Natúrkonyha

Gyógyító kenyér

„Meg lehet élni kenyéren és vízen, ha a víz rendezett struktúrájú, s a búzát, amit Isten adott, az ember nem tette tönkre.”


 

„Néktek adom eledelül a maghozó füveket” – olvashatjuk a Bibliában, s ahogy alakult az emberiség története, ez részben jól, részben rosszul, de megvalósult.

 

Kőkorszaki leletek tanúsítják, hogy az ember egyik legősibb tápláléka a búza, illetve az abból készült kenyér volt. Ahogy nőtt a Föld lakossága, úgy változott meg a táplálkozási szokásokban a gabona, s ezen belül a búza szerepe. Az ősi tiszta genetikai tartalommal megáldott növényeket a nemesítők jó szándékkal ugyan, de egyre jobban eltávolították a tiszta tulajdonságoktól.

 

Megszűnt a betegségekkel szembeni ellenálló képesség, a szálszilárdság, a korrekt teljes biológiai értékű fehérjetartalom, a sugárzás elleni védekezőképesség, a szelektív tápanyagfelvétel, a mérgek visszatartása – egyszóval elsatnyult a búza. Mennyiségre igaz, hogy jóval többet terem – de milyen áron. A hiányzó fehérjét szójával kell pótolni – s ennek hazai többletköltsége évi közel 500 millió euró.

 

A tiszta lelkű tudományos kutatók szerte a világon felismerték, hogy a genetika az ősi értékek nélkül zsákutcába jut.

 

A szakma szabályai szerinti szelekciós munka és a jó szerencse segítségével dr. Kalmár Gergely és dr. Kajdi Ferenc genetikusok most már elmondhatják, hogy birtokukban van az eddig ismert legkiválóbb gabona. A fajta hazai és nemzetközi katalogizálása és számtalan kiállításon elért szakmai sikere záloga lehet a jövő biológiai tisztaságú élelmiszer-gazdaságának.

 

A sztyeppe típusú Öko-10 tönkölybúza nemes megjelenése, a legnagyobb aszályban is tökéletes szárazságtűrése, igénytelensége – ennek ellenére mégis bő termőképessége, kiváló beltartalmi értéke, tökéletes malomipari és sütőipari értéke felkeltette a hazai és nemzetközi érdeklődést.

 

Vetésterülete a nulláról indult, s most belföldön és külföldön mintegy 1500 ha. Ennek várható termése hazai viszonylatban 600 tonna, amiből 500 tonna vetőmag, hazai étkezésre maradhat 100 tonna. Ez hazánk lakosságának 3%-át tudja ellátni teljes biológiai értékű táplálékkal. Japán kutatók szerint 1 hektár Öko-10 tönkölybúza 100 felnőtt teljes évi fehérjeellátását megoldja.

 

 

Jelenleg a konyhatechnika rafináltsága alapján közel 100-féle élelmiszer készíthető az Öko-10 tönkölyből. Ebben van bébitápszer, sütemény, torta, tönkölyszelet, pörkölt és rántott szelet is.

 

Az Öko-10 tönköly termesztése, feldolgozása zárt technológia szerint történik, csak természetes anyagok felhasználásával. Az ipari feldolgozást nagy szakmai hozzáértéssel a Győri Sütő Rt. végzi. A csomagoláson jól látható az Öko-10® ŐSI ERŐ logó nemzetiszínű nyomat.

 

A termékek felett a Magyar Bioenergetikai és Bioinformatikai Egyesület szakmai védnökséget vállalt. Hogy miért, annak megértéséhez meg kell nézni, mi történik a szervezetünkben. Az emberi szervezet mintegy 4-500-féle mikroorganizmussal tart békés, barátságos kapcsolatot. Ezek a mikroszervezetek részben a bőrfelületen, részben a természetes testnyílásokban, részben az emésztőrendszerben élnek. Az ember „kosztot és lakást” ad, cserébe a mikroszervezetek ellátnak egy sor esszenciális (nélkülözhetetlen) feladatot. Védik az egész szervezetet a külső betolakodókkal szemben, mintegy biológiai határőrséget alkotva, s részt vesznek az anyagcsere-folyamatokban, elsősorban az emésztőrendszerben.

 

Már az ókor nagy görög gondolkodója, Hippokratész is felhívta a figyelmet arra, hogy „a halál a belekben tartózkodik”. Erre az intelemre évezredek óta nem figyelünk oda, s sorra-rendre tönkretesszük a bennünk élő mikroszervezetek életterét.

