Natúrkonyha

Gyógyító ételek daganatos betegeknek 5. rész

Zöldséglevek az étlapon


 

Bebizonyosodott, hogy a lúgosító hatású zöldséglevek rendszeres fogyasztása nemcsak frissít, hanem energetikailag is segít a szervezet öngyógyító folyamatainak felerősítésében.

 

Ha daganatos betegségek esetén béta-karotin- hiány jelentkezik, akkor ezt a provitamint növényi forrásból pótoljuk. A következő keverék gazdag béta-karotinban:

 

Hozzávalók: 15 db karotta (lehet kisebb méretű biosárgarépa is), 3 édeskáposzta-levél, 5 marhakáposzta-levél, 1 csokor petrezselyem, 10 mangoldlevél.

 

Ebből a keverékből naponta 3 x 1 dl-t igyunk étkezések előtt.

 

C-vitamin-hiány

Hozzávalók: 2 db zöldpaprika, 3 db brokkolirózsa, 5 dkg petrezselyemzöld, 1 fej fehér káposzta, 5 dkg vízi zsázsa, 5 dkg kerti zsázsa, 1 db nagyobb fokhagymagerezd.

 

A gyümölcscentrifugával készített lékoktélból naponta 3 x 1,5 dl fogyasztása javasolt. 2-3 hét után minden akut C-vitamin-hiány és a növényi enzimek hiánya megszűnhet a szervezetben.

 

Szelénhiány

Hozzávalók: 10 db mangoldlevél, 2 db fokhagymagerezd, 2 db padlizsán, 1 fej karalábé.

 

3 x 0,5 dl/nap mennyiség kúraszerű fogyasztásával 3-4 hét után a vér szelénszintje beállítódik. Ha a szelénszint eléri a vérben a felső határt, csökkentsük az adagot.

 

Króm- és molibdénhiány

Hozzávalók: 2 db burgonya, 1 db zöldpaprika (sárga húsú), 3 db alma, 1 db fokhagymagerezd, 1 db piros húsú paprika, 2 cm gyömbérgyökérdarab.

 

Ez a kombináció igen gazdag növényi enzimekben, nyomelemekben, molibdénben és krómban. Szelén is kielégítő mennyiségben fordul elő.

 

A gyomor-bél traktus daganatos megbetegedései

Hozzávalók: 20 db karotta, 2 db cékla, 1 db fokhagymagerezd.

Ebből a kombinációból naponta 3x2,5 dl fogyasztása ajánlott étkezések előtt. Meglepő, hogy ennél a lékeveréknél az igen erősen megemelkedett tumormarkerértékek is 3-5 hónapon belül lassan lecsökkenthetők. Ezenkívül olyan növényi enzimekkel látja el a szervezetet, amelyek képesek újra regenerálni a betegesen elváltozott szöveteket.

 

Húgyúti szervek (hólyag, vese) daganatos megbetegedései

Hozzávalók: 20 db karotta, 2 db céklagumó (közepes), 2 cm gyömbérgyökér, 1 db fokhagymagerezd, 1 db kis hagyma, 1 db édesköménygumó.

 

Az ivókúra időtartama legalább 6-8 hónap a panaszok javulásához. 3-4 héten belül javul az általános közérzet, további 2-3 héten belül növekszik a testi erő, elmúlik a gyengeségérzés, és a depresszív hangulat is pozitívan befolyásolható. Ismételt 2-3 hét múlva javul a kóros vörösvérsejtcsökkenés, s újabb 3-4 hét múlva lassan visszaesik a korábban megemelkedett tumormarkerérték. A lékúrát csak akkor érdemes befejezni, ha messzemenően normalizálódtak a közérzeti és laborértékek.

 

Prosztatarák

Hozzávalók: 20 db karotta, 3 db cékla, 2 cm gyömbérgyökér, 1 fokhagymagerezd, 3 mangoldlevél.

 

Ezt a lékeveréket legalább 3x2,5 dl-es adagolásban kell inni. 3-4 hét után megkönnyebbedik a vizelés és csökken a nyomás a prosztata területén.

 

Ha a betegség súlyosbodott, és a szervezetben metasztázisok jelentkeztek, a következő lé segíthet:

 

Hozzávalók: 15 db karotta, 1 fokhagymagerezd, 2 vörös répa (cékla), 1 cm gyömbérgyökérdarab.

 

A finom ízű keverékből naponta legalább 3x2 dl fogyasztása javasolt az optimális hatás elérése érdekében. Tapasztalatok szerint csak három hónapos kúra esetén következik be a tumormarker lassú csökkenése. Az újonnan fellépő friss áttétek késleltethetők vagy megakadályozhatók.

 

Rossz általános állapot

Hozzávalók: 1 db sárgadinnye (érett), 2 db alma, 20 dkg fekete ribizli, 10 dkg piros ribizli, 5 db karotta.

 

Ebből a keverékből ajánlott naponta 3x2,5 dl fogyasztása. 2-3 hónapos kúra után többnyire javulás és jó közérzet állapítható meg. A megnövekedett tumormarkerértékek is lassan lecsökkennek.

 

Ha ezt a lékombinációt rendszeresen alkalmazzuk, a vér hemoglobinszintje is javul, a vörösvértest-csökkenés kedvezőbben alakul, javul a hangulat, az általános közérzet és a fizikai állóképesség. 

Borsik Miklósné
XIV. évfolyam 5. szám

Címkék: daganatos betegségek, natúrkonyha receptek

Aktuális lapszámunk:
2021. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.