Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

EMOST, egy ígéretes magyar elektromágneses kezelés

A természetgyógyászati és a modern technológiai eljárások kiegészítik egymást, együttes használatuk elősegíthetik a hatékony gyógyítást. E szemléletet erősíti egy új, tudományosan is kutatott magyar elektromágneses készülék, illetve módszer, amelynek angolból eredő rövidített neve EMOST (Electromagnetic- Own-Signal-Treatment), magyarul elektromágneses sajátjel-kezelés.

» Részletek

Mozgásterápia Parkinson-kór esetén

Miután felállították a Parkinson-kór diagnózisát, a betegnek minél hamarabb el kell kezdenie tornázni. A mozgásterápia mindig célzottan az előtérben álló tünetekre irányul. A kezdeti stádiumban a fő cél az erő és a kitartás megőrzése, illetve a testtudat javítása. A legjobb, ha valaki hasonló betegségben szenvedők csoportjához tud csatlakozni, mert a közös mozgás több örömet és motivációt ad. 

» Részletek

Parkinson-kór

Majd kétszáz évvel ezelőtt történt, hogy az angol orvos, James Parkin­ son leírta azt a remegéssel és bénulással járó betegséget, amelyet később róla neveztek el. Az 1960-70-es években azután felfedezték, hogy ezért a problémáért jelentős részben egy idegi ingerületátvivő anyag, a dopamin a felelős, és hogy a betegség kezelhető, ha sikerül áthidalni az agyban fennálló dopaminhiányt. Bár ez a terápia nem teljesen kockázatmentes, alternatívája nincsen. A természetgyógyászat azonban mégis ...

» Részletek

Parkinson-kór - remegő reménység

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.