Holisztika

Az isteni Joao

Szent Ignác Házában új esélyt kapnak a betegek

Csodálatos gyógyulásokról, láthatatlan műtétekről számolnak be azok, akik jártak már a kis brazíliai faluban, Abadianiában. Mint arról tavaly júniusi számunkban beszámoltunk, a Szent Ignác Háza előtt naponta több százan gyülekeznek hófehér ruhában, türelmesen várva a bebocsáttatásra. Tudják, hogy valamennyien sorra kerülnek, és nagy valószínűséggel gyógyulást lelnek, találkozva a Joao de Deus néven az egész világon ismertté vált gyógyító médiummal. "Nem én gyógyítok, hanem Isten", hangsúlyozza mindig Joao, mielőtt átlényegülve olyasmire válik képessé, amire senki más: becslések szerint eddig több mint tízmillió embernek adott új esélyt az életre. Dr. Rippel Emília segítségével az elmúlt egy év során több mint száz magyar talált gyógyulást Joaónál. Éppen lapzártakor érkezett vissza egy csoporttal. Őt kérdeztük arról, orvosként mit gondol e rejtélyes jelenségről, milyen tapasztalatokra tett szert a Szent Ignác Házában.Annak a képnek a részlete, amit dr. Rippel Emília ajándékba vitt Abadianiába. Jól látszik Szent Ignác arcán Joao kézjegye, ami valójában nem a sajátja. Akkor írta így alá, amikor a festmény láttán felkiáltott: ez a legjobb kép rólam!

 

- Éppen most érkezett haza Abadianiából, ahová ezúttal tizennyolc beteget kalauzolt el. Milyen friss élményekkel tért haza?

 

- Mindig rendkívüli élmény Joao társaságában lenni és megtapasztalni az ő szeretetét, betegek iránti együttérzését és a hely rendkívüli atmoszféráját. A velem utazó betegekről azért nem számolhatok még be, mert a velük történteket inkább nekik kell majd elmondaniuk, s inkább azután, hogy állapotukat orvosuk kontrollálta, de annyit elárulhatok, hogy mindenki számára komoly spirituális fejlődési lehetőség volt ez az út, és az olyan pszichés gondok, mint például az álmatlanság, szorongás, depresszió, azoknál sem jelentkeztek kint tartózkodásunk alatt, akik itthon ettől szenvedtek. Saját rendkívüli élményemet szívesen elmesélem: német fogorvos barátom munkatársa odaadta a fényképét, hogy kérjünk számára gyógyulást, mert az egyik szeme krónikus gyulladásban volt, ezért műtétre jegyezték elő. Amikor levették a szeméről a kötést, kiderült: mégsem kell megoperálni, rendbe jött. Annyira megdöbbent és megörült, hogy azonnal megvette a repülőjegyét, és három napra eljött hozzánk Abadianiába, hogy köszönetet mondjon Joaónak. Mielőtt hazaindultunk, egy másik ismerősöm e-mailben küldte el fényképét és kért általam segítséget akut térdproblémájára. Joao rajtam keresztül műtötte meg. A saját lábamban éreztem a műtétet, délután pedig beszéltem az illetővel, akinek a "műtét" után elmúlt a térdfájdalma és ismét lábra állt. Ezek hihetetlennek tűnő dolgok, de én magam tapasztaltam.

 

- Mikor és hogyan került kapcsolatba Joaóval és a Szent Ignác Házával?

 

- Három évvel ezelőtt Amerikában élő rokonaimmal mentem el hozzá, kíváncsiságtól vezérelve. Amikor megkérdezte, miben segíthet, az jutott eszembe, mennyire zavaró, hogy minden tevékenységhez más-más szemüveget kell viselnem. Szemorvosom szerint nem volt mit tenni, a szemromlás a korral jár. Joao ugyan láthatatlan műtétet végzett a szememen, de éreztem a láthatatlan varratokat. Fél évig szedtem az általa előírt kapszulákat, az állandó szemüvegemre többé nem volt szükségem. Amikor a szemorvosom újra megvizsgált, azt hitte, elromlott a komputer: a műtött szemem tökéletesen meggyógyult.

 

 

Dr. Rippel Emília Joao mellett hatalmas szeretetet és erőt érez, ami hosszú időre feltölti

 

- Tanulmányozhatta közelről Joao tevékenységét?

 

- Igen, film- és fényképfelvételeket is készítettem látható műtétekről is. Joao örömmel veszi, ha orvosok asszisztálnak neki, és teljesen nyilvánosan dolgozik. Ő maga is a videofelvételekről látja, mit végzett, mert amikor gyógyít, akkor nem a maga ura, testét a szellemi gyógyítók uralják. Joao médium, amit ő tud, azt sem átadni, sem megtanulni tőle nem lehet. De minél több orvosnak meg kellene tapasztalnia azt, ami a Szent Ignác Házában történik, mert aki ott járt, az másként gondolkodik egészségről és betegségről, az élet értelméről és céljairól.

