Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2019. 08. 07.

Az oltások megoldatlan problémái

A közéletben az egészségpolitika és a média azt a benyomást kelti, az egyetlen probléma a védőoltásokkal az, hogy egyre többen ellenzik őket. Pedig a körülmények valójában ennél jóval összetettebbek. A rossz tervezést, a rendszerszintű rossz körülményeket évek óta próbálják eltitkolni. Az oltáspártiak egyre inkább elzárt közösséggé válnak, és sokszor ők azok, akik „alternatív tényekkel” támasztják alá az igazukat.

 

» Részletek

2019. 05. 13.

A gyerekkori oltások nem jelentek védettséget a fertőző betegségek ellen

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2018. 08. 06.

5 tipp kullancsok ellen

A verőfényes nyári napokat a legtöbben arra használják ki, hogy elhagyva a várost, a természetben töltődjenek fel. Ezek a kirándulások azonban – még ha gyönyörű is az idő – nem mindig végződnek felhőtlenül, ugyanis haza általában már többen érkeznek, mint amennyien elindultak. 

 

» Részletek

2014. 11. 28.

Minek nekünk ennyi oltás?

Interjú dr. Kürti Katalin homeopata gyermekorvossal

 

„Kötelező helyett választható” néven mozgalom indult a magyarországi kötelező oltási rend megváltoztatása érdekében. A mozgalom hívei sokkal nagyobb szabadságot adnának a házi gyermekorvosnak, a védőnőnek és a szülőknek az oltások kiválasztásában és beadásuk időpontjának megtervezésében. De vajon miként hat ez a népesség egészségi állapotára, és elég érett-e a magyar társadalom egy ilyen változtatásra? Dr. Kürti Katalint, a mozgalom egyik ügyvivőjét kérdeztük.

 

A teljes cikk itt olvasható!

» Részletek

2014. 11. 28.

Fölösleges kockázat a HPV-oltás?

Idén már ingyenesen kapják meg a 12. életévüket betöltött lányok 7. osztályban a HPV-oltást. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint az oltóanyag biztonságos, mellékhatás alig lehetséges, akkor is gyors lefolyású és nem maradandó, viszont véd a rettegett méhnyakráktól. A HPV-oltás melletti propaganda folyik a vízcsapból is, úgyhogy mi azt vettük sorra, mik az ellenérvek.

 

A teljes cikk itt olvasható!

» Részletek

2014. 06. 06.

Időben beadott oltással talán megelőzhető az Alzheimer-kór

A negyvenévesen vagy annál valamivel később kapott védőoltással talán megelőzhető az Alzheimer-kór - hangzott el egy brit tudományos ülésen. Ha évtizedekkel a betegség kezdete előtt, negyvenévesen beadják a vakcinát, akkor a kutatók szerint azokat a lerakódásokat takaríthatja ki az agyból, amelyek blokkolják az agyi elektromos jeladást.

» Részletek

2014. 05. 28.

Maláriára immunis gyerekek segítik a védőoltás kutatását

A maláriára természettől fogva immunis tanzániai gyerekek segítik a kór elleni védőoltás kutatását - derült ki egy új amerikai tanulmányból. Tanzániában gyerekek egy csoportja természetes ellenállást mutat a maláriával szemben. Szervezetük olyan ellenanyagot termel, amely megtámadja a kórt okozó parazitát. Amikor az anyagból előállított készítményt egerekbe injekciózták, megvédte az állatokat a betegségtől.

» Részletek

2013. 11. 09.

Kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás

Jövőre kötelezővé teszik a pneumococcus elleni védőoltást, a humán papilloma vírus (HPV) elleni vakcina pedig kötelezően felajánlandó lesz - jelentette be Beneda Attila, az egészségügyért felelős államtitkárság

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.