Hírek

 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2020. 01. 15.

A várható életkor harmadik éve jelentősen csökken az Egyesült Államokban

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2019. 11. 27.

Fesztivál előadók 2019 Tradicionális indiai bharatanatyam tánc és zene

Krisna öröme

 

Időpont: 16.40–17.00

A Krisna-hívők életében és India kultúrájában nagyon fontos szerepet tölt be a zene és a tánc. Azt mondják, hogy a lelkek világában Krisna körül minden szó ének és minden lépés tánc. A sokféle indiai táncstílus mindegyike Isten kedvteléseit eleveníti fel, s ezeket Isten örömére járják a táncosok. A különféle kézmozdulatok, lépések és az arcjáték mind-mind egy-egy történetet mesél el a Legfelsőbb hatalomról. A fellépő táncosok legtöbbje fiatalkorától táncol, ez az életük. Maguk készítik a fellépőkosztümjeiket, és rengeteg időt, energiát fektetnek a gyakorlásba, a koreográfia kialakításába.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2019. 10. 12.

Táncoljunk!

Aki táncol, testét és szellemét, egyensúlyérzékét, mozgékonyságát, állóképességét és mozgáskoordinációs képességeit egyaránt edzi.

 

» Részletek

2018. 06. 26.

Az élet a minta és az anyag táncából jön létre

A szakrális geometria a teremtés és az univerzum létrejöttének alapja. A szakrális geometria irányít mindent, ami csak geometrikus formákkal rendelkezik és létezik.

 

» Részletek

2018. 04. 27.

Exkluzív interjú dr. Boros G. Lászlóval, a Kalifornia Egyetem (UCLA) professzorával

Alkotói szabadságát mindig Magyarországon tölti, de a híres Kalifornia Egyetemen (UCLA) tanít és kutat. Hivatalból folyamatos kapcsolatot tart a világ legrangosabb egyetemeinek oktatóival és tudósaival, mégis képes közösen kialakított szakmai véleményüket, tudásukat úgy megosztani laikusokkal is, hogy megértsék. Gondolatai eretneknek tűnnek a gyógyszereken alapuló orvosláshoz szokott fülnek, ő azonban úgy véli, sokan alapvető biokémiai ismeretek nélkül gyógyítanak. A természetgyógyászatban bízik, mert a természet mindig jobb megelőzési lehetőségeket és megoldásokat kínál annak, aki érti a működését. A Los Angelesben élő és dolgozó Boros G. László egyetemi tanár exkluzív interjút adott a Természetgyógyász Magazinnak.

 

» Részletek

2018. 04. 21.

A tánc a boldogság forrása

A tánc az egész testünknek sokkal jobbat tesz, mint bármelyik másik sport. Antidepresszáns, stresszölő, erősíti az izmokat és a memóriát, sőt, az öregedést is lassítja. Ráadásul magabiztosabbak és fittebbek is leszünk tőle. Közelebbről megvizsgáltuk a sportot, amely egyaránt magával ragadja a táncosokat és a nézőket is.

 

» Részletek

2017. 11. 30.

Idei Fesztiválunk előadói: Sivasakti Kalánanda Táncszínház- Somi Panni társulata

„TÁLAMANTRA”

Időpont: 14.40‒15.00

 

» Részletek

2016. 03. 05.

Tánccal a demencia ellen

Az időskor egyik rettegett és sajnos gyakori betegsége az Alzheimer-kór. Egyelőre nem gyógyítható, de kialakulása késleltethető. Fontos, hogy időskorban is dolgoztassuk az agyunkat.

» Részletek

2014. 07. 10.

Inkontinencia ellen hatásos a tánc

Vizelettartási problémák kezelésében főszerepet játszik a gátizmok tornáztatása, erősítése. A Montreali Egyetem kutatói a heti két kezelést tartalmazó gyógytorna-foglalkozásba egy sor táncgyakorlatot is integráltak.

» Részletek

2013. 09. 30.

Balett-táncosok "segíthetnek" a szédülés leküzdésében

A balett-táncosok agya alkalmazkodik a hosszú ideig tartó piruettezéshez, ellenállóvá téve őket a szédüléssel szemben - állapították meg brit kutatók, akik tanulmányukat a Cerebral Cortex című folyóiratban tették közzé.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.