Holisztika

Az energiarendszer egységesítése

Az általánosan ismert természetgyógyászati kezelési eljárásokban akár testközeli, étertestbeli harmonizálásról, akár asztrálsíkú energiaátadásról vagy éppen mentálsíkú programok tisztításáról van szó, a szakképzett terapeuta többnyire azzal az energiakészlettel foglalkozik, mely közvetlenül a fizikai test környezetében található.


Az „od” elnevezés az ember energiarendszere esetében az adott személyre egyedileg jellemző információs minta, amelyet mintegy energetikai ujjlenyomatként foghatunk fel

 

Azonban azok az od-információk, melyek például a rokonokban vagy az élet során megkívánt tárgyakban vannak lekötve, lényegesen meghaladhatják a páciens testkörnyéken hozzáférhető od-készletét. Utóbbi egy komoly betegnél lehet, hogy csak 10 százalék, míg eredeti energiapotenciáljának 90 százaléka rajta kívül, máshol található. Az az od-vesztés, mely az anyagcsere kiválasztódási termékein keresztül jut a környezetbe, szétszórt információként mutatkozik az általánosan ismert kezelési rendszerekben.

 

 

Az od elnevezés eredete és magyarázata

Az od-emanáció fogalmát Karl Reichenbach határozta meg 1848-ban. A viking hadistenség, Odin nevéből alkotta meg ezt a szót, amivel a testközeli energiamezők életerő jellemzőjére kívánt utalni. Az „od” az ember energiarendszere esetében az adott személyre egyedileg jellemző információs minta, amelyet mintegy energetikai ujjlenyomatként foghatunk fel. Az „emanáció” pedig kibocsátást, kisugárzást jelent.

 

Egy mai átlagos felnőtt od-készletének jó része a szüleiben van lekötve, a fogantatástól kezdve adott-kapott negatív érzelmek és mentálüzenetek által. Meditációs ismeretek nélkül ezek nem hozzáférhetők és nem befolyásolhatók. A szülők mellett a párkapcsolatokban lehet nagyobb jelentőségű od-kötés. Testvérekkel vagy más élő és elhalt rokonokkal kisebb ez az arány. Az energiaviszonyokat családfaként elképzelve, a szülők többgenerációs felmenői valamilyen szinten összeköttetésben, függésben vannak a szülöttel. Annak testrészein, szervein az asztrál- és mentálsíkú od-kapcsolatokon keresztül kifolyik, elfolyik energiarendszeréből az energia. A munkatársakkal, szomszédokkal való konfliktusok figyelmeztetésként jelzik, hogy milyen od-rezonanciákon tisztítsuk meg a közeli hozzátartozókkal való kötéseket.

 

Egy elhunytnak hozzátartozóival való erős od-kapcsolatát jelzi, ha néhány hónappal a halál után valamelyik élő családtag megbetegszik. Ezért javasolt a hamvasztás, mert legalább az anyagi testhez közeli kötések szétszóródnak, és így nem koncentrálódnak a bomló testben. (Lásd Természetgyógyász Magazin, 2011. február, „Az újraszületések láncolata” c. cikket!)

 

Az energiahiányos testrészeket, ahol mintegy „lógnak” az od-kapcsolatok, először csak „véletlenül” beüti valaki néhányszor. Vagy a fő szervekkel energetikai kapcsolatban lévő ujjait üti be, vágja el. Ha az egyén nem kezd gondolkodni azon, hogy miket jelentenek ezek a jelzések, akkor egyre erősebb figyelmeztetéseket kap zúzódások, sebek, törések formájában. A nagyobb balesetek elkerülhetők lennének, ha idejében felismerné saját energiahiányait az illető.
Az állattartók főleg a két alsó energiatestükbe (éter és asztrál) kapnak energiát az állatoktól (kutya, macska stb.). Terápiás célból főleg lóval és delfinnel próbálkoznak, például testi és lelki fejlődésben visszamaradt gyermekeknél. A ló és a delfin nagy energiával rendelkezik az átlagemberhez képest, azért alkalmazhatók energiaforrásnak. Hátránya, hogy az állatokkal od-kapcsolatba került ember függővé válik tőlük.

