Holisztika

Tér- és auratisztítás

Gyógyítás kövekkel 13. rész - Kristálygyógyászat


 

Egyre szétszórtabb és szétaprózott életünkben mindannyiunknak szüksége van egy helyre, ahol elgondolkodhatunk és lenyugodhatunk. Meditációval és vizualizációs módszerekkel akár gyógyító szentélyt is teremthetünk. Ha egy külön szobát tudunk e célnak szentelni, az még jobb, de egy kis sarok, ahol elhelyezhetjük a minket ösztönző tárgyakat, ugyancsak serkentően és nyugtatóan hat majd életünkre. Egy apró polc, ablakpárkány vagy egy asztal is válhat oltárrá.

 

A minket ösztönző tárgyak kedvesek és érzelmileg felemelők legyenek, például kristályok, gyertyák, angyali tárgyak, szeretteink képei, füstölők, virágok, aromaterápiás olajok, vallásos ikonok vagy tollak. Ne felejtsünk el olyan dolgot is elhelyezni itt, amely azt a légkört testesíti meg, amit életünk részévé szeretnénk tenni, legyen az szerelem, szellemi bölcsesség vagy bőség. A kristályokat szépségük miatt szinte magától értetődően választjuk szent helyünk ékesítésére. A nagy kristálycsoportok magukhoz vonzzák tekintetünket, figyelmünket lekötik, s eközben az elme megpihen.

 

 

Tanácsok a kezeléshez

Amennyiben könnyen kimerülünk a modern környezet folyamatos és természetellenes igénybevételétől, rendszerint ismételjük meg ezt az eljárást.

 

Ha valaki más otthonát tisztítjuk, mielőtt még belépnénk, bölcs dolog védőburkot vonni magunk köré.

 

Amennyiben egy egész házat tisztítunk, rajzoljunk egy nyolcast a szobák közepére, így lezárhatjuk, lepecsételhetjük és védhetjük a teret.

 

 

Energetikai tisztítás

Mielőtt a tér tisztításába kezdenénk, nemcsak valóságosan kell kitakarítanunk, de meg kell szüntetnünk a zűrzavart, s el kell távolítanunk a pangó energiákat is. A most következő kristálygyógyítási módszer tisztítja és feloldja a térből a rossz érzelmi, pszichés és szellemi energiákat. Mielőtt hozzálátnánk, győződjünk meg arról, hogy kristályunk tiszta és programozott.

 

Mit tegyünk?

Vegyünk egy hegyikristályt.

Hegyikristály

 

 

Nyissuk ki az ablakot, hogy a pangó energia szabadon távozhasson. Ha ez nem lehetséges, elképzelhetünk egy ibolyaszínű lángot is, amely elégeti a pangó energiát, de egy nagy ametisztdruzát is használhatunk e célra.

 

Álljunk a tisztításra váró szoba közepére. Ha az egész házat tisztítjuk, a felső szinten kezdjük, s módszeresen járjuk végig, a főbejáratnál fejezve be a gyakorlatot.

 

A hegyikristályt fogjuk a jobb kezünkbe, képzeljünk magunk köré ragyogó fehér fényburkot. Összpontosítsunk, szedjük össze magunkat és földeljük a lábunkat.

 

Vegyünk több mély lélegzetet egymás után, majd kezdjük el a ragyogó fényenergiát beszívni a koronacsakránkon keresztül. Engedjük, hogy az energia beáramoljon testünk belsejébe.

 

E tisztító energiát, egyensúlyt és harmóniát indítsuk el, sugározzuk ki hegyikristályunk pontjából, s lassan töltsük fel vele az egész szobát. Akár seprő mozdulatokat is végezhetünk, vagy irányítsuk az energiát oda, ahol megérzésünk szerint a leginkább pang.

 

Megérzésünk megsúgja, hogy mikor kell befejezni. A tértisztítás tarthat néhány percig, másodpercig, de akár egy órát is igénybe vehet, attól függően, milyen mértékű a rendezetlenség a térben.

 

Zárjuk és pecsételjük le, s biztosítsunk védelmet a helynek a szoba közepére rajzolt nyolcas segítségével.

 

Győződjünk meg róla ismét, hogy valóban összpontosítottak, összeszedettek, megalapozottak és védettek vagyunk. Használat után tisztítsuk meg a kristályt.