 

A japánok harának, a hagyományos kínai orvoslás alsó tan tien pontnak nevezi a has alsó mediális részét, ahol a lényegi energetikai történések vannak. Az európai medicina az abdominális (hasi) immunitást teszi első helyre. Az abdominális immunrendszer mintegy 2/3 része az egész immunrendszernek. Látható tehát, mindegyik rendszer valahol a hastájékról indítja az egészség-betegség kapcsolati rendszert energetikai és materiális oldalról.

 

Amennyiben mikrobiológiai rendetlenség van, ez magával hordozza az energetikai diszharmóniát, és viszont.

 

Első teendő tehát, hogy az emésztőrendszerben, elsősorban a vékonybél utolsó és a vastagbél teljes traktusában korrekt miliőt alakítsunk ki, hogy a számunkra kedvező mikroorganizmus-garnitúra fejlődjék és szaporodjék, s a fakultatív patogének háttérbe szoruljanak.

 

A mikrobiológiai diszharmónia, diszbiózis, számtalan betegség ok-okozati tényezője. Valamennyi emésztőszervi betegség, és ezek következményeképpen kialakult locus minoris resistentia pontok szerinti egyedi betegségek legnagyobbrészt innen indulnak.

 

Saját rendelői tapasztalatom szerint az emésztőszervi betegségeknek és következményeinek mintegy 140-150-féle megjelenési formája van. Ez tízezres nagyságrendű, mintegy 15 éves megfigyelés eredménye.

 

Első tehát az alapterápia kiegészítése mellett – ami elsősorban természetgyógyászati életmód-terápia, s csak másodsorban gyógyszeres terápia – az étrend helyes összeállítása.

 

Magamon végzett megfigyelés, valamint betegeim tapasztalata alapján egyértelmű, hogy az Öko-10® Ősi Erő tönkölybúzakenyér minden paraméterében megfelel az egészséges táplálék valamennyi kritériumának.

 

A szokványos búzából készült kenyérben a fehérje jelentős részét a szervezet nem ismeri fel, és ez alap allergizáló tényező – a másik a rendezetlen struktúrájú víz. Ha e két tényezőt rendezzük, további feladataink lényegesen megkönnyebbednek.

 

A candidiasisos betegeket eltiltottuk minden élesztős és kovászos ételtől-italtól. Egyetlen kivétel van – az Öko-10 tönkölybúzakenyér.

 

Ugyanis minél jobban harcolunk valami ellen, az annál agresszívebbé válik, s kialakítja a rezisztens anyagcseréjű és genetikai variánsait. Ha azonban békét kötünk a gombákkal, s meghagyjuk az életterüknek azt a részét, amelyet a teremtő kijelölt a számukra, megnyugszanak, elvesztik agresszivitásukat, s visszaáll a rend.

 

Nem azt mondom, hogy hagyjuk abba a candidaterápiát, mert az bűnös felelőtlenség lenne, de azt felelősséggel állítom, hogy az Öko-10 kenyérből napi 3-4x két szelet piros barnára pirítva, tökmagolajjal locsolva, megteremti az emésztőrendszerben a nyugodt, békés körülményeket, s az alapterápiák lényegesen hatékonyabbak lesznek.

 

A másik fontos tényező ennek a búzának az energetikai és informatikai üzenete.

 

Hosszú a tenyészideje, tehát benne van a hosszú élet információja, jól alkalmazkodik a természet viszontagságaihoz, tehát javítja a stressztűrő képességünket, sokáig veszi fel a napsugár energiáját, tehát gazdagítja biofotonkészletünket, szilárd a szára, tehát javítja sejtjeink stabilitását, szelektíven veszi fel a táplálékot és mérgeket – ez utóbbit nem veszi fel –, tehát segít a szervezet méregtelenítésében. Valamennyi fehérjéjét a szervezet felismeri – tehát nem allergizál –, visszatartja a sugárfertőzést, tehát véd a Csernobil-típusú károsodástól.

 

A szokványos gabonáknál 15-17-szer nagyobb a vitamin- és ásványianyag-tartalma, tehát lényegesen kevesebb „mű”-vitaminra lesz szükségünk. Élelmirost-tartalma a bélbaktériumok számára kiváló táptalaj, tehát az alapszéklettől függetlenül rendeződik a széklet – legyen az szorulás vagy hasmenés. Teljes értékű aminosav-garnitúrája alapja az egészséges életnek. Mindezek energetikailag és informatikailag, valamint materiálisan is a hosszú, boldog, egészséges élet zálogai.

 

Tényleg igaz az ősi mondás: Meg lehet élni kenyéren és vízen, ha a víz rendezett struktúrájú, s a búzát, amit Isten adott, az ember nem tette tönkre.

Béky László Prof. dr. Kalmár Gergely
VIII. évfolyam 8. szám

Címkék: kenyér, natúrkonyha

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.