Holisztika

Földsugárzás, vízerek és társaik

Mennyire veszélyesek és mit tehetünk ellenük?

A geopatikus zónák titkai. Miért fontos a jól megválasztott hálóhely? Mit tudnak az ingások megállapítani? Mire figyeljünk? Hogyan egyenlíthetjük ki az energiadeficitet, hogy beinduljon a gyógyulás folyamata?


 

A földsugárzás, vagy szaknyelven a geopatikus zóna, a legkülönfélébb természeti jelenségeket foglalja magában, amelyek fizikai jelenségeknek, például a Föld mágneses erőterének megváltozását idézhetik elő. Ilyenek a vízerek, az ún. mágneses mezőrácsok, mint például a globális vagy a diagonális rács, a törésvonalak vagy a Föld mélyéből feltörő radongáz. Mindeme természeti jelenségek a legkülönfélébb módon kedvező vagy kedvezőtlen hatást gyakorolhatnak a növényekre, az állatokra, illetve ránk, emberekre.

 

A geopatikus zónák megakadályozzák testünket abban, hogy önszabályozó mechanizmusaikat optimálisan működtessék. Ezt úgy kell elképzelnünk, mint egy kellemetlen zajt, ami egy tévékészülékből vagy rádióból hallatszik. A sejtek nem tudnak normálisan kommunikálni egymással. A testet egy diffúz "zaj" zavarja folyamatosan, ezért nem érti, hogy mit mondanak neki. Másképpen kifejezve, a sejtek között rossz információk cserélnek gazdát, ami negatív hatással van a szervek működésére is.

 

Földünket természetes mágneses erőtér veszi körül. Ha ezt vízerek vagy törésvonalak szakítják meg, az zavart okozhat az érzékeny emberek szervezetében. Régen különösen a tehénistállók építésekor figyeltek arra, nehogy földsugárzás fölé épüljön az istálló

 


A végtagok zsibbadását vagy a reggeli fáradtságot, a reumaszerű panaszokat és a gyakori rémálmokat egyaránt okozhatják vízerek. A tartós izomhúzódásokat, görcsöket, ízületi és hátfájdalmakat, a fejfájást, a visszértágulatokat és egyéb keringésrendszeri bántalmakat, akár még a magas vérnyomást is vissza lehet vezetni geopátiás mezők hatására.

 

Dr. Ulrike Banis orvos-természetgyógyász szerint a hormonháztartás zavarai is gyakran kapcsolatban állnak a geopatikus mezőkkel, amelyeket általában az elektroszmog súlyosbít. Ilyenkor annak lehetősége, hogy bizonyos tényezők célzottan bizonyos szerveket károsítsanak, meglehetősen nagy. Az utóbbi tizenöt évben orvos-természetgyógyászként szerzett tapasztalatai szerint az emberek 30 százaléka valamilyen geopátiás hatástól szenved, amit gyakran súlyosbít az elektroszmog. Rengeteg elektromos készülékkel élünk egy fedél alatt, ráadásul évről évre gyarapodik a rádióadók és mobiltelefonhálózatok száma is.

 

A földművesek évszázadok óta figyelembe vették a föld, a táj természetes adottságait, mielőtt építkezni kezdtek. Mára ez a tudás szinte teljesen feledésbe merült. Az ökológiai építkezés főképp a káros anyagok kerülésére és a környezetvédelemre helyezi a fő hangsúlyt, de nem veszi figyelembe a geológiai szempontokat. Mindezt főképp azért, mert ezeknek az egészségi állapotunkra gyakorolt hatásai nem ismertek.

 

Az építészbiológusok szerint már az új épületek tervezésekor figyelni kell a szobák beosztására, és a belső tereket a geopátiás zónák figyelembevételével kell kialakítani

 

Ennek megfelelően a geobiológia és a geo- vagy építészbiológus szakma hivatalosan nem elismert terület. Az építendő ház helyét ma a panoráma, a szomszédság és a közlekedési kapcsolatok határozzák meg. Ha azonban a geológiai, illetve geopátiás hatások mellett figyelembe vesszük a lakóépületek közelében elhelyezett átjátszó állomásokat, a nagyfeszültségű távvezetékeket, transzformátorokat és egyéb elektromos berendezéseket, akkor a zavaró tényezők összessége tartósan befolyásolhatja, akár károsíthatja egészségünket, életminőségünket.

 

A sugárzás, az elektroszmog különféle műszaki eljárásokkal minimalizálható. Más a helyzet a geológiai jellegű zavaró mezőkkel. Ezeket nem lehet egyszerűen "leárnyékolni" - érdemes tehát fenntartással fogadni a különféle "árnyékolási" módszereket, mint például a parafából készült matracokat, amelyek az ígéret szerint még a kedvezőtlen hely esetén is képesek garantálni az egészséges alvást.

