Holisztika

Aggodalom, levertség, harag

Kristálygyógyászat - Gyógyítás kövekkel 9. rész


 

Aggodalom

Néha felmerülnek bennünk olyan érzelmek vagy emlékek, amelyektől egyszerűen nem tudunk szabadulni. Ezek a nemkívánatos gondolatok minduntalan betolakodnak elménkbe, pedig nem szeretnénk gondolni rájuk. Mégis folyton aggódunk miattuk, időről időre újra átfuttatjuk az agyunkon, mígnem egyfajta rögeszmévé fejlődnek. E folyamat túl sok szellemi energiát emészt fel, és súlyos torzulást okoz a szellemi testben. Alvászavar is kialakulhat, főleg a hajnali órákban, aminek következtében fáradtak és nyomottak leszünk a nap folyamán. Amennyiben nem vagyunk képesek lecsendesíteni a gyötrelmes gondolatok és szellemi viták e belső párbeszédét, az állandó feszültség idült fejfájáshoz vezethet.

 

Az aggodalom eloszlatása

Ez a kristályháló megtöri a vég nélküli aggodalmaskodás köreit: kisüti azokat a szellemi és érzelmi energiákat, amelyek bent ragadtak, és megakadályozták a mélyen gyökerező gondok megoldását. E módszer hatékonyságát rózsakvarc- vagy ametisztfüggő viselésével fokozhatjuk, így még jobban oldhatjuk a feszültséget.

 

Aggodalmat oldó kristályaink egyike, a kunzit felszámolja a megszállott aggódás miatt bennünk ragadt érzelmi energiát, míg a lepidolit érzéketlenné teszi az idegrendszert, és megtisztítja azoktól az érzelmi hulladékoktól, amelyek eltorzították a szellemi testet. A lepidolit feloldja a stresszt, az aggódást és az idegi nyomást, kipucolja a teret az érzelmi vagy szellemi nyomástól.

 

Mit tegyünk?

Vegyünk két természetes kunzitot és öt csiszolt lepidolitot.

 

Feküdjünk le kényelmesen a talajra, egy jógamatracra vagy egy gyékényre. Tegyünk egy kunzitot a fejünk fölé, egyet pedig két lábunk közé és alá. A lepidolitkristályok a harmadikszem-, a szív-, a napfonat- és a keresztcsonti csakrákra kerüljenek. Hagyjunk 20 percet a testnek az energiák felvételére és beépítésére. Ha úgy érezzük, hogy a megadott időnél hamarabb sikerült az energiák egyesítése, hagyjuk abba hamarabb a gyakorlatot.

 

Levertség

Megoldatlan lelki gondjaink hatására – akár a túlzott aggódás következményeként is – levertség törhet ránk. Úrrá lesz rajtunk, mintha valamiféle sötét felhő ereszkedne alá, s a búskomorság köpenyét terítené ránk. Mélységes rosszkedvünk megfoszt lelkünk kedvességétől és belső békénktől, energiáink teljesen kimerülnek. Sokan úgy érzik, nemcsak a külső világtól különültek el, de mintha idegenek lennének saját életükben is.

 

     

                  Zoizitba zárt rubin                Lepidolit                       Kunzit

 

Nem kell gyengének lennünk ahhoz, hogy ilyen negatív energiát vonzzunk magunkhoz. Az érzékeny emberek gyakran veszik fel mások vagy a környezet érzelmi problémáit. A rossz gondolatok az élet minden területére rátelepedhetnek, megakadályoznak céljaink és álmaink elérésében.

 

A fénykör kristályai

A levertség érzését egyesek úgy írják le, mintha valamiféle külső, ismeretlen, rossz energia beárnyékolná őket és elkülönítené saját lelküktől. A most bemutatandó kristálygyógyítási eljárás kitűnően oldja a sötét energiákat. Bármikor, amikor nem kívánatos energiákat szeretnénk elűzni vagy védelmező fénykört akarunk magunk és otthonunk köré húzni, alkalmazzuk ezt a módszert.

 

A fénykör kristályai közül a labradorit fényhozó kristály, amely eloszlatja a sötétséget az energiamezőből. Élénk, szivárványos fényjátéka több szinten is elűzi az élősködő energiákat. A kunzit megtisztítja az energiamezőnkbe tolakodó érzelmi energiákat, míg a hegyikristály felerősíti és hangsúlyozza a többi kristály minőségét.

