Összes cikk
 1   2   3  >> 3 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A test termeli az orvosságot

A porckorongsérv pokoli fájdalmakkal jár. Sok esetben csak a műtét segíthet. A legújabb módszer szerint a testünk által termelt különleges fehérjével csillapítják az elviselhetetlen fájdalmakat és az ideggyökökre gyakorolt nyomás által kiváltott gyulladást. Mindezt mellékhatások nélkül.

» Részletek

Amikor fáj a térd...

A kezdetet általában egy rossz mozdulat, egy bicsaklás vagy esés, esetleg hosszú térdelés jelenti kerti munka közben. Ezután a térd hirtelen éles, szúró fájdalommal reagál, olykor megduzzad, és érezhetően melegebbé válik. Aki tisztában van néhány alapszabállyal, képes segíteni magán, és legfőképp - nem is engedi kialakulni a bajt. A legtöbb akut térdfájdalom általában három okra vezethető vissza.

» Részletek

Artrózis: Állítsuk meg az ízületek kopását

Az artrózis az ízületek leggyakoribb betegsége. Főképp a térd, a csípőízület, az ujjak és a csigolyák közötti kisízületek artrózisa. Idősebb korban gyakoribb az artrózis. Sok mozgással, megfelelő táplálkozással azonban lassíthatjuk a folyamatot.

» Részletek

Csökken a fájdalom, mozgékonyabbá válnak az ízületek

» Részletek

Fáj a könyököm!

A mozgásszervi betegekkel foglalkozó orvosok gyakran találkoznak alkar-könyöktáji fájdalmakkal. Az esetek zömében ún. teniszkönyökkel állunk szemben. Hasznos megismerni ennek a betegségnek a tüneteit, kezelési módjait, illetve a megelőzés lehetőségeit.

» Részletek

Fájdalom és ízületi gyulladás

A fájdalom jelzi, hogy valami nincs rendben a testben. Ha már ismerjük a fájdalom okát, mielőbb enyhíteni kell. Különösen fontos ez az idült fájdalmak esetén, melyekre hosszú ideje fájdalomcsillapítót szedünk. Az ilyen tartós fájdalmat ugyanúgy kiválthatják szellemi és érzelmi tényezők, mint testiek.

» Részletek

Forradalom az ízületkezelésben

Amikor egy páciens derék-, váll-, térd- vagy bármilyen más ízületi fájdalom kezelésére érkezik a rendelőbe, és korábban már valamilyen kezelésen (kiro­praktikus, oszteopatikus) részt vett, mindig szorongva várja, hogy mikor történik meg a korábban mindig bekövetkezett "nagy reccsenés". Csodálkozva tapasztalja, hogy csak finom, kíméletes mozdítások, nyomás-húzás történik fájdalommentesen, és a régóta kínzó fájdalom egy csapásra lényegesen enyhül, szerencsés esetben teljesen eltűnik. A ...

» Részletek

Gyulladások

A gyulladások általában arra hívják fel figyelmünket, hogy testünk egy hibát igyekszik kijavítani, vagy kórokozók ellen küzd. Azonban ez a folyamat rosszul is alakulhat. A gyulladások nyomán kialakulhat reuma, szívinfarktus vagy akár rák is.  

» Részletek

Ha fáj a nyak

Ha a fájdalom ördöge ráül a nyak és tarkó tájékára, annak sok oka lehet. Ez a típusú fájdalom gyakori és bármely életkorban jelentkezhet. Öt esetet ismertetünk, megmutatva, milyen eltérő eredetűek lehetnek ezek a panaszok. A legtöbb esetben az önkezelés eredményesen enyhíti az akut fájdalmakat. Minél hamarabb teszünk a panaszok ellen valamit, annál könnyebben elkerülhetjük a betegség idültté válását.

» Részletek

Hátfájás

Keresztcsonti fájdalmak, lumbágó, lábba lesugárzó isiász: a hátfájdalmak különféle módon nyilvánulhatnak meg. Nemmindigarettegettporckorongsérvállatünethátterében, a merev izomzat is erős fájdalmakat okozhat. Különböző természetes gyógymódokkal a hátfájdalmak valódi okát kezelhetjük eredményesen.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.