Holisztika

Megrázkódtatás (sokk), fásultság

Gyógyítás kövekkel 11. rész

Baleset, hirtelen jött betegség, egy szeretett személy elvesztése vagy természeti csapások - e testi-lelki fájdalmakat okozó megrázkódtatások, sokkok kezelhetetlennek tűnő pillanatai a legtöbb ember számára végtelenül hosszúra nyúlnak, gyakran olyannyira, hogy már nem is maga a kiváltó ok, hanem az okozat idéz elő újabb szenvedést. És e pillanatok, érzelmi válságok sajnos mindannyiunk életében bekövetkeznek egyszer.


A megrázkódtatás vagy sokk miatt sérülékennyé válik a napfonatcsakra, teljesen nyitott állapotában mintegy "befagy" az erőteljes ingerek hatására. Ezt az "energetikai szerencsétlenséget" a szenvedő alany úgy érzékeli, mintha hasba ütötték volna. Amennyiben a kialakult állapotot nem kezelik, az alatta és felette elhelyezkedő csakrák egyensúlya is felborul.

 

Az energetikai válság zavarodottsághoz, szellemi dermedtséghez vezet. A világ darabokra hullik. Beteges szorongások és stresszbetegségek alakulnak ki.

 

Ha az illető képtelen feldolgozni az adott helyzetet, előbb-utóbb elszakad a valóságtól, súlyosabb esetekben komoly testi tünetek figyelmeztetnek az életveszélyes helyzetre. Az aura elszürkül és szétesik.

 

Az érzékeny felnőttek és a még kifejletlen finomenergia-rendszerrel rendelkező gyermekek védtelenebbek a megrázkódtatások, sokkok hatásaitól, ami testileg először vese-rendellenességben, a túl aktív mellékvese formájában jelentkezik. Akik sérülésekkel teli születést vagy gyermekkort éltek át, azoknak felnőttkorban is hamar lemerül az energiakészletük.

 

Az egyensúly helyreállítása

Az energetikai szinten bekövetkező sérülést mielőbb helyre kell állítani, mert a halogatás sérülékennyé teszi az embert. Bár a legtöbb megrázkódtatás hatása azonnali, az abból fakadó sérülés lehet, hogy csak hetek, hónapok múltán jelenik meg. A most következő gyógyító eljárás segítségével felidézhetjük és feloldhatjuk a múltbeli megrázkódtatásokat, beleértve a sérüléssel járó születést és gyermekkort is.

 

 

Mit tegyünk?

Vegyünk hét darab csiszolt rutilkvarcot, három-három darab csiszolt karneolt, illetve rózsakvarcot és egy darab csiszolt türkizt.

 

Feküdjünk le a talajra, egy jógamatracra vagy gyékényre.

 

Helyezzünk el hat rutilkvarcot a testünk körül. Egy a fejünk fölé kerüljön, egy a lábak alá, kettő-kettő pedig a könyök és a térd mellé, a test bal és jobb oldalára. A hetedik a napfonaton kapjon helyet.

 

Tegyünk egy karneolt a torokcsakrára, egyet a keresztcsonti csakrára s egyet a két térd közé.

 

Egy rózsakvarcnak a szívcsakrán, a másik kettőnek pedig a feszültségoldó pontjainkon, a szemek fölött adjunk helyet.

 

A türkizt a pajzsmirigyre (a torok- és a szívcsakra közé, a kulcscsontok találkozásához) rakjuk.

 

Karneol, rutilkvarc, türkiz, rózsakvarc
 
 

Idézzük fel a megrázkódtatást kiváltó eseményt. Ez felgyorsítja az oldódást és az azt követő gyógyulási folyamatot. Amikor érzelmi változást tapasztalunk vagy az egyensúly helyreállását érezzük, a folyamat befejeződött.

 

A gyakorlatot egészen addig ismételjük, míg megérzésünk azt nem súgja, hogy az egyensúly teljes mértékben helyreállt.

 

 

Az egyensúly-helyreállító háló kristályai

A karmeol feloldja az érzelmi sérülést, meggyógyítja az aurát, s egyensúlyba hozza a keresztcsonti csakrát.

 

A rutilkvarc azzal, hogy minden szinten kijavítja a megrongálódott szerkezetet, helyreállítja az életenergia természetes mozgását. Ugyanakkor az energia egységét is újraszervezi.

