Összes cikk
<< 1   2   3   4   5   6  >> 6 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Gyógyító ételek daganatos betegeknek 4. rész

A gabonafélék magas rosttartalmuknál és egészségjavító élettani hatásuknál fogva hozzájárulnak a szervezet életerejének növeléséhez és a méregtelenítési folyamatok hatékony felerősítéséhez. A változatosság igényével próbáljunk ki mindennap egy másik gabonafélét.

» Részletek

Gyógyító ételek daganatos betegeknek 5. rész

» Részletek

Gyógyító ételek daganatos betegeknek 6. rész

» Részletek

Gyógyító gombák a rákterápiában

Az ázsiai orvoslásban a gombák alkalmazása régi hagyomány, de a gombákat világszerte is egyre szélesebb körben használják a rák megelőzésében és kiegészítő terápiájában. Az ígéretes eredmények ellenére Európában a gombagyógyászat egyelőre gyermekcipőben jár.

» Részletek

Holisztikus módszerek tudományos alapokon

A rosszindulatú daganat a beteg közreműködésével alakul ki; életvitele, táplálkozása ehhez jelentősen hozzájárul, és bár sok más tényező is szerepet játszik benne, gyógyítása éppen ezért nem nélkülözheti a beteg "munkáját", életmód- és szemléletváltását - vélekedik dr. Ládi Szabolcs kutatóorvos, az alternatív daganatterápia egyik hazai úttörője, akinek sok gyógyíthatatlannak tartott beteg köszönheti az életét. Módszeréről, a természetes ...

» Részletek

Jó, ha tudjuk?

A számok meggyőzőek, az utóbbi időben meghirdetett szűrőprogramoknak köszönhetően a hivatalos statisztikák szerint nagyon sok daganatos embernek sikerült megmenteni az életét. Azt is hallhattuk, hogy például az emlő rosszindulatú daganatának korai diagnosztizálásával a betegség már 90%-os eséllyel gyógyítható. Mégis akadnak olyan külföldi szakértők, akik kételyeket is megfogalmaznak. A magazin szerkesztői semmiképpen sem kívánják lebeszélni az embereket a szűrésről, a teljesség kedvéért azonban az alábbiakban összefoglaljuk a ...

» Részletek

Kemoterápia: érvek és ellenérvek

A rák gyógyításában első helyen áll a műtét. Ezután gyakran felmerül a kérdés: végezzenek-e kemoterápiát vagy sem? Az onkológusok általában a beteg gyors döntését sürgetik, és azt sugallják pácienseiknek, hogy a kemoterápiával jelentősen javítható az életminőség. Az érintettek azonban helyesen teszik, ha nem sietik el a döntést, és akár több oldalról is tájékozódnak, mielőtt döntést hoznának.  

» Részletek

Korai rákdiagnózis

A gyorsuló élettempó sokszor visszaüt az egészségre. Tetteink gyümölcsét megkapjuk, jót vagy rosszat törvényszerűen. Ennek megfelelően alakulnak szervezetünk biológiai válaszreakciói is.

» Részletek

Méhnyakrák

Bár a méhnyakrák manapság a ritkább rákfajták közé tartozik, a nőgyógyászati szűréseken a méhnyak sejtjeinek elváltozása (diszplázia) egyre gyakoribb leletnek számít. A súlyos diszpláziából rákos megbetegedés alakulhat ki, ezért általában sebészi úton távolítják el. Enyhébb elváltozások esetén azonban beválik a többlépcsős természetgyógyászati kezelési koncepció.  

» Részletek

Mellrák

Egy nő életében számos különféle hatás járulhat hozzá a rák kialakulásához. Éppen ezért a mellrák esetében „multifaktoriális“ jelenségről beszélünk. A későbbi megbetegedés rizikófaktorai mellett azonban védőfaktorok is léteznek, amelyek csökkentik a betegség kialakulásának kockázatát. Az egészséges életmód szellemében kijelenthetjük, minél több információval rendelkezünk, annál jobban tudunk védekezni.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.