 

- Ön orvos, fogorvosi rendelője van Budapesten. Mint a természettudomány elkötelezett híve, hogyan tudja elfogadni, magyarázni ezt a rendkívüli jelenséget?

 

- Tudásunk véges, és nagyképűség volna azt állítani, hogy ahol a mi tudásunk véget ér, ott a tudománynak is vége van. Az, hogy nem tudunk valamire pontos magyarázatot adni, nem jelentheti azt, hogy a tapasztalásunk nem valós. Amióta először jártam a Szent Ignác Házában, sok olyan dolog történt velem, ami azt bizonyítja, hogy életünkben láthatatlan erők működnek. Mondok egy példát. Szerettem volna ajándékba vinni a házba egy képet Szent Ignácról. Azt mondta a galériás, hogy ilyen kép nem szokott lenni, de szól, ha mégis lesz. Azon a héten bevitt hozzá egy férfi egy Szent Ignác-képet. Megvásároltam, de nagy kérdés volt, hogyan viszem ki Brazíliába. Minden engedélyt megszereztem, de túl nagy volt ahhoz, hogy kézipoggyászként fölengedjék a repülőgépre. S akkor bejött a rendelőmbe egy férfi, aki a brazil nagykövetségen dolgozik, ő segített. Lehetséges ennyi véletlen? Amikor Joao meglátta a képet, felkiáltott: ez a legjobb kép rólam! Alá is írta önarcképét, Szent Ignác aláírásával.

 

Amikor Joao operál, elméjét a szellemi gyógyítók uralják. A beteg nem érez fájdalmat.

 

- Az Ön segítségével már többen kerestek gyógyulást a Szent Ignác Házában. Mi a tapasztalat, nemhiába utaztak olyan messzire?

 

- Semmiképp sem hiába, hiszen a helynek olyan atmoszférája van, ami önmagában gyógyító erővel bír. Amikor beülünk a meditációs terembe, jönnek a gondolatok, és egy teljes testi-szellemi- spirituális gyógyulásban van részünk. Betegségeinket, problémáinkat a karmánk határozza meg, előző életeinkből hozzuk magunkkal. Ezt a karmát Joao leveszi rólunk, de az embernek szabad akarata van: ha nem tanul a figyelmeztetésből, nem változtat életmódján, felfogásán, ami a betegséghez vezetett, akkor újra beteg lesz. A Szent Ignác Házában az ember esélyt kap az új életre, de ezzel az eséllyel már magának kell élnie. Egy kedves rokonom példája bizonyítja, mennyire így van ez: halálos beteg volt, már az utolsó kenetet is megkapta, és amikor fényképével kértem számára a gyógyulást a Szent Ignác Házában, egyszer csak felült az ágyában, mosolygott, talpra állt, és miután laborleletei szerint is rendbe jött, pár nap múlva saját lábán hagyta el a kórházat. Azonban ha nem sokat változtat az életén, félő, hogy állapota ismét rosszabbra fordul.

 

- Ezek szerint nem csak személyesen képzelhető el a gyógyulás?

 

- Valahányszor elmegyek a Szent Ignác Házába, fényképeket és gyógyulást kérő leveleket is viszek. A földrajzi távolság önmagában nem akadálya a gyógyulásnak.

 

Joao látható műtéteket is végez, ennek során azonban vér alig folyik, és a seb nagyon gyorsan beforr

 

- Végül is mi történik a beteggel, aki elszánja magát a hosszú útra?

 

- A repülőtérről másfél-két óra buszútra van Abadiania. Mindenki fehér ruhát ölt, és türelmesen várakozik, hogy sorra kerüljön. Az önkéntes segítők irányítják az embereket. Többségük maga is itt lelt gyógyulásra, és a gyógyító napokon szolgál a házban. A meditációs szobában mód nyílik a csendes elmélkedésre. Megérkezik Joao. Egyenként elébe járulnak a betegek és megkezdődik a gyógyítás. Rengeteg gazdátlanná vált szemüveg, bot, tolókocsi jelzi, hogy gazdájuk hazafelé már nem tartott igényt rájuk. A gyógyító napokon Joao látható műtéteket is végez azokon, akik ezt kérik, és azok kedvéért, akik látni szeretnék, mi történik. Noha nem fertőtlenít és közönséges konyhakést használ pl. a szemműtétekhez, még soha nem fordult elő fertőzés. A látható műtétek filmezhetők, fényképezhetők. Vér alig pár csepp van, a betegek nem éreznek fájdalmat, nyugodtan, rezzenéstelen arccal fogadják a vágást és azt, ahogyan Joao dolgozik a testükben. Utána a segítők elviszik őket pihenni. A vágás helye délutánra alig látszik. Legtöbben már a meditációs teremben megkapják a gyógyítást. Ebédre mindenki kap egy tál levest, amit helyben készítenek, és ami tartalmazza a gyógyuláshoz szükséges energiákat és információkat, akárcsak azok a kapszulák, amelyeket helyben termő gyógynövényből készítenek. Joao megmondja, a betegnek milyenre és mennyire van szüksége. A gyógyítás után pihenni kell, hiszen a gyógyító energia folyamatosan hat napokig, hetekig, olykor hónapokig. A beteg nem fogyaszthat disznóhúst és alkoholt, és tartózkodnia kell a szervezetétől energiákat elvonó tevékenységektől.

