Natúrkonyha

Körte az étlapon

    A nemesített körte (Pyrus communis) több vad körtefajta keresztezésének eredménye, és első változatai a Kr. e. 3000 körüli időszakban már léteztek. Az alma után a második legfontosabb gyümölcsféle Közép-Európában.


     

    A körtét fajtától függően júliustól októberig szüretelik. A fajták számát a szakértők 2500-ra teszik, amelyek közül csupán néhány kerül piacra. Az egyes körtefajták alakja is igen változatos, léteznek kerek, körte, harang és palack formájúak. A gyümölcsök héja lehet zöld, sárga vagy pirosas. A legismertebb fajták neve Alexander, Lucas, Clapps, vajkörte, vilmoskörte, Conference, Packham’s Triumph. Ezek színben, formában és zamatban is különböznek egymástól.

     

     

    A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin októberi lapszámában olvashatják!

     

    -vági-
    XXIII. évfolyam 10. szám

      Aktuális lapszámunk:
      2019. augusztus

      A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.