 

 

Auratisztítás

A sérült aura ki van téve a „szellemi élősködők” (energiavámpírok) okozta megpróbáltatásoknak. Az aura károsodhat betegségek, rossz gondolatok, szennyezőanyagok, valamely anyagtól való függőség, feszültség, pszichés támadás, érzelmi zavarodottság, helytelen táplálkozás, helytelen légzés vagy szellemi tisztátalanság esetén egyaránt. Az aurán gyakorta keletkezhetnek lyukak, rések, szakadások. A sérülés energiaszivárgást eredményez, ami pedig elgyengüléshez vezet.

 

A „szellemi élősködők” ránk akaszkodását többnyire külső okok idézik elő, s kellemetlen irányban befolyásolhatják az életerőnket. Olykor személyiségünkre egyáltalán nem jellemző viselkedést tanúsíthatunk. Az ilyen változások lehetnek finomak vagy erőteljesek, s sokszor valami „új” visszaélést, függést alakítanak ki a megszállt személyiségben. A függés vagy a rossz gondolatok saját életre kelhetnek, s megszállott cselekedetekre késztethetnek.

 

Tanácsok a kezeléshez

Kezünk érzékenységét hideg vizes kézmosással és alapos szárítással fokozhatjuk, utána alaposan lerázzuk, hogy az eldugult energiát is feloldjuk. Dörzsöljük össze a két tenyerünket gyorsan, körkörös mozdulatokkal, hogy felszíni csit gerjesszünk. Ezt úgy is elérhetjük, hogy egy hegyikristályt görgetünk két tenyerünk között.

 

Miközben egy barátunk aurájának szintjeit vizsgáljuk, mindkét kezünket használjuk a diagnózis eszközeként. Így tisztább képet kaphatunk a baj formájáról és méretéről.

 

Az ilyen „szellemi élősködők” általában az aura több szintjét is áthatják. Ha ilyen rárakódással találkozunk, meg kell keresni az aurához csatlakozás pontos helyét.

 

Az aurán keletkezett lyukakat, szakadásokat és réseket üresnek és üregesnek érezzük.

 

Az ember energiamezejének megérzésen alapuló érzékelését finomtest-hangolásnak is nevezzük. E módszerrel egyfajta energetikai jellemvonást is létrehozhatunk, amely segít kiválasztani a vizsgált személy számára megfelelő kristályt.

 

 

Az aura helyreállítása

Ha egyedül dolgozunk saját magunkon, e módszerrel érzékelni és javítani tudjuk az aurán keletkezett kisebb károsodásokat. Azonban sokkal jobb lenne barátokkal vagy társasággal együtt dolgozni, hogy az egész aurát képesek legyünk átvizsgálni. Így felváltva vizsgálhatnánk meg egymás auráját, hogy felfedezzük a károsodásokat és az esetleges „ragadványokat”, hogy aztán a labradorittal begyógyítsuk a sebeket. Ez a kristály a „fény hozója”, mely eloszlatja az energiamezőben a sötétséget. Élénk szivárványszínben játszó fénye több szinten egyszerre dolgozva űzi el az élősködőket.

 

Mit tegyünk?

Vegyünk néhány csiszolt labradoritot.


Kérjük meg barátunkat, hogy feküdjön le a földre, lehetőleg egy kezelődíványra. A kristálygyógyítás alatt a kezek és lábak ne keresztezzék egymást, mert ez akadályozná az energiaáramlást.

 

Vegyünk mély lélegzetet, s lazítsuk el magunkat. Képzeljünk magunk köré ragyogó fényes fehér burkot. Csendesítsük le elménket, s teljes figyelmünket barátunk felé fordítsuk.

 

Csak ítélkezésmentes, jó gondolatok maradjanak elménkben, s hagyjunk néhány percet az energetikai kapcsolat kialakulására. Ez a hangolódási folyamat nagyon fontos, főleg akkor, ha az illetővel most először végezzük a gyakorlatot. A következő alkalmakkor már kevesebb idő is elegendő lesz.

 

Tenyércsakráinkkal érzékelni fogjuk barátunk aurájának energetikai egységét és szerkezetét. Használhatjuk bal, jobb vagy mindkét kezünket egyszerre. Bármelyiket válasszuk is, ne feledjük tenyércsakráinkat barátunk felé fordítani!

 

A lábaknál kezdjük, felfelé haladjunk. Tanuljunk meg bízni a megérzésünkben. Ahol energiahiányt, lerakódást vagy hasonló károsodást érzünk, ott helyezzünk el egy labradoritot. Néhány percig hagyjuk rajta, addig, amíg úgy nem érezzük, hogy beteljesítette feladatát. Levétel után újra vizsgáljuk meg a kezelt területet, hogy lássuk a javulást.

- kajtár -
XVI. évfolyam 1. szám

Címkék: kristálygyógyászat, tér- és auratisztítás

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.