Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2018. 06. 12.

Pikkelysömör: a lélek pajzsa

A pikkelysömör nem szép jelenség, elcsúfítja a bőrt, ami nem elhanyagolható lelki terhet jelent az érintetteknek, akik emiatt egyre inkább visszahúzódnak és elszigetelődnek környezetüktől. A hivatalos orvoslás a tüneteket képes enyhíteni, de a betegséget meggyógyítani nem tudja. A természetes gyógymódokkal foglalkozó terapeuta ezzel szemben a mélyebb okokat kutatja, és a keresésből a lelki tényezőket sem hagyja ki. A két irányzat természetesen nem zárja ki egymást, sőt, a kombinált megközelítés eredményesebb.

 

» Részletek

2018. 05. 19.

A tünetek tükrében – Pikkelysömör

Bőrünk a szervezetünk első védelmi vonala, védelmet nyújt a külső, károsító hatásokkal szemben. Részt vesz az anyagcsere-folyamatokban is, pl. zsírokat raktároz. Fontos szerepe van a hőszabályozásban és az érzékelésben, ugyanis a tapintást, a nyomást és a hőmérséklet-változást érzékelő idegvégződések is megtalálhatók benne.

 

» Részletek

2015. 01. 25.

A kék fény javítja a pikkelysömört

A pikkelysömör és az azzal járó kínzó viszketés ellen eddig nem volt igazán hatásos gyógymód. Némi reménysugárt jelent az utóbbi időben klinikailag tesztelt pulzáló kékfény- terápia.

» Részletek

2013. 09. 24.

Pikkelysömörgyógyszer segíthet az 1-es típusú cukorbetegeken

Biztató eredményeket mutatott amerikai kutatók szerint az 1-es típusú cukorbetegség kezelésében egy olyan hatóanyag, amelyet eredetileg a pikkelysömör gyógyítására fejlesztettek ki.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.