 

 

Az energiaviszonyokat családfaként elképzelve, a szülők többgenerációs felmenői valamilyen szinen összeköttetésben, függésben vannak a szülöttel

 

A korábbi cikkekben említett tiszta földi meditációs módszerekkel lehetséges csak feloldani az od-kapcsolatokat azzal, hogy az od-kapcsolat másik végén lévő lényeknek minden térben és időben jókívánságokat küldünk, továbbá a ragaszkodások tárgyait elengedjük.

 

 

Az od-szotszórás vagy od-vesztés jelensége

A szervezet igyekszik eltávolítani a működésének akadályait jelentő testi és lelki mérgeket. Akár széklettel, vizelettel, sebesülés általi és havi vérzéssel, izzadással, könnyezéssel stb. Az anyagcsere-végtermékek eltávozásával, tisztulási folyamatokkal a fel nem szívódott ásványi anyagok és vitaminok is elhagyják a testet. A felszívódási zavarok mentálsíkú hiányt, továbbá asztrálsíkon a két alsó csakrában a föld és víz elemmel kapcsolatos energiahiányt jeleznek. Ezek az információk a csatornahálózatba, folyókba, tengerekbe kerülve, évtizedek, sőt korábbi életekből akár évszázadok alatt összegyűlve, ma különböző földsugárzási fajtákként sugárzódnak vissza.

 

A földsugárzásokkal támadott szervhez kapcsolódó gerincszelvényen a bevonzott földsugárzási fajta gátolja az idegi információátadást, valamint a szervek energiaellátottságát a különböző energiasíkokon. Az egyén spirituális fejlődése során a Földanyával, a Naprendszerrel és a kozmikus térrel kialakított egyre nagyobb harmóniája következtében a földsugárzások negatív összetevője csökken, a pozitív komponense pedig növekszik az illető számára. Erre akkor válik képessé, amikor valamelyik életében nyitottá válik a tanításokra és a harmonizáló módszerek mindennapos alkalmazására. A magas szintű meditációs technikák végzésénél önműködően visszatérnek a gyakorlóhoz a korábban kiszórt tudatrészei, vagyis odjai a személyekből, tárgyakból és a környezetből. Ezzel egyre szabadabbá válik a fizikai világban, és a földsugárzások visszahatásai is egyre inkább csökkennek az illető szempontjából.

 

A nők szerepük szerint befogadják a férfiak pozitív egészségesítő jang energiái mellett azok esetleges káros érzelmeit is. Havi vérzésükkel távolítják el családjuk sokgenerációs mentálüzeneteinek tudati mérgeit, továbbá az aktuális párkapcsolatuk által közvetített káros információkat is így tisztítják ki szervezetükből. Emellett igen fontos káros tényező a húsfogyasztás, mely sok od-kapcsolatot hoz létre a megevett állatokkal, főleg düh- és félelemrezonanciákon. Amennyiben viszonylag sok az eltávolítandó méreg, akkor a vérzés fájdalmas, elhúzódó. Nemi életet még nem élő serdülő lányoknál néhány éves korukban letárolt családi programok hozzák létre az utóbbi esetet. Gyorssegélyként elsősorban az altest meridiánblokádjainak feloldását célszerű elvégezni – főleg a vese- és húgyhólyag-meridián pontjain –, majd a magasabb energiatestek tisztítása következzék (akinek módja van rá).

 

Az állattartók főleg a két alsó energiatestükbe (éter és asztrál) kapnak energiát az állatoktól (kutya, macska, stb.). A ló és a delfin nagy energiával rendelkezik az átlagemberhez képest, azért alkalmazhatók energiaforrásnak

 

Érdekes összefüggést vehetünk észre azokban a terápiákban, melyek a különböző testnedvek, váladékok, salakanyagok információtartalmának a szervezetbe való visszajuttatásával érik el a gyógyító-regeneráló hatást (vizeletterápia, sajátvér-injekció stb.). Ahogy már említettük, azokon a rezonanciákon, ahol különben is energiahiányos a szervezet, a vizelet és a vér személyes információkat hordoznak. Nem feltétlenül szükséges a saját vizeletet elfogyasztani, ily módon vinni vissza az információt a szervezetbe, azt így energetikai válaszreakcióra késztetve. Megfelelő gyakorlattal és meditációs állapotban az adott testnedvre ráhangolódva – a cselekvőt, a cselekvést és a cselekvés tárgyát nem elválasztva –megnyithatjuk az idáig hiányos energiacsatornát. Helyesen eljárva az adott kiválasztószervvel kapcsolatos szétszórt odok megtisztulnak és visszatérnek.

