Összes cikk
<< 1   2   3   4   4 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Segítség hüvelyfertőzések esetén

Normál esetben a természetes hüvelyflóra gondoskodik arról, hogy idegen baktériumok és gombák ne telepedhessenek meg az intim területeken. Ha viszketés, égés vagy kellemetlen szag lép fel, akkor a természetes egyensúly megbillent, és elszaporodtak az idegen kórokozók. De különösebb panaszok nélkül is sok nő bizonytalan, hogyan is néz ki a "normális" női intim miliő.

» Részletek

Segítség változó korban

A változáskori tünetek nem tekinthetők betegségnek, sokkal inkább a női szervezet természetes változásának. Ha gyógyszeres terápia válik szükségessé, arra kell törekedni, hogy a hormonrendszert egy új, megváltozott szinten egyensúlyi helyzetbe hozzák.

» Részletek

Szellemi frissesség időskorban is

Az emlékezőképességünket nem kell feltétlenül elveszítenünk időskorban. A tudomány sokat foglalkozik a kérdéssel, így ma már sok információval rendelkezünk a témáról. Egyszerű trükkök segítségével ebben az életszakaszban is megőrizhetjük szellemi frissességünket.

» Részletek

Természetes hormonkezelés

Még néhány évvel ezelőtt is általános terápiának számított a változás korába lépő nőknél a hormonpótlás. A közelmúltban azonban megrázó klinikai vizsgálati eredmények születtek, miszerint a szájon keresztül adagolt hormonpótlás hatására jelentősen megnő a szívinfarktus, a trombózis és a rák veszélye. Ennek következményeként megváltozott az orvosok hozzáállása a kérdéshez, ma inkább csak kivételes esetekben alkalmazzák. Ám a „természetes ...

» Részletek

Testünk pajzsa a rák ellen: az elöregedő sejtek

» Részletek

Változókor

A negyven körül járó nők, de már a fiatalabbak is gyakran érzik úgy, hogy elbizonytalanodtak. Vajon mi vár rájuk a változás kora után? Onnan kezdve már csak lefelé vezet az út? A klimaxról sok ellentmondásos dolgot lehet olvasni, hallani. És ezek legtöbbje nem hat éppen bátorítólag a nőkre.

» Részletek

Változókor

A változókor teljesen természetes folyamat. Semmi okunk nincs rá tehát, hogy féljünk tőle, vagy éppenséggel betegségnek tekintsük. Ezzel az életszakasszal előbbutóbb minden nő szembesül, ám hogy milyen módon érzékeljük a tüneteket, az egyénileg változó. Nézzük, mit tehetünk ebben az életszakaszban testünk és lelkünk átállításáért!

» Részletek

Változókor hormonok nélkül

A változás korát minden nő másként éli meg. Van, aki szinte semmit nem vesz észre belőle, míg mások számtalan panasztól szenvednek. Nem is olyan régen mindezekre a nehézségekre még automatikusan hormonkezelést ajánlottak, mára azonban ez a módszer rossz hírűvé vált, és joggal. A hagyományos kínai orvoslás azonban szerencsére kínál alternatív kezelési lehetőségeket. Bár a hagyományos kínai felfogás ezt a „betegséget” nem ismeri, az eljárás európai alkalmazói az ősi felfogásban ...

» Részletek

Zöld terápia

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.