Összes cikk
<< 1   2   3   4  >> 4 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Hormonjóga

A jóga segít a jó közérzet és a fizikai erőnlét megőrzésében, ellazítja a testet és a lelket. Ezen túl is van hatása, egyre több nő esküszik a hormonjógára, mely segít a változókori hőhullámok és depressziós hangulatzavarok kezelésében.

» Részletek

Időskori izomsorvadás

Az orvosi sarcopenia kifejezés a görög sarx (hús) és a szintén görög penia (hiány) szavakból ered, és az idősebb korban jelentkező fokozott izomsorvadást jelenti. Megfelelő mozgásprogrammal és fehérjékben gazdag étkezéssel lassítható, illetve megállítható a folyamat.

» Részletek

Időskori szürke hályog

A szürke hályognak (katarakta), vagyis a szem lencséje zavarossá válásának leggyakoribb oka a természetes öregedési folyamat. Előrehaladott állapotban már csak a műtét segít, eleinte azonban a szervezet anyagcseréjének optimalizálásával a  szemlencse anyagcseréje is kedvezően befolyásolható.

» Részletek

Jóga mindenkinek

A jóga valóságos külső-belső fiatalító kúrának számít, tökéletes anti-aging program. A cikkünkben bemutatott jógaformákat mindenki kipróbálhatja, hiszen egyszerűek és könnyen alkalmazhatók.

» Részletek

Klimax (a változás kora)

A változókor (klimax) időszakában az ivarszervek kevesebb nemi hormont termelnek, és egyre inkább tapasztalhatók az öregedés jelei. Nőknél ez 45-55, férfiaknál 55-65 év között történik meg. (A férfi klimax ugyancsak gyakran jár tünetekkel, de mivel az „erősebb" nemről van szó, ezekről ritkán vesznek tudomást.) Többnyire 51 éves kor körül kezd rendszertelenné válni, majd elmaradni a menstruáció. Ilyenkor a hormonrendszer és ennek következtében az egész szervezet átalakul. A változókor tünetei igen gyakran már évekkel a ...

» Részletek

Lazítás és szépülés

Ezek az egyszerű fiatalságmegőrző gyakorlatok nem igényelnek sok időt, de nagyon hatásosak. Feloldják az izomfeszültséget, serkentik a vérellátást és feszessé teszik a bőrt. A legjobb, ha mindennap néhányszor elvégezzük a gyakorlatsort.

» Részletek

Mágikus hármas

Mindannyiunknak tisztában kell lennie azzal, hogy képzelőerőnk a legjobb módszer fiatalságunk megőrzéséhez. Az első hegedűt a szellem játssza. A víziók, a képzelet, a „beképzelések”, az önmagunkba való elmélyedés pozitív értelemben képesek a világot és ügyeit a horgukra akasztani. Ezáltal képesek a mi kis, személyes életünket szerencsés vizekre irányítani. A mentális öregedésellenes taktikákat mutatja be cikkünk.

» Részletek

Ne féljünk a szabad gyököktől!

A szabad gyökök kis méretű, negatív töltésű molekulák. Ráadásul sejtjeink ellenségei. Mivel megtámadják sejtjeinket, azok idő előtt megöregszenek. A gerontológiai kutatások eredményei szerint az antioxidánsok hatékony védelmet nyújtanak ellenük.

» Részletek

Őrizze meg memóriája frissességét

Nemrég lehetett olvasni egy 80 év feletti amerikai professzorokról, akik újabb és újabb kutatási-fejlesztési programjaikhoz kértek és kaptak támogatást, mivel azok jövőbe mutató, újszerű ötleteket hoztak szakterületükön. Milyen titkai vannak a szellem és a memória ilyen frissen tartásának?  

» Részletek

Öröm megöregedni!

Min­dan­nyi­an sze­ret­nénk so­ká­ig él­ni. A leg­szí­ve­seb­ben azon­ban úgy, hogy vég­ig meg­őriz­zük egész­sé­gün­ket, tes­ti és szel­le­mi erőn­ket. Min­dez ma már nem csu­pán álom, mi ma­gunk is so­kat te­he­tünk ér­te. Eh­hez se­gít hoz­zá az úgy­ne­ve­zett an­ti-aging pro­gram.  

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.