkalmazása. Az eredményt a Szingapúri Nemzeti Szemészeti Központ kutatóorvosai közölték.

» Részletek

2014. 07. 07.

Kávé: nem növeli az érrendszeri betegségek kockázatát

A kávéimádók fellélegezhetnek. Úgy tűnik, megalapozatlan a félelem, miszerint a filteres (hosszú) kávé növeli a szélütés kockázatát. Az eddig legnagyobb szabású vizsgálatot a  Harvard Egyetem (USA) és a Szingapúri Egyetem kutatói végezték, azt vizsgálva, vajon napi hány csésze kávé jelent érrendszeri kockázattal nem jár.

» Részletek

2014. 01. 15.

A depressziós férfi agresszív?

Eddig úgy gondoltuk, hogy főleg a nők hajlamosak a depresszióra – ez a feltételezés  mostanra megdőlni látszik. A Michigani Egyetem (USA) kutatói  kimutatták, hogy a férfiaknál nehezebb felismerni a depressziót. A férfiak ugyanis nem szomorúságra, hangulatingadozásra panaszkodnak, hanem inkább agresszívvé válnak, és testi tüneteikre panaszkodnak. Ez félrevezetheti a pszichológust és az orvost, ezért a férfiaknál jóval ritkábban diagnosztizálnak depressziós  hangulatzavart. Ha figyelembe vesszük a férfiakra jellemző szimptómákat, megállapíthatjuk, hogy a depresszió kb. ugyanolyan mértékben érinti a férfiakat is, mint a nőket.

» Részletek

2013. 11. 12.

Az altadódal csillapítja a beteg gyerekek fájdalmát

Az altatódal nemcsak álomba ringatja a kicsiket, ennél többre is képes: enyhíti a gyermekek szenvedését - írta a The Daily Telegraph a londoni Great Ormond Street Gyermekkórházban végzett kutatást ismertetve, amelynek során közismert angol altatókat énekeltek háromévesnél fiatalabb gyerekeknek, közben mérték a pulzusukat és a fájdalomérzetük változását. A beteg kicsik közt szívátültetésre várók is voltak.

» Részletek

2013. 09. 21.

Nem fél a macskától a toxoplazmával fertőzött egér

Nem fél többé a macskától a toxoplazmával fertőzött egér, még azután sem, hogy meggyógyult. Az egysejtű élősködő tehát maradandó agyi elváltozást okozhat - derült ki amerikai kutatók kísérleteiből.

» Részletek

2013. 09. 20.

Második bőrhöz hasonló, ultravékony lázmérőt fejlesztettek ki

Második bőrhöz hasonló, ultravékony, igen hajlékony és precíz elektromos lázmérőt fejlesztettek ki amerikai, kínai és szingapúri kutatók.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.