Holisztika

Méregtelenítés, fogyókúra, depresszió

Kristálygyógyászat - Gyógyítás kövekkel 3. rész


 

Méregtelenítés

 A fizikai test méregtelenítése javítja a közérzetet és növeli az energiaszintet. A finomtest méregtelenítése teljesen megújult testi, érzelmi, lelki és szellemi dimenziókba emel. Mindkét méregtelenítésnél ugyanazt követjük.

 

Igyunk mindennap 2 liter vizet, hogy kimossuk szervezetünkből a felszabaduló méreganyagokat.

 

Fogyasszunk biológiai termesztésből származó ételeket, így elkerülhetjük, hogy a kelleténél jobban mérgezzük a szervezetünket. Együnk egyszerű, könnyen emészthető ételeket, kevesebb szénhidrátot és több gyümölcsöt, zöldséget.

 

Méregtelenítés alatt kerüljük a túlságosan megerőltető testmozgást, inkább sétáljunk és végezzünk jógagyakorlatokat. Feküdjünk le korán, mert a testnek elegendő alvásra van szüksége a megújuláshoz. Az alvás regenerálja a testet és a szellemet, védi a szívet, erősíti az immunrendszert.

 

Méregtelenítés danburit kristállyal

• Ha életünkben kisebb-nagyobb változásra készülünk, használjuk a danburitot. A ragyogóan tiszta danburit a legfinomabb energetikai rezgéseket hordozza, s oldja az aurában valamint, a finomtestben kialakuló blokádokat. Nyugtató hatással van azokra is, akik az életből a halálba készülnek.

 

• A danburit ékszerként viselve vagy csak egyszerűen magunknál hordva kapcsolatot létesít az angyali erőkkel, ezáltal segít megtalálni benső békénket. Harmóniát teremt a szív és az értelem között, így hozzájárul ahhoz, hogy bölcs döntéseket hozzunk.

 

• A danburit kristály az emberi rezgésskála legmagasabb frekvenciáival van összhangban, ezáltal ösztönzi a magasabb tudatállapotok elérését, segíti a meditációs elmélyülést.

 

• Soha ne nyomjuk a kristályt a testünkhöz, elég, ha csak szép lassan és finoman megérintjük vele az egész kezünket.

 

• A danburit drágakővíz (elkészítéséről januári számunkban olvashattak) segítségünkre lehet, ha szeretnénk felgyorsítani a méregtelenítési folyamatot. 

 

• A kristály energiája finoman fejti ki hatását a meridiánvonalak mentén. Serkenti a pangó energiát és a test méregtelenítését.

 

Mit tegyünk?

1. Vegyünk egy darab danburit kristályt. A kezeléshez természetes kőre lesz szükségünk, ami egycsúcsú pálcaformára hasonlít. Hossza 2-3 cm, szélessége lehetőleg 1 cm legyen.

 

2. Kezdjük a kezelést bal tenyerünkön. Finom ütemben érintsük a kristályt egész tenyerünkhöz a csuklótól az ujjhegyek felé haladva.

 

3. Majd ugyanúgy haladjunk végig a kézfej egész területén.

 

4. Befejezésképpen az óramutató járásának megfelelő irányban hétszer ismételjük meg a kezelést. Ezzel mintegy stabilizáljuk a kezelés eredményét és védjük kezünk energiamezőjét.

 

5. Ugyanezt végezzük el a másik kézen is. 

 

Súlyproblémák

A túlsúly számos komoly betegségnek a rizikófaktora (magas vérnyomás, szívbetegség, cukorbaj, ízületi gyulladás). Ezen túlmenően a kövérség önértékelési zavarokhoz vezet és növeli a depresszióra való hajlamot.

 

A kor előrehaladtával, főleg változókor idején gyakran számolhatunk súlyfelesleggel. Az édesség utáni sóvárgás, a vércukorszint emelkedése, a pajzsmirigyműködés lassulása, a vízvisszatartás, a hormonális egyensúlyzavar, a kevés testmozgás mind elhízást eredményez. A kívánatos testsúly megőrzése érdekében nagyon fontos hormonháztartásunk egyensúlyának megteremtése. A fölösleges kilók leadására magazinunkban is számtalan receptet olvashatnak. De ne feledjék, a túlságosan drasztikus és gyakran ismételt fogyókúra a jól ismert jojóeffektus kialakulásához és végső soron még nagyobb túlsúly kialakulásához vezet.

 

Legalább ekkora probléma a kóros soványság. A túl sovány nők vagy a kóros étvágytalanságban szenvedők a változókorban jobban ki vannak téve a csontritkulás veszélyének. És érdekes módon a törékeny csontozatú idősebb emberek gyakrabban megfáznak vagy kapnak tüdőgyulladást.

