Összes cikk
<< 1   2   3   4   5   6  >> 6 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Pszichoonkológia: lelki segítség rák esetén

A rák kialakulása és a lelki tényezők közötti összefüggésről a tudomány széleskörűen vitatkozik. Az azonban kétségen felül áll, hogy a betegség legyőzésében a psziché fontos szerepet játszik. A pszichoonkológia módszerei nemcsak rák esetén segítenek könnyebben megbirkózni a krízissel, és egészségesebb életet élni.

» Részletek

Rák - a megoldható feladat

Amikor bementem a Szent János kórházba, hogy a bal mellbimbóm fölött megjelent csomóból abszorpciós mintavétellel állítsák fel a diagnózist, még úgy gondoltam, valószínűleg valami "jóindulatú" kis zsírcsomóról lehet szó. Fél órával később, amikor az orvosnő megjelent az ajtóban, és visszafogott hangon behívott egy kicsit beszélgetni, már tisztában voltam vele, hogy optimizmusom túlzott volt. Mégis hideg zuhanyként ért a diagnózis: karcinóma. Amikor ezt meghallottam, olyan érzés kerített a ...

» Részletek

Rák és a táplálkozás

Hogy a rák kialakulása és a táplálkozás milyen szoros kapcsolatban állnak, azt a kutatók egy a közelmúltban felfedezett új „rákgén” kapcsán bizonyították. Ez a gén fontos szerepet játszik a rák megelőzésében, diagnózisában és gyógyításában.

» Részletek

Rákellenes oltások

A tumor elleni oltás elmélete és módszere az Egyesült Államokból származik. Az eljárás lényege, hogy a daganat eltávolítása után oltás segítségével ösztönzik az immunrendszer működését, gátolva ezzel az áttétek kialakulását.

» Részletek

Rákos betegek lelki gondozása

Nem csak a kezelések és a gyógyszerek játszanak fontos szerepet a rákos betegség alakulásában. A betegek és a hozzátartozók lelki stabilitása a gyógyulás lényeges tényezője. Az orvosoktól, terapeutáktól és egyéb személyektől kapott információk ellenére fontos, hogy hallgassunk saját, belső hangunkra, és megtaláljuk saját, gyógyuláshoz vezető utunkat.

» Részletek

Rettegett betegség: a rák

Az adatok szerint minden egyes megmentett rákos betegre majdnem két, menthetetlen páciens jut. Ezeknek az embereknek a többsége egy-egy egészséges időszak után visszaesésben vagy áttétek kialakulásában hal meg. Mi a teendő? A legújabb kutatási eredmények szerint a korai felismerés és a korán megkezdett terápia kombinációja váratlan sikereket hozhat.  

» Részletek

Sokoldalú likopin

A karotinoidok – közülük a legismertebb az elsősorban a sárgarépában nagy mennyiségben megtalálható béta-karotin – egészségmegőrző, betegségmegelőző hatásait régóta jól ismerjük. A szakirodalomban az utóbbi időben részletesen ismertettek egy olyan karotinoidot, amely igen erőteljes antioxidáns, vagyis szabadgyök-megkötő tulajdonságú. Ez a likopin, ami egyes zöldségek, gyümölcsök piros színéért felel.  

» Részletek

Sorskötések és a daganatos megbetegedések

A pszichoonkológia nagyjai már évtizedek óta megírták, hogy a daganatos megbetegedésekben szenvedők életét vizsgálva sokszor azt látjuk, hogy az első tünetek megjelenése előtt 1-2 évvel valami nehéz dolog történt velük. Elvesztettek valakit, akinek központi szerepe volt az életükben, vagy valamilyen súlyos csapás, veszteség érte őket, illetve végleg szertefoszlottak azok az álmok, remények, amelyeket annak idején fűztek az életükhöz. Mások az élet korai szakaszában élték meg, hogy átmenetileg vagy végleg el kellett szakadniuk a ...

» Részletek

Spontán gyógyulás - csoda vagy realitás?

A spontán gyógyulás az orvoslásban nem számít mindennapos esetnek, ám jóval gyakrabban fordul elő, mint hinnénk. Ilyenkor a várakozásoknak ellentmondó és tudományosan meg nem magyarázható gyógyulási folyamatról van szó. A puszta tény, hogy ilyesmi egyáltalán létezik, az emberi szervezet rendkívüli gyógyító erejének és regenerálódóképességének bizonyítéka, amelyre a betegek és az orvosok egyaránt megpróbálnak magyarázatot találni.

» Részletek

Testünk pajzsa a rák ellen: az elöregedő sejtek

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.