 

Egy emlőrákban szenvedő nő ágyának helyén mérhető káros sugárzások. A hölgy mellével egy vonalban Hartmann-rács, valamint vízér található. Mindezt egy geológiai törésvonal tarkította

 

Karin Richter építészmérnöknő tapasztalatai szerint még a vasbeton sem képes leárnyékolni a káros geológiai zónák hatásait. Ezért a geopátiás hatások szempontjából teljesen mindegy, hogy a földszinten vagy a huszadik emeleten lakunk. Csak egy garantált megoldás létezik: áthelyezni a fekhelyünket, megváltoztatni a szoba berendezését. A zavarómezők felkutatásában az ingázás vagy a pálcás keresés különleges, központi helyet foglal el.

 

Geopátiák - természetes zavarómezők

Rácskereszteződések

A globális rácsok, más néven Hartmannrácsok létezését Hartmann orvos és ingás radiesztéziás szakember először 1954-ben írta le. Az elmélet szerint ez a rácszerű elektromágneses mező az egész Földet behálózza. További hasonló mezőhálók, például a dr. Curry nevéhez fűződő Curry-rácsok létezését is leírják egyes szerzők. A rácshálózat sűrűsége észak–déli irányban változik. Feltételezik, hogy az említett rácsok kereszteződési pontjai jelenthetnek problémát szervezetünknek. Közép-Európában kb. 2-4 méterenként található egy-egy ilyen kereszteződési pont.

 

Aki reggel úgy ébred, mintha kerékbe törték volna, és más helyeken kipihenten kel, annak érdemes megvizsgáltatnia a fekhelyét. A gyerekek különösen érzékenyen reagálnak a földsugarakra. A következmény rossz alvás, rémálmok, fogcsikorgatás és ágyba vizelés lehet

Vízerek

Vízerekként emlegetik a földkéreg mélyében futó természetes folyókat, nem tartoznak ide a mesterséges vízvezetékek, csatornák stb. A vízerek helye ritkán változik, erre leginkább geológiai események, például földrengés esetében kerülhet sor. Ahol a víz áramlása súrlódást idéz elő a földkéreggel érintkezve, megváltozik a bolygó elektromágneses erőtere.

Törésvonalak és geológiai rések

A törésvonalaknál a különféle, a földkéregben található anyagok potenciálkülönbségükből adódóan szintén módosítják a természetes földmágnesességet. Aki látott már közelről kőbányát, könnyen felidézheti magában a különböző kőzetrétegeket, ahogy azok minden irányban tovaterjednek. A törésvonalak tehát lehetnek láthatók vagy láthatatlanok. A geológiai repedések, rések lehetnek egyben vízerek is.

Radongáz

A földkéreg anyagainak vagy egyes építőanyagok nyersanyagának természetes lebomlásából származó radioaktív radongáz jelenléte mérőműszerekkel mérhető. Házépítés előtt könnyen megállapítható, hogy az adott telken számolni kell-e radongáz felszabadulásával.

 

Elektroszmog - mesterséges zavarómezők

A váltóáramú elektromágneses mezők

magas frekvenciájúak. Ilyenekkel működnek a mobiltelefon- hálózatok, vagy a manapság népszerű, zsinór nélküli alegységekkel felszerelt vezetékes telefonok is, valamint a mobilkészülékekhez használt Bluetooth technológia is. E készülékek erős sugárzást bocsátanak ki, mivel a hatóságok meglehetősen magas határértékeket állapítottak meg. Emiatt a környezeti ártalmakkal foglalkozó orvosok évek óta követelik a határértékek csökkentését, ami a felhasználók és nem az ipar érdekeit védené.

 

A mobiltelefonok elektroszmogforrások. Csak rövid ideig ajánlatos használni azokat

 

Magas feszültségű távvezetékek

A transzformátorállomások vagy a közúti villamosvasút, trolibuszvonal, amelynek felső vezetéke közvetlenül a lakásunk előtt húzódik, minden esetben kapcsolatban áll magas feszültségű vezetékekkel.

 

Minél több, háztartási berendezésekből származó elektromos terhelés adódik a geopatikus zónák hatásaihoz, annál jelentősebb mértékben befolyásolhatja életminőségünket.

Mi állapítható meg ingával, pálcával?

Már a Kr. e. 6000 évvel készült sziklarajzokon láthatunk ingázást, illetve pálcás vízkeresést. Eleinte mogyoróbokor-vesszőt használtak e célra, ma inkább fém- vagy műanyag pálcát alkalmaznak.