 

Hányással, hasmenéssel működnek a szervezet automatizmusai, melyek el kívánják távolítani a szervezetre káros információkat. Ezeket utánozzák egyébként az ájurvédikus tisztító módszerek, amikor a különböző alkatokra meghatározzák a test méregtelenítését. Például a levegős, vékony testalkatú vatának a beöntést, az izmos, tüzes pitának a hashajtást, és a kövérkés, vizes kaphának a hányásterápiát javasolják.

 

 

Egyéb kötések létrehozása és oldása

Sok babonának minősített esetről derül ki, hogy a sok száz éves népi megfigyeléseknek van valóságalapja. A népi varázslások, szerelmi kötések, rontások, mágiázások mind energetikai viszonyokról vallanak. Ezek személyek, állatok, tárgyak közötti energiacsere által jönnek létre. Akár fehér, akár fekete mágiáról beszélünk, mindegyik asztrálsíkú eljárás, csak a jó vagy a rossz irányultság a különbség. Az egészségesítő, jó hatású pozitív energiát átadó eljárásokat nevezik általában fehér mágiának. A fekete mágia körébe pedig azok az akarat-, illetve szexuálmágiák tartoznak, melyek megkötik, befolyásolják, betegítik, rontják mások energiarendszerét. A magyar nyelv nagyon jól fejezi ki a „kötés” szóval az eljárás lényegét, vagyis a megkötött személy szabadságfoka, választási lehetősége korlátozottá válik. Az ezt a technikát alkalmazó személyek csupán azt felejtik el, hogy ok-okozat visszahatása alapján ők is energiát veszítenek.

 

Az érzelmi kitörések a másoktól való energiakérésnek minősülnek a létrehozott od-kapcsolatokon keresztül. Ezért nem jó, ha valaki a feszültségét kiabálással vezeti le

 

Nemcsak a közvetlen akaratmágiák hoznak létre energetikai kötéseket, hanem az ellen őrizetlen érzelmek hatására kiszaladt szavak, illetve a káros gondolatok és tettek is. Az érzelmi kitörések a másoktól való energiakérésnek minősülnek a létrehozott od-kapcsolatokon keresztül. Ezért nem jó, ha valaki feszültségét kiabálással vezeti le. Az sem jó megoldás persze, ha valaki lenyeli a káros érzelmeit, mert ezek a szervi tudatalattikban összegyűlve, onnan betegségként törnek ki.

 

Az ún. ártó szellemlények, mivel alacsony energiaszintjük miatt saját maguk nem képesek újratestesülni, élő emberekre és állatokra tapadnak asztrálsíkú energianyerés céljából. Ráadásul azokon a szerveken, ahol a rokoni od-kapcsolatok miatt sérült az aura. Egységes energiaburkot nem képesek vámpírozni. A szellemtesttel, vagyis auraburkokkal és belső szellemi maggal, lélekszikrával rendelkező valódi szellemlények mellett kapcsolódhatnak az emberekhez az ún. entitások, elementálok. Ezek démonikus programok, melyeknek nincs belső magjuk, nem igazi szellemek. Ezeket élő emberek küldik ki a térbe átokként, rosszkívánságként.

