Holisztika

Hangtálterápia – sejtmasszázs


   

  Aki figyel a hangtál megszólaltatásakor, az meghallhatja a hangok sokféleségét, és úgy érzi, mintha kozmikus szférákba emelkedne. Peter Hess diplomás mérnök a Távol-Keleten tapasztalta meg e csodálatos edények felhangokban gazdag rezgésének gyógyító hatását. Indiai, nepáli és tibeti útjai során tapasztalta, hogy a hangtálakkal hasonló hatásokat lehet elérni, mint a sámánok bonyolult ceremóniáival: a befogadó a hipnózishoz vagy a transzhoz hasonló állapotba kerül. Így sikerül ráhangolódni az elengedésre és a testi, lelki és szellemi újjászerveződés folyamatára. Megállapította, hogy az ázsiai hangtálak igen sok frekvenciájú hangot szólaltatnak meg, amelyekből a páciens szervezete „kiválogatja” magának azokat, amelyekre a harmonizálódáshoz szüksége van.

   

  A gyógyulás frekvenciái

  Hess hazatérve, 1984-ben megalkotta saját hangmasszázsrendszerét. Az általa kifejlesztett hangmasszázs képes ellazítani a feszes izmokat, feloldani a lelki, szellemi blokádokat, aminek következtében megindulnak az öngyógyító folyamatok. Hess a hangmaszszázst kifejezetten a nyugati ember igényeihez igazította. A hangtálakat meghatározott sorrendben, meghatározott testrészeken szólaltatják meg. A páciens kényelmesen, hanyatt vagy hason fekszik. Ha valaki gyermekkel van, azt sem kell a kezelés közben letennie.

   

  Sejtmasszázs

  Hess igen szemléletesen írja le a kezelés lényegét: Ha egy követ dobunk egy tóba, koncentrikus kör alakú hullámokat keltünk, amelyek kiterjednek az egész tóra, a tó minden vízmolekulája megmozdul. Hasonló történik a hangmasszázs közben is, hiszen testünk több mint 70%-át víz alkotja. A gyógyító rezgéshullámok átadódnak a testnek, méghozzá koncentrikus körök formájában. Ezek a hullámok eljutnak a testünket alkotó több mint 100 billió sejthez – ez valóságos sejtmasszázs.

   

   

  A hangtálakkal végzett kezelés könnyen elsajátítható és igen hatásos, méghozzá széles körben alkalmazható. A spektrum a szülés megkönnyítésétől a haldoklók ápolásáig terjed.

   

  A tálak kellemes hangja és a finom, kifejezetten kellemes vibrációs masszázs a páciensben jó közérzetet és a bizakodás élményét eredményezi. Ennek hatására a figyelem elterelődik a fájdalomról, és feloldódik a tudatalattiban mélyen gyökerező fájdalomtól való félelem. A biztonság érzete kibontakozhat, és javul a fájó testrészhez fűződő, „beteg viszonyulás”.

  -vörös-
  XIII. évfolyam 9. szám

  Címkék: hangtálterápia, sejtmasszázs

   Aktuális lapszámunk:
   2020. november

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.