Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2019. 08. 08.

Kíméletes bőrápolás nyáron

Kémiai tartósítószerek, hormonhatású vegyületek, allergén illatanyagok, ásványolajok és rákkeltő anyagok ‒ sok szépségápoló szer tartalmaz olyan komponenseket, amelyektől inkább távol kellene tartanunk magunkat. Mindez fokozottan igaz a naptejekre.

 

» Részletek

2018. 03. 03.

Mikroszemcsés műanyagok: csillámpor mindenütt

A legújabb kozmetikai trend, aminek szellemében egyre több kozmetikumban található csillámpor, kifejezetten környezetkárosító hatású.

 

» Részletek

2016. 04. 03.

Április 3.: Indiai íz- és egészségfesztivál

Gasztronómia, életmód, egészség és önismeret. Idén 4. alkalommal rendezi meg a Lélek Palotája tavaszi fesztiválját. A tavasz az életigenlés évszaka, amikor befogadóbbakká válunk, változtatni akarunk, feléledünk teljes energiával téli álmunkból.

 

4 év, 4 téma egy helyen! Tarts velünk idei évben is egy rendhagyó fesztiválra!

 

GASZTRONÓMIAI sátrunkban elsősorban az indiai konyhát mutatjuk be, számos kiváló szakács látványfőzésén keresztül, ahogy már megszokhattuk. Mivel az ahimsza, azaz az erőszakmentesség elvét követjük, így színes ételeink vegán módra lesznek elkészítve!

 

Felsorakoznak a szabdzsik (zöldséges főételek), különleges rizsek, csatnik (édes-csípős szószok), egzotikus csemegék, lepénykenyerek, nyers nádcukorból készült édességek, aromás italok, gluténmentes finomságok. Bemutatjuk az indiai fűszerek világát, előadásokat hallhatunk az ízek szerepéről és az ájúrvédikus testtípusokról.

» Részletek

2015. 09. 01.

Káros anyagok a kozmetikumokban

A német Stiftung Warentest (Áruteszt Alapítvány) a kőolajbázisú kozmetikumokban különféle aromás szénhidrogének, ún. Minderal Oil Aromatic Hydrocarbons (MOAH) jelenlétét mutatta ki, amelyekről sok kutató azt gyanítja,  hogy rákkeltő hatásúak.

» Részletek

2015. 03. 18.

A fertőtlenítő hatású szappanok használata nem előnyös

A fogyasztók kórokozóktól való rettegését kihasználva a kozmetikai cégek rengeteg fertőtlenítő hatású szappant gyártanak, és persze ezeket drágábban kínálják, mint a fertőtlenítőszert nem tartalmazó termékeiket.

» Részletek

2015. 01. 19.

A „szenzitív” nem védett megnevezés

Sok kozmetikai cég az „enyhe” (mild) vagy „szenzitív” kifejezésekkel hirdeti, kínálja termékeit. Tudni kell azonban, hogy ezek a fogalmak jogi szempontból nem minősülnek védettnek, ezért az ilyen feliratot viselő kozmetikumok is lehetnek irritáló, sőt egyenesen allergizáló hatásúak, illetve egyéb módon károsak. Minden esetben érdemes tehát az összetevők listáját gondosan tanulmányozni.

» Részletek

2014. 06. 02.

Kerülje a műanyag golyócskákat tartalmazó kozmetikumokat

Egyre több kozmetikai és testápolási cikkhez kevernek parányi, műanyagból készült golyócskákat. A peeling hatású zuhanyozógélekben, fogkrémekben, sminkekben, sőt a kontaktlencse- tisztító folyadékokban található kis golyócskák célja, hogy fokozzák a termék tisztító hatását, ugyanakkor károsítják a környezetet.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.