 

A rózsakvarc jó hatással van az érzelmekre, oldja a stresszt és serkenti a gyógyulást. Védelmez a külvilág nemkívánatos hatásai ellen, így fenntartja a szervezet energiaszintjét.

 

A türkizkristály a váll és a felsőtest ellazulásával oldja a feszültséget.

 

Fásultság

A minden mindegy állapota. A fásult ember egykedvű és egyérzetű. Cselekvésképtelen, a lélek szintjén megrekedt. Mindenbe belenyugszik - de belenyugvása nem felismerésből, hanem önmaga előidézte tehetetlenségből fakad. Vannak olyan körülmények, amikor a bezárkózás, önmagunk teljes lezárása kevésbé ijesztő, mint az éppen adódó egyéb lehetőségek, ám éppen ez rejti a veszélyt is: a fásult emberben alszik az éberség, személyiségét könnyen elárasztja a szomorúság, a levertség, az érdektelenség, az unalom és a közöny.

 

E súlyos állapot valójában a koronacsakra sérülésének következménye, ami a magasabb rendű éntől való elszakadást eredményezi.

 

A koronacsakra az energia és információ felemelő és egyetemes forrásával köt össze bennünket. Ha bezáródik, megakadályozza az összes alatta lévő csakra energiaáramlását. A minden remény feladására késztető külső körülmények torzítják és károsítják a szellemi testet kormányzó napfonatcsakrát is.

 

 

Drágakővíz

A napfonat- és a koronacsakrát egyaránt helyre kell állítani, egyensúlyba hozni és egységesíteni. A drágakővízhez felhasznált kristályokat akár magunknál is hordhatjuk, viselhetjük ékszerként, hogy még jobban felgyorsítsuk, erősítsük a gyógyulási folyamatot.

 

Mit tegyünk?

Vegyünk egy-egy természetes ambligonitot és apofillitot, egy természetes vagy csiszolt heliodort, egy természetes, kétcsúcsú Herkimer-gyémántot, egy természetes fenakitot és egy természetes vagy csiszolt sárga zafírt.

 

Ambligonit, apofillit, sárga zafrír, fenakit, Herkimer-gyémánt, heliodor
 
 

Ha nem tudjuk mindegyik kristályt beszerezni, törekedjünk a lehető legtöbb kőből összeállított keveréket létrehozni.

 

Készítsünk a kövekből vegyes drágakővizet, s fogyasszuk az előírásnak megfelelően.

 

 

Megerősítő kristályok

Az ambligonit fakó sárga színű kő. Energetikai szempontból csillapító, a szellemi testet serkenti - nyugalmat és békét áraszt. Az ambligonit tudatos alkalmazásával megtisztíthatjuk az éteri test károsodásait, segítségével bármely csakra újra életre kelthető, főként a fej fölötti magasabb csakrák.

 

Az apofillit a fizikai testet köti össze az éteri valósággal, és kiterjeszti a finomenergetikai tudatosságunkat is. Kitisztítja a magasabb csakraközpontok dugulásait és pangásait. Oldja az érzelmi testben lévő szorongást és aggodalmat, s feloldja a szellemi test káros gondolati mintáit is.

 

A heliodor (arany berill) cselekvésre készteti és egységesíti a korona- és a napfonatcsakrát. Hozzásegít a káprázat világából való kilépéshez, és ahhoz, hogy helyzetünket tisztábban lássuk. Ez a tisztánlátás pedig nagyobb szellemi és érzelmi biztonságot ad.

 

A Herkimer-gyémánt csillogó tiszta fényenergiát tartalmaz, amely a csakraközpontok között serkenti az információ kiegyensúlyozott és erőteljes áramlását.

 

A fenakit magas rezgésszámával tisztítja, működésbe és összhangba hozza a csakrákat. A felsőbb csakrák aktivizálásában különösen hatékony, hiszen emelkedettebb tudatosságot idéz elő.

 

A sárga zafír kiterjeszti a szellemi testet, és a megértésünket, értelmi képességünket is fejleszti. Vonzza a jó energiát.

- kajtár -
XV. évfolyam 11. szám

Címkék: fásultság, kristálygyógyászat, megrázkódtatás, sokk

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.