Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2019. 05. 12.

Új irányelvek a magas vérnyomással kapcsolatban

Az Európai Hipertónia Társaság (ESH = European Society of Hypertension) idei kongresszusán bemutatták a magas vérnyomás kezelésének új európai irányelveit.

 

» Részletek

2018. 03. 07.

Szaunázás: a magas vérnyomás nem kizáró ok!

Ellentmondásosnak tűnhet, azonban a szaunázást jobban bírja a szívünk és egész keringési rendszerünk, mint a meleg kádfürdőt – számol be a „Medical Tribune”.

 

» Részletek

2015. 12. 07.

A hangos lárma magas vérnyomást okoz

A túlzott hangerő nem csak a hallásunkat károsítja. Egyre több kutatás mutat rá, hogy a lárma magas vérnyomást, szívinfarktust és szélütést okoz. A zajkutatók kimutatták, hogy a tartós 46 decibel értékű zaj (ez kb. egy hűtőszekrény búgása) a véredényekben sejtelváltozásokat okoz. Minél hangosabb a zaj, annál nagyobb stresszt okoz, aminek hatására gyorsul a szívverés és a vérnyomás.

» Részletek

2015. 06. 06.

Életmóddal elkerülhető a magas vérnyomás

A finn National Institute for Health and Welfare munkatársai egy nagyszabású, mintegy 21 000 ember adataira kiterjedő vizsgálat segítségével tudományosan is bizonyították, hogy az egészséges életmód csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.

» Részletek

2015. 05. 15.

Magas vérnyomás: a gyümölcscukor is ártalmas

A legtöbb élelmiszert és italt kukoricasziruppal édesítik, amely igen sok fruktózt (gyümölcscukrot) tartalmaz. A fruktózt kapcsolatba hozzák az elhízással, valamint a cukorbetegség előszobájának tekintett inzulinrezisztenciával, sőt a magas vérnyomás kialakulásával is.

» Részletek

2015. 02. 27.

Magas vérnyomás kezelése Bachhal és Albinonival

Tudományosan igazolt tény, hogy a magas vérnyomás mérsékelhető relaxációs és stresszcsökkentő technikákkal, pl. meditációval, biológiai visszacsatolással és autogén tréninggel. Egy kísérletben ugyanilyen hatékonynak bizonyult a zeneterápia is.

» Részletek

2014. 01. 15.

Magas vérnyomás már gyermekkorban

A gyerekek körében is egyre inkább terjed a magas vérnyomás. A leggyakoribb ok az elhízás, az alvászavar, továbbá a vese- és anyagcsere-betegségek. Az orvosok felhívják a szülők figyelmét az egészséges táplálkozásra, valamint a több testmozgásra és a gyerekek vérnyomásának rendszeres ellenőrzésére. Aggasztó fejlemény, hogy a tinédzserek 20-30%-ánál kimutatható a magas vérnyomás okozta  szívkoszorúér- károsodás.

» Részletek

2013. 09. 04.

Idegsebészeti beavatkozással csökkentették a magas vérnyomást

A nyakban található egyes idegek "kiiktatásával" csökkenthető a vérnyomás, a beavatkozás új alternatívát jelenthet a gyógyszeres kezeléssel szemben - állítják a Bristoli Egyetem kutatói új tanulmányukban.

» Részletek

2012. 10. 11.

A terhességi magas vérnyomás befolyásolhatja a gyermek felnőttkori gondolkodóképességét

Az anya terhességi magas vérnyomása károsíthatja a gyermek felnőttkori szellemi képességeit.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.