 

Mit tegyünk?

Készítsünk drágakővizet (elkészítési és fogyasztási módját lásd januári számunkban) egy darab csiszolt jolit kristályból. A jolit segíthet testünk zsírraktárainak kiürítésében és a méreganyagok csökkentésében. A zsírok lerakódásának hátterében ugyanis metafizikai értelemben az elraktározott negatív érzelmek, a méreganyagok felhalmozódásában pedig elavult hitrendszerekhez való merev ragaszkodások állnak. A jolit segítségével jobban megismerhetjük valódi képességeinket, s kellő önbizalom megszerzésével háríthatjuk a nekünk egyáltalán nem megfelelő társadalmi elvárásokat. Segít megérteni, miért sóvárgunk betegesen bizonyos ételek, tárgyak, helyzetek vagy személyek után, és feloldja az ezek iránti kötődést.

 

Depresszió

Életünk során sajnos nagyon sok kellemetlenség, veszteség ér bennünket, konfliktusba keveredhetünk környezetünkkel, családtagjainkkal, barátainkkal. Ez olykor szomorúsághoz, súlyosabb esetben elkeseredettséghez vezet. S mivel a búskomorság szervezetünk védekező rendszerére is kihat, fogékonyabbá válunk a betegségekre.

 

Az enyhe búskomorság pihenéssel és lazítással rendszerint megszűnik, de a súlyos depresszióban szenvedők bizony cselekvésképtelenné is válhatnak. A depresszió tünetei természetesen egyénenként eltérőek, de a betegség általános tünetei: reménytelenség, elhagyatottságérzés, kétségbeesés, a dolgok és azok élvezete iránti érdektelenség, nagymértékű étvágy- és súlycsökkenés, kényszerevésből fakadó elhízás, alvászavarok, nyugtalanságérzet, a motiváció hiánya, fáradtság, játszadozás az öngyilkosság gondolatával stb. (A depresszióról, annak előidézéséről és gyógyításáról részletesen e számunk 32-37. oldalán olvashatnak.)

 

                          Jolit                                     Danburit                        Hegyikristály

 

A kellemetlen érzelmi állapot megszüntetése érdekében fontos a pozitív hozzáállás úgy a beteg, mint a hozzátartozók részéről. Az ilyen emberek ugyanis a kelleténél jóval több időt és energiát áldoznak kellemetlen élményeik megélésére. Holott a kellemes, megerősítő gondolatokkal lényegesen jobb közérzetre tehetnének szert.

 

Megerősítés

A megerősítéssel figyelmünket arra a dologra irányítjuk, amit igazán el szeretnénk érni az életünkben. Az úgynevezett megerősítés gyakori ismételgetésével a kellemetlen gondolatok helyét egyre inkább és egyre stabilabban a kellemes élmények veszik át. A kristályok támogatják a megerősítés folyamatát, és felgyorsítják a tudatalatti korlátok, az önmagunkba vetett kételyek és a kellemetlen érzelmi állapotok feloldását.

 

• A hegyikristályból készült piramis vagy kristályspicc energiája nagyban hozzájárul a megerősítéshez.

• Vessük papírra megerősítő gondolatainkat, és a kristállyal együtt tegyük olyan helyre, ahol a hold megvilágítja azokat. A hold ugyanis szoros összeköttetésben áll a tudatalattival.

• Ne feledjük: azok vagyunk, akinek hisszük magunkat!

 

Mit tegyünk?

1. Szerezzünk be egy darab hegyikristályt. Papírra írjunk egy megerősítő gondolatot a lehető legpontosabban megfogalmazva, amely helyzetünknek és személyiségünknek aktuálisan a legjobban megfelel. Megerősítő, azaz pozitív kifejezéseket használjunk ("kinyitom a szívemet, hogy minden érzelmi problémámat meggyógyíthassam"), s kerüljük a negatív megfogalmazásokat ("nem akarok több érzelmi zavart az életemben").

 

2. Tisztítsuk meg és készítsük fel a hegyikristályt a gyógyításra a januári számunkban leírtak szerint.

 

3. A papírra vetett megerősítést tegyük a kristály alá és hagyjuk egy nyugalmas helyen, lehetőleg ott, ahol a holdvilág is éri. Higgyünk benne, hogy a kristály szép lassan végzi a dolgát. 

- kajtár -
XV. évfolyam 3. szám

Címkék: depresszió, fogyókúra, kristálygyógyászat, méregtelenítés

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.