 

A samanisztikus gyakorlattal rendelkező népek csak asztrálsíkú összeköttetéssel rendelkeztek. Az ennél magasabb rendű tiszta földi kapcsolat hiányában nem voltak képesek megtisztítani, uralni a szellemvilágot, vagyis az asztrálsíkot. Ezért kénytelenek voltak felajánlásokat tenni a segítő szellemeknek, illetve az ártókat kielégíteni. A közép-amerikai maja, azték, tolték kultúrák összeomlását az asztrálsík emberáldozatokkal való kielégítésének túlfokozott igénye okozhatta. Kezdetben saját főembereik legmagasabb rezgésű gyermekeit ajánlották fel áldozatnak, majd az ezért induló háborúkban elfogott foglyok szívkitépése következett. Európában is ismerős volt az emberáldozat módszere: az Iliász szerint a Trójába induló hajóhad kedvező széljárásáért feláldozták a görög fővezér, Agamemnon király lányát, Iphigéniát. Itt azért kedvezőbb a végkifejlet, az istenek elragadják a lányt papnőnek Auliszba. A magyarok bejövetelénél a Kárpátmedencébe is van egy homályos pont, Álmos vezér állítólagos feláldozása.

 

A mai intézményesítettnek minősíthető húsfogyasztás az asztrálsíkú éhes szellemek állatáldozatokkal történő etetésének minősül, ugyanakkor ez az élő emberekhez kapcsolódó mohóságprogramoknak is „köszönhető”. Mások életének elvétele az élővilágban a legnagyobb energiafelszabadulással jár. Mivel a mai átlagember sem képes az asztrálsíknál magasabb energiakapcsolatra, ezért az általa folytatott életellenes tendenciák saját kultúrájának is a végét okozhatja, ha ezt nem ismeri fel.

 

 

Gyakorlati módszerek

Miközben a magyar nyelv rendkívül kifejezően közli a betegségek, akadályok lelki okait, a materializálódott tudatú embereknek többször el kell mondani ezeket az ismereteket. Ezek akkor válnak „tudományossá” számukra, amikor azok ismert szaktekintélyek könyveiben olvashatók lesznek. Mintegy húsz éve Magyarországon számos könyv jelent meg a betegségek lelki okainak leírásával. A népi mondások és az asztrológia ismeretében egyszerű összefüggéseket találhatunk a szervek, testrészek és a lelkiállapot között. A magyar nyelv gyakran magának a betegségnek a nevével kifejezi azt a negatív érzelmet, amely a betegség valódi okozója. Például így van ez rosszindulatú daganat esetében is, de senki nem akarja ezt a kimondott tartalmat tudatosítani, mivel szembesülni kellene azzal, hogy a saját belső rosszindulata van a betegsége hátterében. A felszínes tudat, az elme nem akar tudomást venni a mélyben játszódó folyamatokról, mivel úgy érzi, hogy úgysem tud velük mit kezdeni.

 

A buddhista meditációkban szereplő harag-vágy-nemtudás hármasából a vágy az irigység-mohóság-gőg érzelmei mellett kifejezheti a kéjvágy és a halálvágy jelentéseket is. Mindegyikük a tudat elhomályosulása

 

Amikor azonban az egyén szellemi erőt kap a különböző meditációs eljárások által, éretté válik arra, hogy felismerje és megoldja a betegségeit okozó negatív érzelmeit, így megnyílik számára a valódi gyógyulás útja. Ezután az említett népi megfogalmazásokat és az asztrológia jelentéstartalmait diagnosztizálási módszerként tudja alkalmazni. Például, ha valakinek egészségügyi problémái vannak, az asztrológia segít megérteni a mögötte álló negatív lelkiállapotot. (Lásd Természetgyógyász Magazin, 2011. július, „Asztrológia és meditáció” c. cikket!) Továbbá érdemes a rokonságra is rákérdezni gondolatban, hogy kivel van az adott területen od-kapcsolatban.

 

Mindezeket meditációs ismeretekkel kiegészítve, a beavatásokkal rendelkezők képessé válnak saját magukon és az erre nyitott családtagjaikon, később klienseken a beszűkült energiacsatornákat feltölteni-megnyitni, nyilván gyakorlottságuk függvényében. Általában a szervekhez csatlakozik egy fő planétasugárzás-csatorna, mely a fej feletti teljes spektrumú, fehér színű asztrálcsatornából táplálkozik. Minden planétához tartozik egy vagy több pozitív, hasznos jelentésű kulcsszó, mely a hozzátartozó csatornát tágítja és néhány negatív, káros jelentésű kulcsszó, mely ezt a csatornát szűkíti. Továbbá egy-egy szervhez a fő csatornán kívül még csatlakozik néhány más jelentéstartalmú planétáé is, melyek arányaiból alakul ki a szervi működések összképe. Ezért alapjában véve szükséges ismerni a szervezet anatómiai felépítését és működéseit, hogy rákérdezhessünk állapotfelmérés alkalmával a pillanatnyi energetikai viszonyokra.

