Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2016. 03. 28.

A kutyák asztmaellenes hatásúak a gyermekekre

Azokban a gyerekekben, akik már egészen kis koruk óta érintkeznek kutyákkal, jóval alacsonyabb az asztma kialakulásának veszélye. Számos korábbi kutatás igazolta, hogy a gyerekeknek sokkal jobb állapotban van az immunrendszere, ha kis koruk óta rendszeresen érintkeznek állatokkal és némi kosszal – pl. ha parasztgazdaságban nevelkednek.

» Részletek

2014. 12. 08.

A kutyák bolhairtója halálos veszély a macskákra

A bolhák és kullancsok ellen kutyáknak szánt folyékony, az állat bőrére cseppenthető szerek permethrin nevű hatóanyagot tartalmaznak. Ezt a vegyületet a kutyák jól tolerálják, de a macskák számára életveszélyt jelent.

» Részletek

2014. 05. 15.

Repülési fóbia: a kutyák jelenléte nyugtató hatású

A Los Angeles-i repülőtéren új programot hirdettek meg „Pets Unstressing Passengers” címmel, hogy kutyák segítségével enyhítsék a repüléstől irtózó utasok félelmét. 30 kutya és ugyanennyi társadalmi munkában dolgozó személy tartózkodik folyamatosan a reptér terminálján.

» Részletek

2014. 02. 12.

A kutyák érzékenyebbé tesznek

Akinek van kutyája, az pontosabban érzékeli embertársai érzelmeit. A Bécsi  Állatorvostudományi Egyetem kutatói 66 személyen (ebből 33 gyermek) tesztelték, mennyire képesek fényképen látható arcok érzelmeit megállapítani.

» Részletek

2013. 07. 29.

A kutyák hosszú ideig emlékeznek a feladatokra

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem kutatói részletes kísérleti bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy a kutyák emlékeznek az ember által korábban bemutatott feladatokra. Miklósi Ádám, az ELTE Etológia Tanszékének vezetője és Claudia Fogazza PhD-hallgató tanulmánya a rangos Animal Cognition című szaklap júliusi számában jelent meg.

» Részletek

2013. 07. 19.

Szellemi leépülésben szenvedőket segítenek kutyák

Szellemi leépülésben szenvedőknek segítenek kutyák hétköznapi életükben Skóciában: a demencia korai szakaszában lévő betegeket egyebek közt emlékeztetik gyógyszereik bevételére.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.