Holisztika

Angyali összhang, kozmikus tudatosság

Gyógyítás kövekkel 12. rész

Az angyalok az ég üzeneteit közvetítik felénk. Nevük a görög angelos, azaz küldött szóból ered. Az angyalok és arkangyalok Isten magasabb rendű finom kisugárzásának csatornái.


Őrangyalunk személyes segítőnk, aki minden egyes születésünkkor jelen van, és minden cselekedetünket jegyzi. Ez az angyal minden próbatételen és gyötrelmen átsegít, nyugalmat, vigaszt és bátorítást ad. Habár személyes válságunk és elkeseredettségünk idején hallhattuk már őrangyalunk finom, bátorító hangját, szabad akaratunkkal soha nem képes szembeszállni.

 

Kristályok az angyali kapcsolat megteremtésére

Az angelit mennyei kék kristály. Békét, belső nyugalmat, higgadtságot hoz, s figyelmünket az angyali fények magasabb rendű valóságára irányítja.

 

A cölesztin lehetővé teszi a mennyei valóságokba történő szabad utazást, ahol ösztönzést és örömet lelhetünk.

 

A danburit magas rezgésszámú kristály, amely a harmadikszem- és a koronacsakra, az éterikus testben pedig a transzcendentális csakrák működését ösztönzi. Ez a kő bekapcsol minket az angyali birodalom kommunikációs áramába.

 

A szerafinit a szeretet, a fény és a gyógyítás magasabb rendű valóságaiban alapozza meg az angyali kapcsolatot. Amellett, hogy biztosítja a szívcsakra egyensúlyát és stabilitását, összhangba is hozza azt a koronacsakrával.

 

A szelenit a mennyei útmutatóinkkal és angyalainkkal való társalgás eszköze. A megérzést és a távolbalátás képességét fejlesztve segíti a telepatikus kapcsolatok kialakítását.

 

Kerüljünk összhangba angyali vezetőnkkel

Az őrangyalunkkal való kapcsolatfelvétel békét és érzelmi egyensúlyt idéz elő. A most következő kristálygyógyítási eljárásban angelitet használunk. E meditáció során, miközben észlelésünk az angyali valóságokhoz igazodik, angyali kommunikációnk is fejlődik.

 

Mit tegyünk?

Vegyünk egy természetes vagy csiszolt angelitet. Ha nem tudjuk beszerezni, cölesztint, danburitot, szerafinitet is használhatunk.

 

Üljünk le kényelmesen a talajra törökülésben. Az angelitet vegyük a bal kezünkbe, s tartsuk homlokunk közepéhez.

 

Csukjuk be a szemünket, és képzeljük el, hogy energiát lélegzünk be, a kilégzéskor pedig megtisztulunk.

 

Ezután képzeljünk el egy felhős napot!

 

A fénysugár lassan előbukkan a felhő mögül és megvilágítja a fejünk tetejét, amin keresztül ma­gunkba szívjuk. Hagyjuk, hogy ez a ragyogó angyali fény beáramoljon a testünkbe, sejtjeinket táplálva és feltöltve minket a tiszta, feltétel nélküli szeretettel.

 

Angelit

 

Minden egyes belégzéssel szívjuk be a nekünk szánt áldást, gyógyítást és erőt. Érezzük, ahogy az áldás befogadásával ez a tiszta energia átáramlik a testünkön. Fürödjünk meg benne! Hagyjuk, hogy kívül és belül egyaránt átjárjon.

 

Figyelmünket fordítsuk a koronacsakra felé, s érzékeljük a létrejött isteni kapcsolatot. Maradjunk ennél az érzésnél legalább öt percig, hogy ez a tudatállapot, amely túllép a hétköznapi gondolatokon és érzékelésen, elvigyen bennünket az időn és téren túlra, a tudatosság mélyebb mezejére.

 

Most érkezett el az ideje annak, hogy kapcsolatba lépjünk őrangyalunkkal. Érezzük, ahogy egyre közelebb kerül hozzánk, amint előttünk áll. A szívcsakránk mélyebb rejtekéből küldjünk vágyakozást felé, hogy segítsen minket a gyógyulásban és a szellemi fejlődésben. Lehet, hogy szeretnénk útmutatást kérni tőle, vagy megtudni a nevét. Maradjunk csendben, és várjunk a válaszra. Ha tudjuk, tegyük félre tudatos elménket.

 

Amikor befejeztük, térjünk vissza a hétköznapi éber valóságba.

 

 

Kozmikus tudatosság

A kristályok a tudat sűrített, stabil formáját képviselik. Évezredeken át szívták magukba és tárolták a bennük rejlő energiát, a finomenergiát, melyhez meditációval és más szellemi módszerek gyakorlásával férhetünk hozzá.

