Összes cikk
<< 1   2   2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Körömgomba

» Részletek

Lábfürdők

» Részletek

Mezítláb járni egészséges

Forró, száraz homok vagy friss, harmatos fű a talpunk alatt – mindenki fel tud idézni ilyen nyári emlékeket a gyerekkorából. De vajon mikor jártunk utoljára mezítláb? Manapság szinte egész évben zárt cipőbe kényszerítjük a lábunkat. Holott mezítláb járni nemcsak kellemes, hanem egészséges is. Ma már több helyen vannak mezítláb járásra kialakított ösvények, parkok, sőt ilyen tanfolyamok is.

» Részletek

Milyen az egészséges lábbeli?

Az évezredek során a cipő viselése azzal a következménnyel járt, hogy a lábfej bizonyos izmai, sőt egyes csontjai is elcsökevényesedtek, és kialakult lábfejünk mai formája. A mezítlábasság, amióta cipő létezik, a szegénység vagy az alázat jele, ezért egyes keresztény szerzetesrendeknél is általános volt a "cipőtlenség".

» Részletek

Mokusaku, a japán méregtelenítő tapasz

» Részletek

Nyáron dagad a láb? 4. rész

» Részletek

Térdek stresszhelyzetben

A futás divatba jött. Egyre kedveltebbek a városi maratonik, futóversenyek, ezeken évről évre egyre többen vesznek részt. De nem árt tudni, hogy a futás, túrázás vagy kerékpározás során térdünket igen jelentős terhelés éri. A térd anatómiájában fennálló apró eltérések, a nem megfelelő cipő vagy a helytelen mozgástechnika hosszú távon komoly panaszok forrása lehet.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.