Holisztika

Kristálygyógyászat

Kristálytan 2. rész


 

A durva és a finom tisztítás módszerei

Az általánosan ismert kristálytisztítási módszereket durva tisztítási eljárásoknak nevezi a szerző, az asztrál- és mentálmódszerekkel történő tisztításokat-feltöltéseket pedig finom módszereknek. Durva eljárásnak nevezhetők a sűrű anyagi testre ható elemi (őselemi) hatáso kat felhasználó eljárások. A kristály belsejében tárolt energiák tisztítása durva esetben az öt elem közül (föld, víz, tűz, levegő, éter) az alsó hárommal történik a sokak által ismert módokon. A levegő és éter elem már nem használható ezekhez a módszerekhez, mert túl finomak ahhoz, hogy kölcsönhatásba lépjenek a durva energiákkal. A felhasználandó kristályokon lehetnek külső és belső energetikai szennyezések is, melyeket a finom tisztítások előtt érdemes a durva elemi módszerekkel le- és kitisztítani. Például a külső szennyeződések, ujjlenyomatok is tartalmaznak energetikai információt, ezek forró mosószeres vízzel eltávolíthatók. A boltban kapható, a lelőhely pozitív-negatív energiaarányát tartalmazó, ugyanakkor már sokak által tapogatott kristályokat célszerű először a durva, majd a finom tisztításnak alávetni. Ezután válnak alkalmassá arra, hogy a különböző síkokon kapcsolatba léphessenek az ember energiarendszerével.

 

A rokonoktól örökölt köves ékszereket felhasználhatjuk a családi energiahiányok észlelésére. Akár többgenerációs érzelmi problémákat is tárolhatnak a régi kövek. Ezek meditációs segédletként is felhasználhatók, ha valaki rendelkezik ráhangolódási képességgel.

 

Durva tisztításkor az ékszert érdemes időnként egy cérnaszálra kötve forrásban lévő mosószeres vízbe tartani legalább egy percig. Vigyázzunk, hogy a kő ne érjen az edény aljához. A legtöbb kő 200-250 C-fokot kibír, ezen a hőmérsékleten sem veszti el a kristályszerkezetét; kivétel a víztartalmú kristályoknál van. E hőmérséklet felett a kő színe megváltozhat. Az olcsóbb kövekből úgy szoktak „készíteni” drágábbat, hogy óvatos hevítéssel megváltoztatják a színét.

 

A föld elemmel való tisztítást például a só közé tevés jelenti, néhány órára vagy napra. Legalább tízszeres mennyiségű só szükséges, mint a tisztítandó kristály tömege, mert tömegarányban történik meg a tisztulás. Ilyenkor a kristály nem teljesen tisztul meg, például a tízszeres sómennyiségnél a kristályban még 10 százalék információ marad. A só magába szívja, kivonja a kristályba került, kezelések alatt tárolt kellemetlen odokat, személyes információkat, ezért a felhasznált sót a művelet után ki kell dobni.

 

A só magába szívja, kivonja a kristályba került, kezelések alatt tárolt kellemetlen oldatokat, személyes információkat

 

A kertben is eláshatók a használt kristályok néhány napra: ez elég jó tisztító hatású, csak lassú módszer. A durva tisztítások esetén gyorsabban és hatékonyabban kapunk eredményt, ha több elemet alkalmazunk egyszerre. Például a forró víz a víz és tűz elem együttesét adja. Elegendő 60-80 C-fokos vízbe helyezni és rázogatni, mozgatni a kristályokat. A forró vízben tartás ideje függ a kristály nagyságától: a gyakorlatban elegendő az 1 cm-es átmérőjű kristálynál 1 perc, a 2 cm-esnél 4 perc, a 3 cm- esnél 9 perc.

 

A közhiedelemmel ellentétben napfényre téve a kristály nem töltődik fel, hanem a kristályrácsban tárolt információk a felmelegedés és az időtartam arányában valamennyire szétrázódnak a Braun-féle mozgás (hőmozgás) hatására. Ez is tehát a tűz elemmel való tisztításhoz tartozik.