 

Mindegyik kristály jól megkülönböztethető tulajdonságokkal bír, amelyeket elsősorban képződésének, színének, kristályszerkezetének, keménységének és ásványi összetevőinek köszönhet. A kristályok tulajdonságait metszéssel, csiszolással, kőnemesítéssel, besugárzással és kötéssel erősíthetjük fel.

 

A kristály által hordozott sűrített tudati minőség eléréséhez, a finomenergiákat és a szellemi valóságokat felfogó tudatosságunk kiterjesztéséhez, vagyis a kozmikus tudatosság kifejlesztéséhez egy életen átívelő törekvés szükségeltetik.

 

A különböző kristályok különböző tudatossági szint elérését teszik lehetővé. Az ezen az úton megszerzett tudást a megértés fejlesztésére kell használni, mert a megértésből bölcsesség, végül pedig a kozmikus tudatosság elérése és maga a megvilágosodás fakad.

 

 

A kozmikus tudatosság elérését segítő kristályok

A nagyon tiszta kristályok - mint amilyen a danburit, a fenakit, a gyémánt, a hegyikristály, a Herkimer-gyémánt, az apofillit és az azeztulit - úgy lépnek kapcsolatba energiamezőnkkel, hogy közben növelik a rezgésszámunkat (finomtestünket megtisztítják a homályosságtól és a torlaszoktól). Segítségükkel képesek leszünk a legmagasabb finomenergetikai valóságok - az angyalok, arkangyalok és alászálló mesterek valóságának - elérésére.

 

Az ibolyaszín kristályok, mint amilyen az ametiszt, a lila fluorit, a szugilit és a karoit, a képzelet világába röpítenek. Alkalmazásukkal megteremthetjük saját valóságunkat (csodálatos módszer ez egy saját gyógyító szentély megalkotására), azonban a túl sok ibolya el is távolíthat a való világtól.

 

Az indigószínű kristályok - a jolit, a lápisz lazuli, a kék zafír és a cianit - nyugtatják a tudatos elmét, ezért kiválóan alkalmasak a pszichés képességek fejlesztésére.

 

A rózsaszín kristályok - a rózsakvarc, a morganit és a kunzit - beleérző képességünk és együttérzésünk fejlődését serkentik.

 

A zöld kristályok - a smaragd vagy a zöld aventurin - a belső harmónia kialakítását segítik.

 

A kozmikus tudatosságra hangolódás módszere

A kristályokkal végzett hangolás a finomenergia-észlelésünket fejleszti. Mindegyik kristály más és más módon lép kapcsolatba az energiamezőnkkel, ezért érdemes néhány napot rászánni arra, hogy egyenként minden egyes kristályra ráhangolódjunk, hogy mindegyikkel összhangba kerüljünk. Számos módja van a kristályra hangolódásnak, ezért több módszert is kipróbálhatunk. Olyan helyet és időt válasszunk, ahol és amikor senki nem zavar.

 

Gyémánt, ametiszt, zafír, kunzit, smaragd

 

Mit tegyünk?

Vegyünk egy kiválasztott kristályt. Figyeljünk a kristály méretére is, olyat válasszunk, amelyet kényelmesen kézben tudunk tartani a meditáció alatt, vagy kényelmesen megáll a csakránkon, ahová helyezni akarjuk.

 

Bármelyik kristályt választjuk is, a ráhangolódás megkezdése előtt mindenképpen tisztítsuk meg.

 

Válasszunk egy kényelmes testhelyzetet, feküdjünk vagy üljünk le.

 

Helyezzük tenyerünkbe a kiválasztott kristályt. Figyeljük meg a felszínét, anyagát, színét és súlyát. Mit képvisel a színe számunkra? Melegebb vagy hűvösebb annál, mint amire kezdetben gondoltunk?

 

Érezzük a benne rejlő alkotóerőt és életet. Lélekben legyünk a kristállyal, azaz hagyjuk, hogy tudatosságunk elmerüljön a kristály energiájában.

 

Ismételjük meg a meditációt. Ha ülve végeztük a gyakorlatot, a kristályt helyezzük a koronacsakránkra, ha fekve, tegyük a harmadikszem-csakránkra.

 

Amikor befejeztük a ráhangolódást, fordítsunk elegendő időt a megalapozódásra, végül pedig a szokott módon tisztítsuk meg a kristályt.

- kajtár -
XV. évfolyam 12. szám

Címkék: kozmikus tudatosság, kristálygyógyászat

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.