Holisztika

Szív- és cukorbetegség, szeretethiány

A szív életünk során óriási, fáradhatatlan motorként működik testünkben. Ez a különleges, öklömnyi izom a szervezetet behálózó ereken keresztül pumpálja a vért egészen a hajszálerekig. A vér előbb beáramlik a tüdőbe, hogy oxigént vegyen fel, majd visszatér a szívbe, hogy onnan eljusson szervezetünk minden egyes részébe. A kiegészítő orvoslásban a szívet tekintik a test egyensúlyközpontjának, melynek ellenőrzése alá a szeretet és a kapcsolatok tartoznak.


Az angina tünetei fájdalmat vagy szorító érzést idéznek elő a mellkasban, a karban vagy az állkapocsban. A tüneteket az érzelmi stressz, a túlhajszoltság eredményezi, a pihenés pedig megszünteti. Az életmód-változtatások, mint például a dohányzás feladása, a túlsúly leadása és a meditációval történő feszültségcsökkentés elősegíti a szívbetegségek gyógyulását és az életminőség javulását.

 

 

Mit tegyünk?

Vegyünk hat darab csiszolt zöld aventurint.

 

Feküdjünk le a földre, egy jógamatracra vagy gyékényre, amelyiket jobban kedveljük. Helyezzünk el három kristályt a testünk körül a következőképpen: egyet pontosan a fejünk fölé, egyet-egyet pedig talpaink alá. Egy kerüljön a szívcsakrára, egyet-egyet pedig vegyünk a tenyerünkbe. Lazítsuk el testünket, közben figyeljünk a légzésünkre.

 

Amikor készen állunk, kezdjük el belélegezni a kristályok zöld energiáját, vagy ha ez nehéznek tűnik, képzeljük el, hogy zöld színt lélegzünk be. Hagyjunk 20 percet a szervezetnek az energiák egységesítésére. Ha azonban úgy érezzük, hogy a megadott idő előtt sikerült integrálni az energiákat, fejezzük be hamarabb a gyakorlatot.

 

 

Tanácsok a kezeléshez

Aventurin helyett mohaachátot (mohaagátot) vagy más zöld kristályt is használhatunk. A zöld kristályok - smaragd, malachit, jáde, hematit (vérkő), verdelit, dioptáz, szerafinit, zöldachát és peridot - mind tartalmazzák a természet finom energiarendszert tápláló, egyensúlyozó energiáit.

 

 
Peridot, mohaachát, smaragd, zöld aventurin

 

A zöld kristályok általában szabadság- és tágasságérzettel ajándékozzák meg használójukat. Kitűnően alkalmazhatók a félelem oldására s a mellkasban jelentkező szorító érzés megszüntetésére, ami általában kiegyensúlyozatlan kapcsolat vagy körülmény esetén jelentkezik. Ha a módszert naponta alkalmazzuk, jelentős mértékben csökkenthetjük az életünket mérgező feszültséget.

 

Cukorbetegség

A diabetes mellitusnak, vagyis a cukorbetegségnek két fő változata ismert, s mindkettő hasonló tüneteket mutat: gyakori vizelés, erős szomjúságérzet, a viszonylagosan nagy étvágy ellenére bekövetkező súlyvesztés, gyengeség, fáradtság, bizsergés a kézben és a lábban, a fertőzésekkel szembeni gyenge ellenálló képesség, s a vágott sebek lassú gyógyulása. A nem kezelt cukorbaj olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint mondjuk a látási vagy keringési zavarok, a merevedési zavar, ezért soha ne feledjük, hogy a betegség kezeléséhez nagyon fontos követni orvosunk utasítását.

 

Cukorbajról akkor beszélhetünk, amikor a test sejtjei nem képesek felvenni a glükózt. Az 1-es típusú cukorbetegség elsősorban gyermekeknél és fiataloknál jelentkezik, s oka, hogy a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint. Az inzulin olyan hormon, mely a vér cukorszintjének szabályozásáért felelős. Az ilyen betegséget inzulininjekciókkal kezelik, s az inzulinfüggő cukorbetegség névvel szokták megkülönböztetni. A 2-es típusú cukorbaj inkább felnőtteket érint, mert leginkább 40 év fölött jelentkezik. Meglepő módon a betegek mintegy fele nem is igazán tud betegsége létezéséről. E típus kezelésénél a vércukorszintet gyógyszerrel és megváltozott étrenddel tarják egyensúlyban, s nem inzulinfüggő cukorbajnak is hívják.