 

Elterjedt módszer a holdfény általi tisztítás, különösen a telihold időszakában, holott nem a fény hatására történik meg a tisztulás. Már sok ezer éve megfigyelt és a meditációs rendszerekben ismert tény, hogy telihold időszakában a csúcsponthoz képest plusz-mínusz fél nap időtartamban az asztrálsíkú energiák megerősödnek. Ezért keleten százszoros napnak hívják a telihold időszakát. A gyakorlatban 20-30-szoros asztrálsíkú energianövekedést tapasztalhatunk, például a ley-vonalak középvonalában mérhető információk alapján. Ilyenkor érdemes tudattisztítási módszereket alkalmazni, illetve célszerű elkerülni a negatív érzelmeket.

 

Évente kétszer van ún. tízezerszeres nap, például a májusi telihold, mely a történelmi Buddha születésnapja. Ilyenkor már a csúcs előtt két nappal az asztrálsík energiája eléri a szokásos telihold erősségét, a csúcspontban pedig néhány órára 200-300-szoros asztrálerő-növekedést tapasztalhatunk. Ezeket a hatásokat használták ki régen azok, akik csak asztrálszinten voltak képesek energiákat lekérni. Ilyenkor töltötték fel a kristályaikat. Amikor pedig esetleg nem volt a gyógyító, a sámán csúcsformában, akkor is a kristályai tárolták a magasabb szintű energiákat és jól tudott azokkal dolgozni. Tehát nem a holdfény tölti a kristályt, hanem az adott időszakban erősebb asztrálenergiákat lehet alkalmazni. Természetesen ismerni kell a kristály feltöltésének valamely módját.

 

A kristályok tisztítását ismertető könyvekben szerepel a füstölő használata is. Az előzőekhez hasonlóan ez is inkább az alkalmazó mentál- és asztrálnyitásán keresztül fejti ki a hatását a kristályra. Ugyanígy a hangtálak akusztikus rezgései is az alkalmazó étertestével kerülnek energetikai kapcsolatba, azt harmonizálják, és nem közvetlenül a tisztítandó kristályra hatnak. A durva tisztítás után nehezebb megtalálni azt a szakembert, aki asztrál- és mentálsíkon is képes kitisztítani, feltölteni az ékszer köveit. Tulajdonképpen az aktivizálás, feltöltés teszi igazán használhatóvá a drágakövet, az eredeti, igazi értelmét így kapja meg a kristályok viselése!

A három sáv kezelés lényege, hogy az adott szerv magasságában a testen, ugyanakkor a kézfejen és a lábfejen is a kengyelszerű metszetben található meridiánpontokat ellenőrizzük, majd kezeljük az érzékenységet mutatót

 

A saját használatú köveknél legtöbbször elegendő a durva tisztítás eszközeivel élni. A fémek belső szerkezete nem tárol energiát, ezért az arany, ezüst ékszereknél csak a felületi szennyeződéseket, zsírokat kell forró mosószeres vízzel eltávolítani.

 

Új kristálygyógyászat, gyakorlati alkalmazások

A szokásos kristálygyógyászati leírásokban általában a csakrákkal összefüggő tisztítási eljárásokat javasolják, mert az azok környezetében elhelyezkedő szervekre kívánnak hatni. Ezzel szemben, a szerző tapasztalata szerint, a szervezet ún. mikrorendszereit érdemes energetizálni, és ezeken keresztül az összes többi mikrorendszer holografikusan átveszi az információkat.

 

Az emberen húsznál több ún. mikrorendszer található. Az emberi szervezet holografikus felépítésű, ami azt jelenti, hogy az adott mikroterületen (orr, nyelv, írisz, arc, fül, kéz, láb, skalp, végbélkörnyék, nemi szervek stb.) megtalálható a szervezet egészének vagy egy részének a felépítése. A szervek állapotát ezeken a területeken látással, tapintással, nyomással stb. ellenőrizheti a képzett állapotfelmérő személy. Az adott szerv energetikai hiányállapota megjelenik az összes többi mikroterületen is! Az alapszabályzás (alapregulációs rendszer) helyreállítása az említett mikroterületeken keresztül is megtörténhet. Amíg a szervezet szabályzórendszere működik, a betegségfolyamat megállítható. A megfelelő információ bevitelével helyreáll a rendszer, az öngyógyító képesség végrehajtja feladatát.

