Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Fájdalom ellen ragtapasz

A medi-taping az izomeredetű fájdalmakat akár néhány másodperc alatt képes megszüntetni. A színes ragasztószalagok különösen a hátfájdalmak kezelésében váltak be, azonban más típusú bajoknál is segíthetnek, például fülzúgásnál vagy teniszkönyöknél.

» Részletek

Ha izmaink elsavasodnak

Ki ne ismerné a fizikai igénybevételt követő izomlázat? Találó elnevezés, de az ártalmatlan fájdalomnak a lázhoz nincs köze, hátterében gyulladás áll, s az izomzatot ért szokatlan megterhelés során alakul ki. Az izomláz könnyen gyógyítható, hamar elmúlik, ám ha nem szűnik a fájdalom, krónikussá is válhat – ennek hátterében pedig már egészen más, komolyabb okokat kell keresni.

» Részletek

Triggerpont-terápia

Az izomfájdalmak hátterében gyakran nyomásérzékeny, megkeményedett pontokat találunk az izomzatban – ezeket nevezzük triggerpontoknak. Kialakulásuk hátterében általában egyoldalú terhelés áll, és főképp a könyök, a váll, a hát és a tarkó tájékán jelentkeznek a leggyakrabban. A triggerpontok jelentőségét csupán az elmúlt esztendőkben ismerték fel, és ajánlottak feloldásukra megfelelő kezeléseket.

» Részletek

Vibrációk - az erős izomzat és csontozat érdekében

Az űrutazóknak fejlesztették ki, de a földön is bevált a vibrációs terápia a csontok és az izmok erősítésére.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.