 

Ezek asztrálérzelmekkel és az ezeket vezérlő mentálüzenetekkel való összefüggését is felfedjük, analizáljuk. Az adott planéta csatornájának és színének elképzelésével a fejünk felett auraburkonként kitágítjuk azt, és lejövő energiát belevezetjük a gerincen keresztül az adott szervbe. A többi erre a szervre vonatkozó planétaféleség energiáival is végzünk töltést, azok megfelelő arányában. Túl nem tölthetjük az adott szerveket, ugyanis működésük annál jobb, minél nagyobb azok energiaszintje. Az asztrálsíkú töltés hatására a szervek étertestei lényegesen megnagyobbodnak, ami az életenergia növekedését mutatja. Mások energiarendszerének tisztításával foglalkozó terapeutának mindennapos alapként a fentiek szerint érdemes a feje feletti összes asztrálcsatornát külön-külön tisztítani, erősíteni, így karbantartva saját energiarendszerét. Ezzel mások kezelése alatt a teljes spektrumot jelentő fehér fény tudatos bekérésének hatásfoka lényegesen jobb lesz. Tehát a terapeuta elkerülheti azt – akár reflexológiai kezelésről, akár meridiánmasszázsról vagy kézrátételes technikákról van szó –, hogy valamely rezgésen saját energiarendszeréből átsodorjon információkat a kezeltjébe. Ily módon az od-kapcsolatok létrejöttének lehetősége egyre csökken. A módszer helyes és veszélytelen alkalmazásához mindenképpen ajánlatos gyakorlott vezetővel együtt néhányszor elvégezni a planéták energiáinak a bekérését.

 

 

Mások energiarendszerének tisztításával foglalkozó terapeutának érdemes a feje feletti összes asztrálcsatornát külön-külön tisztítani, erősíteni, így karbantartva saját energiarendszerét

 

Továbbá a testi folyamatok zökkenőmentesebbé válnak a töltött szervekhez tartozó meridiánvezetékek tisztulásával, vagyis a meridiánblokádok részbeni feloldódásával. Mivel az utóbbiakat jelző meridián pontokban mentálsíkú üzenetek is találhatók, azok a vizualizáció további részében masszírozással, akupresszúrával oldhatók. A mentálüzenetek tisztítására mértéküktől függően 5-10-szer vagy akár 20-30-szor is vissza kell térni. Ugyanis ezek sok időpontból indítva, évtizedek alatt összeadódnak, mélyen bevésődhetnek. Akár korábbi életek üzeneteiként több száz éves információkról is lehet szó. A mentálüzenetek feloldásának hatásfoka javítható, ha valamilyen módszerrel rákérdezünk az üzenet fajtájára, és időben visszafelé haladva a keletkezések időpontjára.

 

 

Kérdésfeltevések a tisztításhoz

Alaphelyzetben az üzenet kapcsolatos lehet torkig levéssel, teherrel a háton vagy a vállon, befogadás problémával, események-történések megemésztésének akadályaival, tárgyhoz vagy személyhez való ragaszkodással stb. A további rákérdezéssel kideríthetjük az üzenet eredeti hátterének kialakulását.

 

Ettől szabadulnak fel igazán a lekötött energiák, könnyebbül meg, egyenlítődik ki az energiamérleg. Mitől lehet torkig valaki, vagy lehet bármilyen teher rajta? Mert például valaki leigázta, akár a saját anyja gyerekkorában, akár valamelyik előző életében felnőttkorában. Ekkor leigázottá, legyőzötté, vesztessé vált, esetleg szolgaállapotba került, amitől még inkább torkig lett. Erőhiánya miatt tehetetlen is, továbbá szenved és gyáva. Ezért kiszolgáltatott és sebezhető. Mindezekért önsajnálata, esetleg önvádja is keletkezik.

