Holisztika

A nemi élet rendellenességei és a változókor tünetei

Gyógyítás kövekkel 10. rész

A nemi élet egyik rendellenessége az alacsony libidó, amikor tartósan, hosszabb ideje elveszítettük szexuális érdeklődésünket, azaz a megszokottnál alacsonyabb szintre esett vissza a nemi vágyunk. A libidó csökkenésének számos oka lehet: stressz, fáradtság, levertség, a hormonális egyensúly felbomlása, a változókor, a pajzsmirigy nem megfelelő működése vagy a nemi szervek elégtelen vérellátása. Az impotencia a merevedés elérésére és fenntartására való tartós képtelenség állapota. Kialakulásához általában testi és érzelmi tényezők egyaránt hozzájárulnak. A testi okok között szerepelhet például az alkoholizmus, a hormonzavar, a prosztata különféle betegségei, a cukorbaj, a magas vérnyomás és bizonyos gyógyszerek szedése. Lelki okok lehetnek a stressz, a levertség, az aggodalom és a partnerrel kapcsolatos érzelmi problémák.Rubin gyógymód

A rubin szabályozza a vérkeringést, az adrenalin vérbe jutását és a szaporítószervek működését is. Melegen tartja a testet, megszünteti a reszketést és fellazítja a talp, a láb, a térd és a csípő merev izmait.

 

A rubin ereje elsöpri a létbizonytalansággal kapcsolatos félelmeinket, s visszaadja az életkedvet. A tétlenség feloldásával, a testi energia növelésével méregtelenítő hatást fejt ki, és fáradtság esetén is kitűnően alkalmazható. A rubin az infravöröst - a színskála leglassabb rezgésű színét - használja, s nyers erejével a lelassult vagy pangó életfolyamatokat új erővel tölti fel. Felkelti, erősíti és növeli a vágyat.

 

Mit tegyünk?

Vegyünk nyolc darab csiszolt rubint.

Feküdjünk le kényelmesen a talajra, egy jógamatracra vagy gyékényre.

 

Helyezzünk el hat kristályt a testünk körül a következőképpen: egyet a fejünk fölé, egyet a talpaink alá, kettőt-kettőt pedig a test bal és jobb oldalán, a könyökök és a térdek mellé. A hetedik kristály a fejünk alá, míg a nyolcadik a szívcsakrára kerüljön.

 

Hagyjunk 20 percet a testnek az energiák újraszervezésére és egységesítésére. Ha azonban úgy érezzük, hogy a megadott idő előtt sikerült integrálni az energiákat, fejezzük be hamarabb a gyakorlatot.

 

A változókor tünetei

A változókor a nő termékeny éveinek végét jelzi, s bár legtöbbjük számára ez az időszak kevés gondot okoz, ha egyáltalán okoz valamit, vannak olyanok is, akik súlyosan megszenvedik az átalakulást.

 

A klimax leggyakoribb tünete a hőhullám, amikor is az arc, a nyak és a test hirtelen kipirosodik, kimelegszik, amit fokozott izzadás kísér. A jelenséget erősebb szívverés, olykor émelygés és kézbizsergés követi, s gyakorlatilag a nap folyamán bármikor jelentkezhet.

 

A változókor további jellemző tünetei: a hüvelyi szárazság, a hüvely falának elvékonyodása, a nemi vágy csökkenése, a fejfájás, a migrén, a pajzsmirigy egyensúlyzavara, az elhízás, a nyugtalan alvás, a fáradtság, a stressz, a levertség, az emlékezetkiesés, a hangulatváltozások, az önbizalom hiánya és a pánikrohamok. Végleges elmaradása előtt a menstruáció erőteljessé és rendszertelenné válhat.

 

Egyes nők úgy találják, hogy a klimax éppen akkor éri utol őket, amikor gyermekük kirepül a családi fészekből. Az üres fészekben élés gondolata érzelmileg roppant bizonytalanná teheti a változókorú nőt.