 

Gustav von Pohl pálcás radiesztéta már 1929-ben nagy feltűnést keltett egy kísérlettel. Korábban soha nem járt Vilsburgban (Alsó- Bajorország), és így vizsgálta meg a várost káros földsugárzásra. Pohl, rendőri kíséret és a polgármester jelenlétében, megjelölte a városban azokat a házakat, amelyek különösen erős földsugárzás felett álltak. A kíséret gondoskodott róla, hogy a helybeliek ne beszélhessenek Pohlnak a városban előforduló rákos megbetegedésekről.

 

Bizonyos útszakaszokon rendszeresen gyakoribbak a balesetek. Ezekről gyakran kiderül, hogy alattuk maszszív geológiai zavarómezők helyezkednek el

 

Az érintett házakat a városi térképen is megjelölték, és összehasonlították dr. Bernhubernak, a városi elöljáróság egészségügyi referensének 12 éves adataival. Mindenki megdöbbenésére a városban előfordult halálos kimenetelű rákos esetek a Pohl által megjelölt házak lakóit érintették. A felmérés eredménye az 1932-es müncheni sebészkongresszuson parázs vitákat eredményezett.

 

Az egészséges hálóhely közvetlen keresésének módszere Käthe Bachler radiesztéta nevéhez fűződik, aki ezt a háromezredik lakásanalízise után fejlesztette ki. Miután évekig azon fáradozott, hogy zavarómezőket találjon, az a gondolata támadt, hogy célzottan keressen jó, egészséges helyet a lakhelyen. Ma néhányan már elsajátították Bachler asszony módszerét, és úgy készítenek analízist, hogy tudatosan a laktér legjobb, legfontosabb pontjára koncentrálnak. Csak miután a legoptimálisabb hálóhelyet megtalálták, kezdenek hozzá a részletes analízishez.

 

Ausztriában az autópálya-mérnökség ingás embereket alkalmaz a pályák legveszélyesebb szakaszainak megtalálásához. Úgy tűnik, a pályafenntartó a pozitív tapasztalatoknak inkább hisz, mint a tudományos szakvéleménynek. Német országban prof. dr. Friedrich H. Balck a közlekedési balesetek és a geológiai zavarómezők kapcsolatát kutatja. A professzor egy újságcikket olvasott, amely felkeltette érdeklődését, majd hirtelen elhatározástól vezérelve a baleset színhelyére utazott, és ott szabályos távolságonként erősen érezhető geológiai zavarómezőket észlelt.

 

Még a nagy, életerős fák is ferde, szokatlan irányú növekedéssel igyekeznek kitérni a vízerek káros hatásai elől. A tölgyek ellenben kedvelik a nagy vízér-kereszteződéseket, amelyek felett egyébként gyakran csapnak be a villámok is. Nem véletlen, hogy a népi bölcsesség óva int mindenkit attól, hogy zivatar esetén tölgy alatt keressen menedéket
(az első kép egy tölgyet ábrázol)

 

Akkoriban az L 501-es országúton, a Harz hegység északi részén két autóbusz frontálisan ütközött egymás sal. Azt már korábban bizonyították, hogy egy fasorral szegélyezett úton, ha a napfény oldalról, a fák felől világít, a rendszeres fény-árnyék ismétlődés károsan befolyásolhatja a sofőr figyelmét. Kézenfekvőnek tűnt tehát, hogy a rendszeres sávokban ismétlődő geopátiás zónák egy út mentén hasonló hatást gyakorolhatnak a járművek vezetőire.

 

Ha a kéreg alatti folyók megváltoztatják a Föld mágneses terét, a radiesztéta szervezete reagál erre a jelenségre. Ehhez nem kell különös előtanulmányokat folytatni, mindössze némi érzékenység és nyitottság szükséges hozzá. Ezt a képességet geomantiának is nevezik, ami azt jelenti: "a Föld érzékelése". Balck professzor néhány éve az ilyen geopátiás mezők iránti érzékenységgel foglalkozik, a geológiai struktúrákat kizárólag saját érzékeire támaszkodva deríti fel.

 

Hogyan lehetséges a regenerálódás? Dr. Ulrike Banis több mint tíz éve a pszichoszomatikus energetika (PSE) nevű holisztikus gyógyászati módszerével dolgozik, ami lényegében egy bioenergetikai vizsgálat. Ha a vizsgálat segítségével megállapítják, mi a probléma, célzottan lehet kezelni a páciens energetikai szintjét. A módszer különlegessége, hogy segítségével pontosan meg lehet határozni, hogy a panaszok hátterében geopatikus földsugárzás áll-e.

 

A hölgyek a Föld mágneses terének változásaira különösen érzékenyen reagálnak, sokkal érzékenyebben, mint a férfiak. Ennek jó példája a gyermek iránti beteljesületlen vágy. A hagyományos orvoslás ilyenkor intenzív hormonális és egyéb nőgyógyászati terápiákat alkalmaz, de senki nem gondol arra, hogy a jelenség hátterében geológiai ok is állhat.

