Összes cikk
<< 1   2   3  >> 3 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Hipertermia a rákkezelésben

Régóta ismert eljárás a betegségek meleggel, melegítéssel való gyógyítása, és bár a rák hipertermiás kezelését is már száz évvel ezelőtt tudomá­nyosan leírták, de ezután hosszabb időre feledésbe merült. Újabban a rák kiegészítő kezeléseként egyre szélesebb körben alkalmazzák kórházakban, rákterápiás centrumokban. Segítségével javítható a kemoterápia és a sugárterápia hatékonysága.

» Részletek

Holisztikus módszerek tudományos alapokon

A rosszindulatú daganat a beteg közreműködésével alakul ki; életvitele, táplálkozása ehhez jelentősen hozzájárul, és bár sok más tényező is szerepet játszik benne, gyógyítása éppen ezért nem nélkülözheti a beteg "munkáját", életmód- és szemléletváltását - vélekedik dr. Ládi Szabolcs kutatóorvos, az alternatív daganatterápia egyik hazai úttörője, akinek sok gyógyíthatatlannak tartott beteg köszönheti az életét. Módszeréről, a természetes ...

» Részletek

Kemoterápia: érvek és ellenérvek

A rák gyógyításában első helyen áll a műtét. Ezután gyakran felmerül a kérdés: végezzenek-e kemoterápiát vagy sem? Az onkológusok általában a beteg gyors döntését sürgetik, és azt sugallják pácienseiknek, hogy a kemoterápiával jelentősen javítható az életminőség. Az érintettek azonban helyesen teszik, ha nem sietik el a döntést, és akár több oldalról is tájékozódnak, mielőtt döntést hoznának.  

» Részletek

Korai rákdiagnózis

A gyorsuló élettempó sokszor visszaüt az egészségre. Tetteink gyümölcsét megkapjuk, jót vagy rosszat törvényszerűen. Ennek megfelelően alakulnak szervezetünk biológiai válaszreakciói is.

» Részletek

Rák - a megoldható feladat

Amikor bementem a Szent János kórházba, hogy a bal mellbimbóm fölött megjelent csomóból abszorpciós mintavétellel állítsák fel a diagnózist, még úgy gondoltam, valószínűleg valami "jóindulatú" kis zsírcsomóról lehet szó. Fél órával később, amikor az orvosnő megjelent az ajtóban, és visszafogott hangon behívott egy kicsit beszélgetni, már tisztában voltam vele, hogy optimizmusom túlzott volt. Mégis hideg zuhanyként ért a diagnózis: karcinóma. Amikor ezt meghallottam, olyan érzés kerített a ...

» Részletek

Rákellenes oltások

A tumor elleni oltás elmélete és módszere az Egyesült Államokból származik. Az eljárás lényege, hogy a daganat eltávolítása után oltás segítségével ösztönzik az immunrendszer működését, gátolva ezzel az áttétek kialakulását.

» Részletek

Rákellenes táplálékok

Eddig is köztudott volt, hogy a bőséges zöldség-gyümölcsfogyasztás jó hatással van a rák kialakulásának mérséklésére, sőt megelőzésére. Egy 17 országban lefolytatott huzamos vizsgálatsor azonban konkrét ajánlásokat is megfogalmaz. Olyannyira, hogy a tanulmány szerint a túlnyomórészt zöldség-gyümölcsből álló étrend olyan káros szenvedélyek semlegesítésére is képes, mint a dohányzás, amelynek számlájára pedig több száz daganatos betegség kialakulását ...

» Részletek

Rákkeltő reflux, gyomorfekély, gyulladásos bélbetegségek

A cseppkőgomba és patkónyelv poliszacharida-kivonatok (GASTROANAX) szerepe a kiegészítő terápiában

» Részletek

Sakk a ráknak!

Rák esetén is számos olyan szelíd eljárás létezik, amelytől gyógyulást remélhetünk. A módszerek mindenkinek javára válhatnak, hiszen a rák mindig a szervezet általános megbetegedésének konkrét megjelenési módja, a bemutatott gyógymódok pedig soha nem egyetlen szervre irányulnak.

» Részletek

Támogató rákterápia 17 pontban

A Nemzetközi CoD/TM/ Rákkutató Csoport, valamint az AURA Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központ összeállította az onkológiai orvosi terápiák kiegészítő, támogató, öngyógyító módszereinek rendszerét.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.