 

A fentiek jellemzően olyan „mentálüzenetfolyam” keletkezésre utalnak – ok és okozat alapján –, mely korábban mások leigázása, szolgasorba vetése miatt jött létre. Történelmi távlatokban kell gondolkodnunk. Ha mások leigázása rablással, anyagi javak elvételével is párosult valaha, akkor a szegénység mentálüzenetének programja, vagyis a vagyonvesztés könnyen összeáll valamelyik későbbi életre. A saját teremtőképesség helyett – mely anyagi javakat vagy utódokat hozna létre –, ha másokon élősködve, az azok által megteremtetteket veszi el, akkor ez erőhiányban jelenik meg később. Esetleg még a jelenleg rendelkezésére álló javak fenntartásához sem lesz elegendő ereje, így elveszíti azokat.

 

A tudat mélyebb rétegeiben ilyen „horror”-történetek vannak elrejtve. Azonban valójában az emberek energiakészletének nagy része ezekben van lekötve, és ezért potenciális lelki erejüknek manapság csupán a töredékéhez van hozzáférésük. Ezek feltárásához és megoldásához különlegesen erős meditációs technikákra van szükség. Ilyen eljárások ismerete nélkül a felszínre hozott negatív érzelmek ereje örvényszerűen viszi az illetőt a mélybe, mintegy Shakespeare-drámában érzi magát az ember.

 

A földsugárzásokkal támadott szervhez kapcsolódó gerincszelvényen a bevonzott földsugárzási fajta gátolja az idegi információátadást

 

Magában a programban van mentális, érzelmi és tettleges rész. Illetve, ha a helyes cselekvés elmarad erőhiány miatt, ez az ún. mulasztás. Ez az energiahiány végül az illető életterületeinek teljes leblokkolódásához vezethet. Az örvényből való kilépést célszerű a mentálüzenet feltárásával és megtisztításával kezdeni. A „leigázás” negatív programjában több mentálüzenet is szerepelhet. Például „gyenge vagy, ő az erősebb, azt kell tenned, amit ő akar” mentálüzenetet helyettesíthetjük a „végtelen isteni erő van benned” üzenettel stb. Így pozítív, segítő, harmonizáló mentál üzenetre cseréljük a gátlásokat okozókat.

 

A buddhista meditációkban szereplő harag-vágy-nem-tudás hármasából a vágy az irigység-mohóság-gőg érzelmei mellett kifejezheti a kéjvágy és a halálvágy jelentéseket is. Mindegyikük a tudat elhomályosulása, vagy védikus tudomány szerint a felsőbb tiszta isteni résszel való kapcsolat elvesztése, hiánya miatt alakul ki. Az isteni táplálás, kapcsolat nélkül, a tanítás és értés hiánya miatt kísérletezik az elme mindenféle módon energiát szerezni. Azonban a környezetben a lehetőségek lemerülése után a kifáradt energiarendszer létrehozza az önpusztító betegségprogramot, mely végül öregség- és életvégprogramként jelentkezik. Ezek összetevőire szintén rákérdezhetünk meditációban. A halálvágyprogram is egyfajta önpusztító tevékenység, amikor az elme átlátja, hogy pillanatnyilag rendelkezésre álló eszközeivel nem képes uralni a helyzetet. De butaságprogramja miatt képtelen találkozni a tanulás eszményével, hogy felismerhesse a saját felső részével való találkozás szükségességét és módszereit.

 

A negatív gondolati és érzelmi minták berögzülhetnek, szokássá válhatnak éveken keresztüli ismételgetésük miatt. Ezek átalakítása, feltöltése szintén hosszú ideig tarthat. Ha a személy maga nem változtat gondolkodásán, akkor a külső segítség nem lehet hatékony. Ezért az egyik legnagyobb segítség a személy fejlődésében a gondolati változásra való inspirálás. Nem várhatjuk el a másik megváltozását a saját kényelmünk javára, ez szinte mindig ellenállást teremt, pl. közvetlen családtag esetén. Csupán nagy lelkierővel tolerálva, finoman, erőszak nélkül késztethetjük, vezethetjük a jó irány felé, az ő javát szem előtt tartva.

Majoros János Károly
XVII. évfolyam 9. szám

Címkék: az energiarendszer egységesítése, ezotéria

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.