Holisztika

A születés csodája

Az emberi lélek már születése előtt létezik

  Minden születés csoda. Egy kis lény érkezik, akinek saját karaktere és akarata van.


   

  Először még semmi sem látszik, az anya a megszületendő lényt nem érzi és csak közvetve tudja, hogy új életet hordoz magában. Hirtelen mégis megmozdul ez a „valami”, reagál a különböző ingerekre. Ez a benyomás annál jobban erősödik, minél jobban közeledik a szülés.

   

  Minden születés, minden „új élet” olyan csoda, amely kérdéseket is felvet. Honnan származik ez a lény, aki éppen világra jött?

   

  Az biztos, hogy a szülők adtak valamit azért, hogy a gyermek testet öltsön, és ehhez bizonyosan „anyag”, matéria is szükséges: petesejt, sperma és további anyagok a terhesség során, amelyek az újszülött testének létrejöttéhez és kifejlődéséhez hozzájárulnak. A gyermeknek mégis saját jelleme, saját akarata és saját személyisége van. Ez is a szülőktől származik? E kérdés megválaszolása attól függ, hogy az embert kizárólag „húsból és vérből valónak”, vagy pedig lényének magját valami anyagtalannak tekintjük, pszichéjét, tulajdonságait egy nem anyagi természetű léleknek tulajdonítjuk-e, amely „földi tartózkodása” idején a testében lakik.

   

  A cikk folytatását 2014. márciusi lapszámunkban olvashatják!

  V.T.
  XX. évfolyam 4. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.