Holisztika

Energianyerés fizikai és szellemi fényből

Az érzelem és a gondolat rezgés, és azok hatnak a szervezetünkben lévő víz kristályos szerkezetének összetételére

  A természet általában felhasználja a fényt az energia ellátáshoz, ez köztudott a zöld növények esetében. A zöld növények elnyelik a fényt, és ezt a fotoszintézis során kémiai energiává alakítják át. Majd ez a kémiai energia működtet mindent a növényben, metabolizmust, növekedést, szilárdságot. A kutatások szerint a kristályos állapotú vízen keresztül az állati és emberi sejtek energiát vesznek fel a fényből, a növények fotoszintéziséhez hasonlóan.


   

  Honnan veszi az ember az élethez való energiát? Felvetődik a kérdés, hogy az emberben a fizikai vagy inkább a szellemi Fény dominál? Felhasználunk fényt ahhoz, hogy energiára tegyünk szert? Azt mondhatjuk, igen, mindkét alkalmazásból. Természetesen sok energiát kapunk az elfogyasztott ételből, de a fizikai és szellemi fényből is veszünk fel energiát. Az ember is alkalmazza a fotoszintézis első lépését, azaz a víz széthasítását negatív és pozitív töltésekre. Tehát azt mondhatjuk, hogy a fény hozza létre a pozitív és negatív töltéseket. A pozitív töltésű részecske elektronhiánnyal, míg a negatív töltésű részecske elektrontöbblettel rendelkezik.

   

   

  A víz, mint fénnyel töltött energiatároló

  A sejtekben a fehérjék hidrofilek, így létrejön körülöttük egy negatív töltésű burok, és ez befolyásolja az alakzatukat is, hiszen a negatív töltések taszítják egymást. Mivel a víz úgy működik, mint egy fénnyel feltölthető elem, a sejtek is hasonló módon működnek. A víznek kétféle mozgási formája lehet; a Brown-mozgásnak nevezett felületi mozgás – ami a hőmérséklet emelkedésével nő, vagyis hőmozgás – és a spirális örvénylő/forgó mozgás a folyó, áramló vízben. Ezek a mozgások teszik lehetővé a vízmolekuláknak, hogy egy bizonyos frekvencián rezegjenek, és megfelelő platonikus testek formáiba tudjanak rendeződni.

   

  A víz szerkezetének és polaritásának különböző megközelítései léteznek. Amikor a víz mozgásban van, és folyamatos forgó (örvénylő) tevékenységet végez, akkor a víz negatív töltésű lesz, vagyis elektrontöbblettel fog rendelkezni. Amikor a víz nincs mozgásban – mocsári, tamasztikus állóvízzé válik –, akkor változik meg a víz polaritása pozitív töltésűre. Ugyanezek az állapotok jelennek meg az emberi szervezetben az étertesti meridián- és asztrálsíkú nádi áramlások tekintetében, egészséget fenntartva vagy éppen betegséget okozva. A mozgó töltések áramlása által kialakított mágneses mező alakítja úgy a víz szerkezetét, hogy megtartsa a negatív polaritását, vagyis ezt a kivételes életerő-energiát. Végül ez a negatív töltés teszi képessé a vizet biológiailag arra, hogy fenntartsa a növényi és állati életet.

   

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin novemberi lapszámában olvashatják!

  Majoros János Károly
  XXV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. február

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.