Holisztika

Braco - A spirituális segítő

Szeretetenergiát közvetít

A horvát származású, magát Bracónak (magyarul: testvérke) nevező férfit a szakemberek is különleges jelenségnek tekintik. A fiatalember a hozzá segítségért fordulók szervezetében nyilvánvalóan képes felébreszteni az öngyógyító erőket. Egyes beszámolók szerint bénulást, allergiát, sőt még daganatokat is segített legyőzni az embereknek.


Braco, a horvát sprituális segítő Európa több országában is nagy feltűnést keltett. Születésnapján minden alkalommal emberek százai jönnek el hozzá, hogy megköszönjék neki gyógyulásukat

 

 

Hihetetlennek tűnő gyógyulások fűződnek a nevéhez. Az emberek megnyitják szívüket a gyógyító energia előtt és csendesen imádkoznak. Szilárdan hiszik, hogy minden lehetséges - akár a spontán gyógyulás is. Miután az osztrák televízió 2007. január 11-én leadta a Bracóval készített adást, amelyben összefoglalták 12 éves tevékenységét, még azon az estén több ezren telefonáltak a stúdióba, hogy megtudják, mikor és hol lesz a legközelebbi gyógyító rendezvény.

 

A ma 42 éves Braco Horvátországban született. Zágrábban él, de egyre többször utazik a világ számos pontjára, főképp Európa országaiba. Rendszeresen rendez gyógyító összejöveteleket Horvátországban, Szlovéniában, Svájcban és Németországban.

 

Braco közgazdász diplomát szerzett, majd tanulmányai után sikeres kereskedelmi céget alapított. Ekkor megismerkedett a híres Ivica nevű gyógyítóval. Lenyűgözte a férfi képessége, ezért felhagyott addigi foglalkozásával, Ivica mellé szegődött tanítványként, akinek hűséges segítője volt 1995-ben bekövetkezett tragikus haláláig. Csak Ivica halála után, mások beszámolói alapján fedezte fel, hogy ő is különleges képességekkel van megáldva. Nyilvánvalóvá vált, hogy őt választotta ki a sors arra, hogy Ivica munkásságát folytassa.

 

Braco a hozzá fordulókat csak pillantásával érinti meg. Zágrábi gyógyító csarnokát ónixlemezek és egy 13 sugarú Nap-szimbólum díszíti

 

Braco nem kér pénzt a találkozókon. A rendezvények vagy teljesen ingyenesen, vagy nagyon csekély költségtérítés kifizetése ellenében látogathatók. Bárki felkeresheti azokat, előzetes bejelentkezés sem szükséges. A rendezvény kezdetén Braco segítői rövid tájékoztatót adnak horvát és német nyelven, majd halk meditatív zene tölti meg a helyiséget. Ekkor belép Braco és a látogatókkal szemben megáll egy emelvényen, hogy mindenki jól láthassa, és néhány percig a szemébe nézhessen.

 

Egyesek szerint az ima energiái érintik meg mélyen az embereket, és mivel mindez nagy tömegben történik, az imaenergiák egymást felerősítik, és olyan intenzívvé válnak, hogy ettől akár fizikai szintű gyógyulás is képes megindulni az érintettek szervezetében. A reakciók nyilvánvalóan nagymértékben egyénenként változnak, attól függően, mennyire képesek megnyílni.

 

"A szemek a lélek ablakai" - tartja a mondás. A résztvevők szerint Braco szemei ablakok, amelyek Istenre nyílnak. Így is nevezik: "A csöndes gyógyító, akinek a szemei ajándékot osztanak." Azonban Braco soha nem ígér gyógyulást senkinek. Azt is tanácsolja a hozzá fordulóknak, hogy vegyenek igénybe orvosi segítséget is. 

 

Egyre több ember megtanulja felvenni a szubtilis energiákat. Megtanulják, hogy jobban figyeljenek magukra. Braco által megtapasztalják, hogy a "csend", a szív megnyitása szabaddá teszi az utat a belső nyugalomhoz és a testi- lelki gyógyuláshoz. A blokádok feloldódnak, ami megkeményedett, fellazul, és áramlani kezdenek a gyógyító energiák. A gyógyító segít megmozdítani a belvilágot, ami ugyanakkor mozgásba hozza a fizikai testet is. Braco e folyamat katalizátoraként működik. Mindenkinek megmutatja az utat a bensőjében folyamatosan jelen lévő természetes energiához.