 

A mikroterületek közül méretüknél fogva a kéz- és a lábreflexzónák alkalmasak arra, hogy feltöltött kristályokat és/vagy gyógynövénytablettákat ragtapasszal felerősíthessünk rájuk, főleg éjszakára. Egy másik rendszer, a meridiánok pályáinak blokádjainál szintén sikerrel alkalmazhatjuk a fájdalmas testrészeken található pontokon alap- vagy kiegészítő terápiaként a kristályokat és a gyógynövénytablettákat. Célszerű ezeket energiafeltöltés céljából felragasztás előtt rövid időre tenyérben tartani.

 

A telihold időszakában az asztrálsíkú energiák megerősödnek. Ezért keleten százszoros napnak hívják a telihold időszakát. Ilyenkor érdemes tudattisztítási módszereket alkalmazni (meditálni)

 

A legáltalánosabb energiahiányos reflexzónák a gyakorlatban a vastagbél, az alsó és felső nyirkok és különösen azok az érzékenységet mutató gerinczónák, melyek az energiahiányos szerv magasságában találhatók. A két legfontosabb kezelendő terület a legtöbb embernél az altesti problémákat okozó farkcsigolyákban, illetve ágyéki szakaszban meglévő energiaáramlási akadály, továbbá a háti szakasz közepe. Az előbbi területen szervi szinten alsónyirok-, vastagbél-, altesti gyulladás-hajlam (férfi-női problémák) szokott fellépni a csigolyákban keletkezett energiaáramlási zavarok hatására. A háti szakaszon az áramlási akadályok miatt a felső nyirok, nyálkahártyák, légutak gyulladásait, az allergia- és asztmahajlamot találjuk. A vastagbél tisztulása elősegíti az összes említett felsőtesti problémák tisztulását, enyhülését is. (Vastagbél 4., 11. és további meridiánpontok energetizálása!)

 

A kristály fajtáját az a szervi rezgés határozza meg, amire használni kívánjuk (l. a Kristálytan I. című cikk táblázatát!). Bevált gyakorlat, ha a kezelt személynek van egy alapkristálykészlete, amely tartalmazza a fő szervek, szervrendszerek energiáit. A teljesség igénye nélkül néhány alkalmazást ötletadóként felsorolunk. A legtöbbször a gyulladásos szervek kezelésére alkalmas karneol alkalmazható, ebből több darabra is szükség lehet. Az adott szerv reflexzónájára ragaszthatjuk éjszakánként, krónikus esetben akár 3-4 hétig, továbbá a szervvel kapcsolatos érzékeny meridiánpontokra is. Ezekre a pontokra vastablettát, illetve marsikus gyógynövénytablettát (pl. csalán-, kisvirágúfüzike-tablettát) is alkalmazhatunk. Nyirokpangások, ödémák lépnek fel allergia, ízületi problémák esetén, melyekhez rózsakvarcot, ametisztet használhatunk, főleg az alsó-felső nyirok zónákra ragasztva. Ugyanide cinktablettát is alkalmazhatunk, és/vagy vénuszi kinézetű, de marsikus rezgésű gyógynövénytablettát, például cickafarkot. Daganatos esetben a nyirkokat nem szabad kezelni, mert áttétek alakulhatnak ki. Ez esetben legfeljebb a lép 6-os pontra tehetjük az előbbieket, továbbá a Nap- és Szaturnusz-rezgésű fagyöngytablettát.

 

Veseproblémákra rózsakvarcot és malachitot alkalmazhatunk. Ugyanezeket tehetjük cukorbaj esetén a hasnyálmirigyre a testen, a reflexzónájára a kézen és a lábon, vagy a lép-hasnyálmirigy meridián érzékeny pontjaira, például a 6. pontra a belboka felett. Mindezen pontokra krómtablettákat is érdemes fel-ragasztani 3-4 hétre, főleg éjszakára, és/vagy cickafarktablettát. Jáspist májra, pajzsmirigyre, csípőzónára ragaszthatunk.

 

Kalcedont és/vagy kalciumtablettát csonttöréssel, ízületi problémás hellyel összefüggő zónákra és a mellékpajzsmirigy zónájára alkalmazhatunk. Tejkvarcot, holdkövet, szeleniu-mot és/vagy szeléntablettát gyomor-anyaméh problémák esetén használhatunk a gyomorzónán és az érzékeny gyomormeridián-pontokon. Sokszor a mentális befogadásproblémák kezelését érdemes az említettekkel kezdeni, az étertesti áramlás beindulásával a két felsőbb energiatest is könnyebben tisztul.

