Öngyógyítás

Csi-kung, a mozgásterápia

Erősítsük az életenergiát, nyugtassuk meg a szellemet!

  A távol-keleti mozgásterápiát, a csi-kungot úgy ismerjük, mint a hagyományos kínai orvoslás egyik oszlopát. A csi-kung nemcsak a testre gyakorol többféle pozitív hatást, hanem a szellemet is megnyugtatja, az ember eltalál saját magához.


   

  Számos ember folyamatosan keres valamit: biztos állást, kiteljesedett családi életet, boldog párkapcsolatot vagy egészséget. Az azonban, hogy elégedettek vagyunk-e az életünkkel, nagyban saját magunktól függ. Induljunk hát el a befelé vezető úton, mert az erős belső tartásnak köszönhetően fogunk kifelé is sugározni. Hozzásegít minket ahhoz, hogy az élet viharos hullámai ne rántsanak le a víz alá, hanem elvigyenek a célunkhoz.

   

  Ezen az úton azt is megtapasztalhatjuk, hogy a régi és hagyományosan ránk maradt tudás nem véletlenül élte túl az évszázadokat, az idők során csak növekedett, és bebizonyította, hogy beválik. A csi-kung ezek közé a tudások közé tartozik, Kínában már több ezer évvel ezelőtt alkalmazták az egészség megőrzésére és az öngyógyításra.

   

  A csi szó annyit jelent, életenergia, a kung fordítható művészetnek, munkának és kitartó gyakorlásnak egyaránt. Egy szó mint száz, annyit jelent, hogy vállaljuk a felelősséget a saját egészségünkért, és gondoskodjunk róla, hogy az életenergiánk folyamatosan áramlásban maradjon.

   

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin októberi lapszámában olvashatják!

  –emel–
  XXVI. évfolyam 10. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. október

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.