 

Azonban nem elegendő minél több találkozóra elmenni, és egyébiránt semmit sem tenni. Mindenkinek tevőlegesen is elő kell segítenie a gyógyulást, változtatnia kell cselekedetein és gondolkodásán. Fel kell ismerni saját lelkünk különlegességét, sajátosságait. Figyelni kell a lélek hangjára, hogy felismerjük életünk célját: képességeinket és feladatainkat az életben és a családban. 

 

Braco ehhez csak a kezdeti impulzusokat tudja megadni. A bensőnkben rejlő kincseket nekünk kell a napfényre hoznunk.

 

Az így nyert felismerés és a tudati változás birtokában mindenki valós esélyt kap a gyógyulásra.

 

Tömeges gyógyulás során a csoport tudata támogatja az egyént a gyógyulásban

 

Aki szeretne erre az útra lépni, annak empatikus kísérőre, segítőre lehet szüksége. Éppen ezért fontos lehet megfelelő terapeutát, "coachot" keresni. 

 

Az új tudati mezőket (morfogenetikus mezők R. Sheldrake szerint), a kollektív tudatot aktiválják. Hatásukra az emberek felismerik, hogy szellemi lények, akinek a szívében ott lakik az isteni szikra. Ez a felismerés globálisan is új tömegtudatot alakíthat ki. A gondolatok ereje, amely sokszor a testi, szellemi és lelki szenvedés és szükség eredménye, óriási rezgésmezőket alakíthat ki, amelyek egyesülhetnek a gyógyító, teremtő energiákkal.

 

A Braco által indított mozgalomnak megvan a lehetősége, hogy korunk nagy hatású öngyógyító mozgalmává váljon. Annál is inkább, mert rendkívül motivált emberekből áll, akik szeretnék visszanyerni egészségüket, és igyekeznek gyógyulásukat és sorsukat saját kezükbe venni. "A te hited meggyógyított téged" - mondja a Biblia.

 

A Braco körül dolgozó csapat szerint évente negyedmillióan kerülnek kapcsolatba a spirituális segítővel kövezetlenül és közvetetten is, könyvek, tv-műsorok formájában. A 2006-ban Baselben megrendezett PSI-napok alkalmával is rendkívüli figyelem övezte Bracót. Az interneten ez olvasható az eseményről: "Braco a három nap alatt a rendezvény sztárja lett. Körülbelül háromezren keresték fel a találkozóit, és nyilván még többen lettek volna, ha megfelelő méretű helyiséget sikerült volna biztosítani.

 

A PSI-napok csúcspontja minden bizonnyal a szombati nap volt, amikor Bracót más gyógyítókkal együtt bemutatták a kongresszus résztvevőinek. A jelenlévők közül sokan már a Bracóról szóló film megtekintése közben is intenzív melegről és egyéb testi érzetekről számoltak be. A teremben összegyűlt emberek valóban megtapasztalhatták a kollektív tudattalan létezését."

 

Dr. Harald Wiesendanger pszichológus és szociológus nemzetközileg elismert szakértője a szellemgyógyászatnak, a témában több könyvet is írt. A szellemgyógyászat jelenségét orvosokkal és természettudósokkal együtt éveken át vizsgálta tudományos módszerekkel, kísérletekkel. Dr. Wiesendanger meggyőződött Braco gyógyító erejéről.

 

- Kíváncsiságból kétszer is részt vettem Braco találkozóin, mintegy megfigyelőként. Mindkét alkalommal éreztem - ahogyan minden más jelenlévő is -, hogy furcsa folyamatok indultak meg bennem. Legalább ennyire mély hatást tett rám Braco megjelenése, viselkedése is. Noha valósággal szent emberként tisztelik, példaszerűen természetesen viselkedik, szerény és alázatos.

 

Dr. Drago Plecko horvát parapszichológus és publicista másfél éve találkozott először Bracóval, és alaposan megvizsgálta munkamódszerét. Több mint 150 óra interjút és számos, gyógyultaktól származó írásos beszámolót tanulmányozott. 2006 novemberében jelent meg könyve "Das Mysterium Braco" címmel, német, illetve horvát nyelven. Ez a rendkívül alapos és izgalmas könyv ugyanakkor a szellemgyógyászat "tankönyvének" is tekinthető. Szerinte Braco mindannyiunkat arra késztet, hogy minden negatív gondolatot és energiát küzdjünk le magunkban, egészen addig, míg az utolsó parányi maradékát is eltávolítottuk magunkból. Körülményeinket ugyanis nem tudjuk megváltoztatni, de saját magunkat igen. 

- tamás -
XV. évfolyam 2. szám

Címkék: Braco, spiritualitás, szeretetenergia

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.