 

- Ön minek tulajdonítja a Szent Ignác Házában végbemenő gyógyulásokat? Gyógyító szellemeknek, a Föld erejének vagy a hitnek?

 

- Az orvostudomány sem nélkülözheti a hitet és a bizalmat. Micsoda hit és bizalom kell ahhoz, hogy a beteg feltétel nélkül kiszolgáltassa magát orvosának, bevegye, amit előír, megcsinálja, amit mond, vagy átengedje a testét egy operációnak! De nem önmagában a hit gyógyít, hiszen Joao nem szabja a gyógyulás feltételéül, hogy higgyenek benne. A hely, Abadiania rendkívüli spirituális pontja a Földnek, ahol a föld gyomrában kristályok vannak, és a gyönyörű, tiszta természeti környezet hozzájárul az elmélyüléshez és a szervezet megtisztulásához. De Joao, ha ritkán is, vállal néha utazást, és más helyeken is gyógyít. Ő azt mondja, nagy tudású gyógyító szellemek költöznek belé, azok dolgoznak az ő testén keresztül. "Mindenki annyi gyógyulásban részesülhet, amennyit Isten a gyógyító szellemek által megenged." A világ minden tájáról jönnek hozzá emberek, és senkinek nem okoznak gondot a nyelvi nehézségek. Mindenki mosolyog a másikra, nincs türelmetlenség vagy harag, valamennyien átéljük a szeretet egyetemes erejét, és világosan értjük: ha egy gyógyul, mindnyájan gyógyulunk, és az egység vezet az egészséghez. Mert az egészség nem más, mint egységes és összehangolt működés, testi-lelki-spirituális jólét. Joao a szeretet erejével gyógyít, Isten gyógyít őáltala, ahogyan ő ezt minden alkalommal mondja is. Nem kell mindenáron megértenünk, elég megtapasztalnunk és elfogadnunk az isteni adományt.

 

Mindenki türelmesen várakozik Joao-ra, hiszen valamennyien sorra kerülnek. Délben mindenki kap egy gyógyító levest, amit az önkéntes segítők főznek

 

- Arra kértük, kérdezze meg Joaót, mit üzen a magyaroknak lapunkon keresztül. Hozott számunkra üzenetet Abadianiából?

 

- Igen. Joao azt üzeni: "Just Love!" Ami szó szerinti fordításban annyit tesz: "Csak szeress!" Ez a legnagyobb erő. 

 

Elmúlt Emi hólyagdaganata

T. Emi az elsők között volt Magyarországon, aki Joaónak köszöni gyógyulását. Erősen vérző hólyagdaganattal ki volt írva műtétre, amikor dr. Rippel Emília Brazíliába készült 2005 tavaszán. Magával vitte Emi fényképét és nevével, bajának leírásával együtt a kívánságkosárba dobta a Szent Ignác Házában. Még ő maga is lábadozott a láthatatlan szemműtéte után, amikor SMS érkezett a telefonjára: „Köszi, köszi, meggyógyultam, Emi!”

 

- Aznap, amikor nevem és fényképem a ládába került Abadianiában, délután egy óra körül nagyon gyengének éreztem magam, lepihentem, fázott kezem-lábam. Egy óra múlva a hasamon enyhe melegséget éreztem. Estére nem volt véres a vizeletem. Másnap délután feltűnően jól voltam, erősnek éreztem magam. Este hat óra felé forróság jött rám, később háromcentis polip ürült a hólyagomból, és attól fogva tiszta volt a vizeletem. Az orvosi leletek megerősítették a gyógyulás tényét, és azóta is jól vagyok – mesélte el lapunknak Emi.

 

A kristályágy harmonizálja a csakrákat

A Szent Ignác Házában a gyógyító szellemek (entitások) útmutatása alapján kifejlesztettek a csakrák harmonizálására egy kristályágyat. A kristályok a természet legmagasabb geometrikusan rendezett molekulái. A rajtuk áthaladó fény rezonál a kristályok szerkezetével, és ez a szervezett rezgés rendezetté teszi a víz szerkezetét a sejtekben. A hét speciálisan csiszolt, különlegesen tiszta hegyikristályon áthaladó fény a hét csakrára, energiaközpontra irányul, kitisztítja, energetizálja és harmonizálja azokat. A kristályágy-terápia segíti a betegség megelőzését, legyőzését, oldja a stresszt, helyreállítja az energiaszintet és elősegíti a spirituális fejlődést.

Zimber Szilvia
XIV. évfolyam 5. szám

Címkék: brazil gyógyító, csodás gyógyulások, Joao de Deus, láthatatlan műtét, rák

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.