Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2014. 01. 01.

Laktóz-intolerancia? Nem minden tejtermék veszélyes

Az emberek kb. 15%-a szenved laktóz-intoleranciában, vagyis tejcukor- érzékenységben. Ők nem képesek megemészteni a tejet és a tejtermékeket, mert tápcsatornájukban nem termelődik elegendő a tejcukrot lebontó enzim. Azonban csak azok nem képesek semmiféle tejterméket megemészteni, akiknek a  szervezetében a lakózbontó enzim teljesen hiányzik. Akinél nem ilyen súlyos a helyzet, nyugodtan kísérletezhet a tejtermékekkel, mert általában a savanyított termékeket (joghurt, kefir, túró, sajt stb.) jobban tolerálják. Érdemes étkezési naplót vezetni, és feljegyezni, mikor milyen ételek után tapasztalnak panaszt.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.