Hegyikristály

 

A cukor és az édes ételek iránti sóvárgás, valamint a kényszerevés a cukorbetegnél és az erre hajlamos embereknél gondot okozhat. Azt mutatja, hogy érzelmileg nem nyerünk elegendő táplálékot. Az effajta tünetek elszenvedői gyakorta érzik, hogy életükből minden eltűnt, ami édes, hogy az öröm és a lelkesedés teljesen kihalt. Az életet laposnak, unalmasnak találják, levertek, stresszesek lehetnek, elvesztik testük és megjelenésük iránti érdeklődésüket, ahogy nemi vágyukat is. Rendszeres hangulatingadozást, ingerlékenységet tapasztalnak, nőknél jellemző a menstruáció előtti tünetegyüttes (PMS) is. Az édesség iránti sóvárgás csapdájába esnek, holott tudják, hogy ezzel testük tűrőképességét teszik kockára.

 

 

Mit tegyünk?

Vegyünk egy csiszolt rózsaszín opált.

Azoknak, akik sóvárognak a cukor és az édes dolgok iránt, „rózsaszín gondolkodásra" van szükségük. Bármely rózsaszín kristály megteszi, mi a rózsaszín opált ajánljuk, amely drágakővízként enyhítheti a panaszokat. A rózsaszín opál (andoki rózsaszín szilika) nem tüzes kő. Jó hatással van az egész belső elválasztású rendszerre, feloldja a bűntudatot, s megtanít rá, miként ne váljunk áldozatokká.

Készítsünk drágakővizet és rendszeresen fogyasszuk!

 

 

Szeretethiány

Vannak, akik teljesen magukba fordulnak, folyamatosan elesettnek és érzelmileg sivárnak hiszik magukat. Ezeknek az embereknek az önbecsülése olyan alacsony, hogy szinte mindenért bocsánatot kérnek. A haszontalanság, a tehetetlenség és a szeretetlenség érzésének kialakulása legtöbbször a gyerekkorba nyúlik vissza. A rossz szülői minta olyan negatív beidegződésekhez vezet, ami a napfonatcsakra torzulásait, működési zavarait idézi elő, ez pedig károsítja a szellemtestet.

 

A kristálygyógyítás most bemutatásra kerülő módszerének rendszeres alkalmazásával orvosolhatók a személyiségzavarok, önbizalmunk növelésével lelkünk is felszabadul.

 

 

Mit tegyünk?

1. Vegyünk egy hegyikristályt, lehetőleg egycsúcsút.

2. Hideg, folyó csapvíz alatt mossuk meg a kezünket és szárítsuk meg.

3. Tisztítsuk meg az érzéseinket úgy, hogy két percen át lerázzuk kezünkről a szívcsakra megakadt energiáit.

4. Kezdjük el érzékelni és növelni a csit (energia). Ehhez vegyük kezünkbe a hegyikristályt, és 2-5 percen át görgessük a két tenyerünk között.

5. Tegyük le a kristályt, és lassan érintsük össze a két tenyerünket. Érezzük, hogy bizsereg az energia két tenyerünk között, valamint érzékeljük a két kéz közelítésekor erősödő nyomást. Játsszunk az energiával, dobálgassuk két tenyerünk között.

6. Formáljunk gömböt az energiából, és képzeljük el, hogy a gömb sárga színű. Amikor úgy érezzük, hogy itt az idő, képzeletben tegyük ezt az energialabdát a napfonatcsakrába. Így energiával töltjük fel, gyógyítjuk a szellemtestet.

- kajtár -
XV. évfolyam 8. szám

Címkék: cukorbetegség, kristálygyógyászat, szeretethiány, szívbetegség

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.