 

Az uránuszi természetű magnézium az idegrendszert, a szívműködést (szívizom és szívritmus) támogatja egyéb fontos funkciói mellett. Az Uránusz kétharmad részben merkúri és egyharmad részben marsikus rezgést képvisel, utóbbi az izmokkal (lábszárgörcs, egyéb izmok) való kapcsolatára utal. Stressz esetén a solaris plexus pontra és a görcsös izmokra ragaszthatunk magnetit ásványt vagy magnéziumtablettát. Ugyanezekre a pontokra a B1-vitamint is használhatjuk, mely szintén merkúri-uránuszi természetű, a funkcionális idegrendszerben segíti az információáramlást.

 

Egy tünetegyüttes tisztításához 5-8 rezgésinformáció bevitele szükséges az energiarendszerbe

 

Azok a vitaminok és egyéb fontos anyagok, melyek a szervezet jó működéséhez szükségesek – mint a B12-vitamin, mely a vérképzéssel van kapcsolatban, a K-vitamin, amely a vérzékenységet akadályozza meg, vagy a rutén, elyet a hajszálerek bevérzésénél ajánlanak –, mind marsikus, plutonikus vonzatúak. Utóbbiakat felhasználhatjuk a lép energiahiányainál, annak meridiánpontjaira, illetve a vérzékenységgel, bevérzéssel, sebesülésekkel összefüggő reflexzónákon. Kettős a hatás; egyrészt a gyógynövény és a kristály rezgései töltik a zónát, másrészt kivonják belőle a negatív információkat, azokat le is tárolják. Ezért a használt tablettákat jobb eldobni, az alkalmazott kristályokat pedig minden egyes használat után érdemes forró vízben durva tisztításnak alávetni. Bizonyos rezgésű információk a durva tisztítás után még maradhatnak, ezért egy készlet kristályt csak egy személy használjon.

 

A kő használhatóságánál fontos tényező annak nagysága is. Egy híres hindu jógamester szerint a két karátnál nagyobb kövek hatásosak az energiarendszer tisztításában (egy karát a drágakövekre vonatkozó súlyegység, 0,2 g-ot jelent). A két karát egy briliánsformára csiszolt gyémánt esetén 8 mm körüli karimaátmérőt jelent, ami már ritkaságnak és igencsak drágának számít. A szokásos ékszerekben található néhány mm-es kis kövek csak tized karát körüliek, tehát még feltöltött állapotukban is kicsi a hatásuk. A finom rezgésű, 8-as keménységi fokozatú berilleknél, a 9-es keménységű korundoknál és a 10-es keménységű gyémántnál lényegesen olcsóbb, 6-7 keménységű kvarckristály-módosulatokkal is elérhetünk lényegi hatást, hiszen ezek is jól tölthetők, és tartalmazzák a szükséges alaprezgéseket.

 

A gyakorlatban elegendő 1 cm körüli nagysá-gú köveket alkalmazni energetikai harmonizálás céljából, ha azok feltöltött, aktivizált állapotúak. Ezeket nem a szokásos fél-egy órás időtartamú kezelésekhez használjuk, hanem többhetes állandó viselésre, felsőtesten és altesten, akár zsebben hordásra ajánlhatjuk. Így az illető – a folyamatos utántöltődés következtében – elkerüli a kezelések közötti visszaesést.

 