 

Soha ne feledjük, az, hogy mit érünk el az életben, nem a korunktól függ. Ha egy nő figyel személyes vágyaira, álmaira, érvényesülési lehetőségeire, akárhány éves legyen is, növekszik az önbizalma és az önbecsülése.

 

A változókor idején éppen ezért még fontosabb az egészséges hozzáállás, ekkor van ugyanis a legnagyobb szükségünk a hormonok egyensúlyban tartására, az egészséges étrendre, a rendszeres testmozgásra és a relaxációs vagy jógagyakorlatok végzésére.

 

A változókor kitűnő lehetőséget ad új időtöltések bevezetésére és az életünkkel való számvetésre is. A változókor után sok nő újfajta testtudatot vagy -intelligenciát fejleszt ki magában, ami túlemeli testi mivolta korlátozó minőségein. Egyre több és több nő tekint úgy a változókorra, mint személyes fejlődésének, ereje kiteljesítésének, valamint igazi "életmód-változtatásának" korára.

 

A testintelligencia-háló

Habár a szaporítószervek működéséért a keresztcsonti csakra felelős, nekünk mégis az összes csakraközpontot harmonizálnunk és egyensúlyoznunk kell, hiszen a klimax az egész testre hatást gyakorolhat. Az alábbi módszer egyfajta egyesített hatást eredményez, ami felerősíti és összpontosítja az összes kristály képességét.

 

 

A testintelligencia-háló kristályai

A test körül elhelyezett hegyikristályok egységesítik a finomenergia-mezőket, és jó életenergiákat vonzanak magukhoz. Ez lehetővé teszi a psziché szintjein végbemenő megannyi változás tisztább megértését.

 

A füstkvarcot a gyökércsakrára helyezve egyfajta leföldelést, stabilitást, lehorgonyzást érhetünk el. Ekképpen a kő segít a testnek megbirkózni a változásokkal, melyek miatt néha azt érezhetjük, hogy a "változás óceánján" hánykolódunk.

 

A karneol a keresztcsonti csakrát egyensúlyozza, ugyanakkor örömöt, spontaneitást hoz.

 

A malachit helyreállítja a napfonatcsakra egyensúlyi állapotát, és a személyes akaraterő fejlesztésével segít.

 

A morganit a szívcsakra egyensúlyáért felel, s az érzelmi testet stabilizálja a változások közepette.

 

Rubin

 

A lápisz lazuli a torokcsakra egyensúlyának helyreállítója, illetve az önkifejezés, önbecsülés erősítője.

 

A tanzánit a harmadikszem-csakra egyensúlyát állítja helyre, ezzel éleslátást és önbecsülést biztosít.

 

Mit tegyünk?

Vegyünk hat darab egycsúcsú hegyikristályt, egy-egy darab csiszolt füstkvarcot, karneolt, malachitot, morganitot, lápisz lazulit és tanzánitot.

 

Feküdjünk le kényelmesen a talajra, egy jógamatracra vagy gyékényre. Helyezzük el a hat hegyikristályt a testünk körül a következőképpen: egyet a fejünk fölé, egyet a talpunk alá, és kettőt-kettőt pedig a test bal és jobb oldalára, a két könyök és a két térd mellé.

 

A füstkvarcot tegyük a gyökércsakrára, a karneolt a keresztcsonti csakrára, a malachitot a napfonatcsakrára, a morganit a szívcsakrára kerüljön, míg a lápisz lazuli a torokcsakrára, végezetül a tanzánit a harmadikszem-csakrán kapjon helyet.

 

Lazítsuk el a testet, közben figyeljük a légzésünket. Hagyjunk a testnek 20 percet az energiák felvételére és beépítésére. Ha megérzésünk szerint a megadottnál rövidebb idő alatt sikerült integrálni az energiákat, hamarabb is befejezhetjük a gyakorlatot.

- kajtár -
XV. évfolyam 10. szám

Címkék: kristálygyógyászat, nemi élet rendellenességei, változókor

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.