 

 

Tanácsok a kezeléshez

Ha tetszik, használhatunk több kristályt vagy labradoritot is, így nagyobb lesz a kör. Fehér gyertyákkal is bővíthetjük fénykörünket.

 

Ne feledjük el a kristályokat használat előtt, de különösen utána alaposan megtisztítani.

 

Szívenergiánk egységét biztosítja, ha kunzitot vagy labradoritot viselünk. E kristályok lehetővé teszik, hogy az egyetemes szeretet és együttérzés áramában maradjunk.

 

 

Mit tegyünk?

Vegyünk hat csiszolt labradoritot, hat egycsúcsú hegyikristályt, egy természetes kunzitot.

 

Rakjuk le magunk köré a talajra a labradoritot és a hegyikristályt, egymással váltogatva: egy labradorit, egy hegyikristály. Üljünk le törökülésben a kör közepére.

 

Két kezünkben fogva tartsuk a kunzitot a szívcsakránkhoz. Csendben figyeljük az energiát, amit szeretnénk eltüntetni az energiamezőnkből. Ha felkészültünk, tartsuk távol magunktól a kunzitot, csúcsa a körből kifelé mutasson. Képzeljük el, amint a száműzött energia eltávozik, a kunziton keresztül kiszivárog a testünkből. Amikor úgy érezzük, hogy az összes rossz energia elhagyta testünket, tegyük le a kunzitot a kristálykörön kívülre.

 

     

              Labradorit                       Hegyikristály                                Kunzit

 

Ezután képzeljük el, amint egy csillogó fehér, gyógyító fénygömb veszi körül a testünket. Engedjük, hogy a fény betöltse egész lényünket, s érezzük, ahogy érzelmeink a fény energiájával feltöltődnek. Szívjunk magunkba annyi fényt, amennyit csak tudunk (meleg izzást, s talán egy kis hőmérséklet-emelkedést is érzünk). Küldjünk ebből az energiából kifelé is, töltsük fel hatalmas fénytornádóval a szobát. Most minden bizonnyal kellemes energiahullámok futnak át testünkön.

 

Az energia lezárása érdekében üljünk csendben a kör közepén, s vegyük számba az életünket bearanyozó áldásokat. Ha végiggondoltuk mindazt, ami jó az életünkben, fejezzük be a gyakorlatot, lépjünk ki a kristálykörből.


 

A harag

A harag robbanásszerű érzelmi energia, amely a napfonatcsakra tüzes minőségeivel társítható.

 

A harag legtöbbször a félelemből ered. Félelem a hatalomtól, az ismeretlentől vagy a számunkra kegyvesztett helyzetektől. A hatalom képviselőihez való viszonyunk általában már gyermekkorunkban belénk rögződik, ezért olyan éretlen és mindent elsöprő válaszreakció a harag. Ha azok a személyek, akik gyermekkorunkban felettünk álltak, visszaéltek hatalmukkal, s folyton csak kritizáltak és büntettek bennünket, akkor valószínűleg még a teljesítményünk hiányosságai miatt érzett szégyenérzetet is kifejlesztettük magunkban. A szégyenérzet pedig az erőtlenség és megaláztatás érzetét keltve korlátozza a napfonatcsakra működését.

 

A harag könnyen átváltozik a szívet megkeményítő gyűlöletté, ami végképp megakadályoz abban, hogy feltétel nélküli szeretettel viszonyuljunk másokhoz.

 

Drágakővíz

A drágakővíz elkészítéséhez zoizitkristályba zárt rubint használjunk. E két kristály - a vörös rubin és a zöld zoizit - keveréke erőteljes tisztító hatású; egyensúlyt hoz a szívnek, a napfonat-, a keresztcsonti és a gyökércsakrának. A harag és a gyűlölet rossz hullámait és romboló késztetéseit alkotó, új viselkedésmintává alakítja, amely a lélek bölcsességén, s nem a gyermeki, múltbéli berögződésen alapul. A zoizitba zárt rubin az elfogadás energiáját biztosítja; ennek segítségével úgy fejleszthetjük saját személyiségünket, hogy közben tiszteletben tartjuk az életben mindent mindennel összekapcsoló hálózatot. Ez a kő kiválóan alkalmas a múltbeli életek előhívására is.

 

Mit tegyünk?

Vegyünk egy csiszolt vagy nyers zoizitba zárt rubint, és készítsünk drágakővizet.

- kajtár -
XV. évfolyam 9. szám

Címkék: aggodalom, harag, kristálygyógyászat, levertség

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.