Egy testi vagy lelki tünetegyüttes elégséges tisztításához legalább 5-8 különböző rezgésinformáció bevitele szükséges az energiarendszerbe. Ennyi jól megválogatott, nyomelem-tartalomban és színben, küllemben egymással is harmonizáló kristályból célszerű egy összeállítást készíteni. 21 kristály keveréke pedig lefedi az összes szervi rezgést. A lelki okok egy idő után, mit már említettük, meridiánblokádokként is megjelennek. Utóbbiakat feloldva a kristályerőtérrel, a mentálakadályok is könnyebben megtisztulnak. Nyilván a soka-kat érintő allergia, asztma, ízületi, mozgásszervi problémák, emésztés, szív, meddőség stb. keletkezése összefügg a testi-lelki állapottal. Az olyan főleg lelki tényezők is kezelhetők kristályenergiával, mint a kommunikációs problémák (diszlexia), a másik nemmel való kapcsolati akadályok, a saját nemi azonosságtudat akadályai (pl. nőiség-nőiesség elfogadása-erősítése), férfiaknak nőkkel való konfliktusaik elhárítása (saját anyjával elsősorban), továbbá szeretethiányok, szívkinyitás-akadályok, stb.Egyszerűen ellenőrizhetjük egy kristály feltöltöttségi állapotát. Egy kis gyakorlattal egy nyitottabb személy tenyérrel, ujjbegyekkel közelítve-távolítva a kristály felé, energiafelületeket észlelhet. Csak ezeken a határfelületeken áthaladva lehet érzékelést kapni. A legtöbb kőnek, nagyságától is függően, 30-50 cm távolságig érzékelhetjük a hatását, hiszen legfeljebb ilyen kisugárzású személyekkel került korábban energiakapcsolatba. Ennek megfelelően kaphatunk selymes, meleg érzést, ami a pozitív, életerő-növelő energia tárolását jelzi. Ugyanakkor egy másik energiafelületen kellemetlen, szurkáló hatást érzékelhetünk, mely az energiacsökkentő, negatív energiák jelenlétét mutatja a kristályban. Ha elvégezzük a forró vizes, durva szintű tisztítást, akkor a kellemetlen érzet többnyire eltűnik, és a kellemes kisugárzás érzékelhetősége általában megmarad. A durva tisztítás után asztrálban és mentálban újratölthető a kő, nyilván olyan energiaszintre, amilyet a feltöltő személy nyitottsága, energetikai képessége megenged.

 

A „három sáv” kezelés módszere

Egy akupunktúrás kezelésnél 15-20 pontot is szoktak stimulálni egyszerre, ám olykor a jól megválasztott 6-8 pont kezelése is elegendő, továbbá lehet, hogy hatékonyabb is. A következőkben egy a gyakorlatban bevált és könnyen elsajátítható eljárást ad közre a szerző, mely az akupunktúra (akupresszúra), a reflexzónaterápia, továbbá a gerincszelvények összegzett hatásain alapul.

 

 

A különböző betegségek energetikai diagnosztikájánál régóta ismert tény, hogy egy adott szerv vagy testrész betegségét jelző energia-egyensúly felborulása ugyanabban a magasságban lévő gerincszelvényben is megtalálható. Az akupunktúrás meridiánokon az azonos magasságú metszetben szintén megfigyelhető az energiablokád. A gyakorlati kezelés lényege, hogy az adott szerv magasságában a testen, ugyanakkor a kézfejen és a lábfejen is az azonos magasságú metszetben található meridiánokat ellenőrizzük, majd kezeljük az érzékenységet mutatót. Ezért nevezi a szerző ezt „három sáv” módszernek (test-kéz-láb). A képen látható módon az adott sávba tartozó meridiánpontok a tapasztalat szerint alábon ívelve, kengyelszerűen helyezkednek el. A lábon és a kézen az azonos magasságban található gerinc reflexzónája is a legtöbbször érzékenységet mutat, így annak masszírozása elősegíti a gerincben az energiaáramlás beindulását. Ezáltal kapjuk meg az energetikai magyarázatát a kéz és láb reflexológiában alkalmazott kiegészítő zónák hatásának. Például magát a szívzónát a talpon kevésbé ajánlott kezelni, az esetlegesen fellépő energetikai zavarok miatt. Ez esetben a lábon a szívmagasságban található háti gerincszakasz zónáját és a lábfejen futó meridiánok területét ajánlják kiegészítő zónaként masszírozni. És fordítva, a testen a fájdalmas gerincszelvény magasságában elöl-hátul övszerűen az összes meridiánpontot ellenőrizzük és kezeljük.

 

A gyermek- és a felnőttkorban keletkezett pigmentfoltok, a szemölcsök, valamint az időskori májfoltok is energiablokádokat jeleznek. A kliens testén átfutó földsugárzási sávok, illetve a mentális zavarok az adott szervhez tartozó meridiánpontokban mintegy kifújási pontokként jeleznek a foltokkal. A szervezet ezeken a pontokon dobja ki a káros energiákat. Sokszor látni a szabadon hagyott karokon egyes meridiánok lefutását a pigmentfoltokkal jelezve!

