Öngyógyítás

Testünk üzenetei: Csonttörés


   

  Első lépésként vegyük sorra, hogy mi mindennel függ össze maga a csont. A csontváz a mozgatórendszer passzív részét alkotja, melyben a különböző csontok találkozási pontjainál ízületek és ínszalagok mint összekötő elemek biztosítják a rugalmas, irányváltoztatásra is alkalmas kapcsolódást. A csontok felszíne az izmok eredési és tapadási felülete.

   

  Vannak testünkben olyan csontok, amelyek elhatárolják a test különböző üregeit, egyfajta védőszerkezetet alkotnak. Védelmet nyújtanak a központi idegrendszernek az agykoponya és a gerincoszlopot alkotó csigolyák által. A bordakosár a szívet és a tüdőt, vagyis két létfontosságú szervet ölel körbe, rugalmas, ám megbízható módon védelmezve őket. A medencecsont is védi a közöttük helyet foglaló belső szerveket, mint például a petefészket, a méhet, a húgyhólyagot.

   

  A csont ásványi anyagokat raktároz, és a szervezet sav-bázis egyensúlyában is fontos szerepet játszik. A vöröscsontvelőnek a vérképzésben van feladata, a sárgacsontvelő pedig energiatároló zsírszövet.

   

   

   A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin februári lapszámában olvashatják!

  László Anikó
  XXIV. évfolyam 2. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.