Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2019. 06. 23.

Az alkalmazottak helytelenül ítélik meg mozgásigényüket

Az üzemek és állami hivatalok alkalmazottainak 92%-a úgy véli, hogy eleget mozognak.

 

» Részletek

2017. 12. 30.

ARNI-módszer Magyarországon

A napokban indult el az ARNI-módszer rehabilitációs tréning Magyarországon. A  workshopon a vezető instruktor segítségével intenzív gyakorlati terápiát tanulhatnak meg a résztvevők. A speciális gyakorlatsor segít a stroke utáni felépülésben.

» Részletek

2017. 02. 12.

A savlekötők kockázatai

A gyomorégés enyhítésére gyakran felírt gyomorsav-termelődést gátló, ún. protonpumpa-inhibitorok nagy dózisban jelentősen (napi 60 mg lanzoprazol 30%-kal, napi 80 mg pantoprazol akár 94%-kal) növelik a szélütés kockázatát – állapították meg dán kutató orvosok 244 679 páciens adatainak értékelése alapján. A kísérletbe bevont alanyok egyike sem szenvedett érrendszeri megbetegedésben. A kezelés időtartamának és a dózis nagyságának arányában emelkedik a szélütés (stroke) kockázata. Alacsonyabb dózis nem kockázatos a stroke szempontjából. A dán orvosok arra figyelmeztetnek, hogy az említett hatóanyagú gyógyszereket csak nagyon indokolt esetben és csak rövid ideig tanácsos a betegeknek adni.

» Részletek

2015. 03. 17.

A hormonpótló tabletták növelik a stroke kialakulásának kockázatát

A hormonpótló tabletták szedése növelheti a vérrög keletkezésének és a stroke lehetőségének a kockázatát egy új tanulmány szerint. A kapcsolatot a nemzetközi Cochrane csoport szakemberei mutatták ki, akik mintegy 40 ezer nő klinikai próbáinak adatait elemezték.

» Részletek

2013. 10. 30.

Magyar kutatók nagy jelentőségű pszichiátriai cikke

Magyar agykutatók tanulmányát, amelyben bebizonyították, hogy egy antidepresszáns készítmény fluoxetin nevű hatóanyaga szelektív, az idegsejtek pusztulását gátló hatással bír, a pszichiátriai és pszichológiai tudományterület különleges jelentőségű tanulmányai közé sorolták.

» Részletek

2013. 10. 30.

Magyarországon évente 42 ezer új stroke eset van

Magyarországon évente 42 ezer új stroke (szélütés) esetet regisztrálnak: a betegség leggyakoribb tünetei közé tartozik az egyik oldali végtag gyengesége, a száj félrehúzódása és a beszéd zavara.

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.