 

Ráhangolódásos technikákkal (inga, pálca, izomteszt, 3. szem stb.) érzékelhető a lerakódások, blokádok keletkezési ideje, valamint az, hogy ebből milyen százalékarányú a földsugárzás hatása, a szülőkkel, rokonokkal való odkapcsolat, továbbá az egyéb környezeti mérgek hatása (táplálkozás, víz, levegő). Az adott pontot ujjbeggyel megnyomva ellenőrizhetjük érzékenységre, ugyanakkor energetikai terápiát is végezhetünk. (Amennyiben egy már elfajult szemölcsről van szó, nem szabad az említett módokon hozzányúlni!)

 

Az orvosi asztrológiai több ezer éves megfigyeléseket is ötvöző kezeléseinél, például gyomorpanasz esetén a befogadást-elfogadást képviselő Rák jegyhez a könyök is hozzátartozik. Ekkor a karokon futó meridiánokat is célszerű ellenőrizni és kezelni. A reflexológiában ismert módon a könyök és a térd is összefügg. Asztrológiailag ennek az a magyarázata, hogy a Rák jeggyel szemben álló Bak jegy a térdet jelöli. További példa, hogy az Oroszlán jegynek az alkar felel meg. A gyakorlatban valóban itt találhatunk energiablokádokat mellkasi energiahiány (pánikbetegség) és funkcionális szívproblémák esetén is. Az Oroszlánnal szemben lévő Vízöntő jegyhez tartozó alsó lábszáron futó meridiánokat is célszerű ugyanekkor figyelembe venni. Megjegyzendő még, hogy nem hivatalos meridiánpontok is sokszor felfedezhetők, a hivatalos pontok között fél vagy harmad távolságban. (Lásd a rajzon az üresen jelzett helyeket!) A meridiánpontok kristályokkal, gyógynövény- és nyomelemtablettákkal való feltöltése mellett kézen és lábon, az adott gerincszelvény magasságában, megkereshetjük a reflexzóna-lerakódásokat. Ezeket masszírozással és kristálytani eljárásokkal is kezelhetjük.

 

 

A gyógynövények hatása

A legtöbb gyógynövénynek vagy a színe, vagy a formája, sőt az elnevezése is utal tartalmazott hatóanyaga gyógyító, harmonizáló rezgésére, így a jellemző planétainformációra, mely kapcsolaton keresztül a hasonló rezgésű szervet tölti. Példaképpen a keskeny levelűvagy lándzsás útifű (Plantago lanceolata) elnevezése magába foglalja a növény energetikai hatását is. A gyulladásos légutak kezelésére alkalmas, és nevében a marsikus lándzsa kifejezés, illetve a latin elnevezésben a Lancelot lovagra való utalás a gyulladás tisztítását jelzi. Másrészről az útifű elnevezés jelentése – a levegős Ikrek jegyhez tartozó merkúri mozgás, utazás – a légutakkal függ össze.

 

 

Ha valaki nem rendelkezik táblázattal a gyógynövények (illóolajok) és a planéták összefüggéséről, akkor egy gyógynövénykönyvből egyszerűen tájékozódhat erről, a szervek szerint felsorolt fajok alapján. A szervek planétasugárzásait ismerve, azt hozzárendeljük a rá ható gyógynövényhez. Lehetnek átfedések is, hiszen például a szerv gyulladása esetén alkalmazott gyógynövény marsikus hatóanyag-tartalommal (is) rendelkezik. Általában a szívvel kapcsolatos gyógynövények Nap-, a gyomorral Hold-, a vesével Vénusz-, a májjal Jupiter- stb. információt tartalmaznak.

 

A gyógynövényekben található aromaanyagok hatása is fokozottabban érvényesül, ha a felhasználás előtt energiafeltöltést kapnak. A tibeti gyógyászatban a felhasználásra kész gyógynövényeket Gyógyító Buddha meditációval feltöltik. Így a begyűjtők esetleges kellemetlen információi is kitisztulnak (!), ugyanakkor a magasabb energiaszintű illóolajok lényegesen jobban fejtik ki a hatásukat.

 

Konyhanövényeknél az adott növény fajára vonatkozó, esetleg kiemelt ásványianyag- vagy vitamintartalma utal az általa hordozott planétajelentésre. Előfordul, hogy a népi gyógyászat sok száz éves tapasztalatai jelzik a felhasznált növény szervekkel való összefüggését.

Majoros János Károly
VI. évfolyam 10. szám

Címkék: asztrológia, energetizálás, kristálygyógyászat, kristálytan

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.