 

A meddőség hátterében gyakran káros földsugárzás áll. A macskák előszeretettel alszanak a káros hatású helyeken

 

Azonban nem csak a szülőképes korú nők érintettek, hanem a változás korába lépett hölgyek is. Az egyetemen azt oktatják, hogy a kismedencei gyulladásokat baktériumok, vírusok, gombák okozzák, a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a boldogtalan házasság vagy a káros földsugárzás is képes betegséget kiváltani.

 

A holisztikus medicina a funkcionális hólyagbántalmak, tisztátalan bőr, beteljesületlen gyermekvágy és egészen sokféle női betegség esetében is figyelembe veszi a földsugárzást, mint lehetséges kiváltó okot. Ennek megszüntetése vagy kiküszöbölése azonban sok ember kényelmességével ütközik: felborul a háztartás rendje, ha hirtelen máshova kell helyezni az ágyat. Ilyenkor marad az eldöntendő kérdés, inkább "rendben", vagy pihentetően, egészségesen akarunk-e aludni.

 

 

A gyerekeket és az időseket is érinti a baj

A nők mellett alapvetően a gyerekeket érinti érzékenyen a földsugárzás, mivel szervezetük fejlődőfélben van. Éjszaka gyakran sírva ébrednek, rémálmaik vannak, és megmagyarázhatatlan okok miatt kiesnek a kiságyból, csikorgatják fogaikat, problémáik vannak a tanulással és nehezen tudnak koncentrálni.

 

A fagyöngy és a rákos sejt nem normális, „hagyományos” módon növekszik. Mindketten élősködők és a gazdaszervezet kárára vannak. Vízerek felett különösen gyorsan nőnek

 

Felnőtteknél az élet során változik a terhelhetőség és az önszabályozó funkciók hatékonysága, ezért változik a földsugárzásokkal szembeni érzékenység is. Lehet valaki sokáig ellenálló, panaszmentes, majd egyik napról a másikra hirtelen, látszólag minden ok nélkül kínzó testi és lelki gyötrelmekkel kell szembenéznie. Amikor életerőnk lassanként hanyatlani kezd, egyre nehezebben tudjuk kiegyenlíteni a különféle eredetű stresszfaktorokat. Ilyenkor bizony már komoly problémákat okozhat a földsugárzás is, amiről addig tudomást sem vettünk.

 

Tanuljunk a fáktól és a hangyáktól

Aki figyel teste jelzéseire, figyeli környezetét, sokat tehet azért, hogy zavarmentes helyre találjon. Ulrike Banis szerint mindenki képes arra, hogy megérezze, mely helyeken jó a közérzete. A káros földsugárzás hatására nyugtalanná válunk vagy testünk bármely pontján fájdalom jelentkezhet. Ha egy ház körül sok, egy vonalban elhelyezkedő hangyaboly van, az káros földsugárzás jelenlétére utalhat.

 

Ellentétben a modern emberrel, az állatok és növények megőrizték természetes érzékenységüket. Sokszor a mégoly gonddal és szeretettel ápolt sövény egyszerűen nem hajlandó növekedni, gyarapodni, a fák betegesek. A tető alá befészkelő darázsfészek is utalhat zavarómező jelenlétére. Sok radiesztéta tisztában van azzal, hogy az állatok kiválóan jelzik a számunkra pozitív, illetve negatív hatású helyeket.

 

Ahol sok a hangyaboly, ott káros földsugarakat kell sejtenünk

 

Érdekes megfigyelés, hogy gyakran azok a növények kedvelik a káros helyeket, amelyeket gyógyászati céllal alkalmazunk. A növényi indikátorok közül az egyik legjobb a fagyöngy, amely kifejezetten kedveli a káros földsugárzást. A fehér fagyöngyöt például a természetes rákterápiában alkalmazzák. A fagyöngy és a rák sok tulajdonságában hasonlít egymásra: nem a hagyományos módon növekednek, hanem élősködő, parazita életmódot folytatnak. Mindkettő növekedésének kedveznek a káros földsugarak. A fehér fagyönggyel való gyógyítás a homeopátiás "hasonlót hasonlóval" terápiás elvet követi.

 

A hangyák, méhek és számos más rovar mellett a macskák is kiváló "radiesztéták". Kedvenc alvóhelyük gyakran vízerek felett van. A régi germánok is válogatósak voltak, amikor tábort vertek, és az inga mellett az állatok ösztönében bíztak: csak ott telepedtek meg, ahol a marhák és a juhok hajlandóak voltak leheveredni. A gólyák is csak földsugárzástól mentes helyeken fészkelnek.

- tamás -
XV. évfolyam 10. szám

Címkék: elektroszmog, földsugárzás, geopatikus zónák, inga, vízerek

Aktuális lapszámunk:
2021. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.