Öngyógyítás
 1   2   3   4  >> 4 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A kínai öt elem visszahozza az életerőnket

A régi kínaiak bölcsessége arra tanít minket, hogyan fedezhetjük fel és hozhatjuk helyre szervezetünk megbillent egyensúlyát. Ebben segít az öt elemről szóló elmélet. Az ősi Kínában az öt elem eredetileg az öt bolygót jelképezte: Jupiter (fa), Mars (tűz), Szaturnusz (föld), Vénusz (fém) és Merkúr (víz). Hosszú évszázadokon át gyűjtögetett csillagászati és asztrológiai megfigyelések alapján minden egyes elemhez hozzárendeltek még egy-egy év­szakot, illetve színeket, formákat, álla­tokat ...

» Részletek

A shiatsu mint professzionális gyógymód 1. rész

Sorozatunk következő cikkei a shiatsuterápia műhelytitkaiba engednek bepillantást. Húszéves terápiás tapasztalatom alapján bemutatom a módszer jellegzetességeit, szemléletét, hatékonyságát. Konkrét eseteket is említek, amelyek tükrözik a gyógyulási folyamatokat, történéseket.

» Részletek

Árulkodó lábak

Lábunk egész testünk állapotát tükrözi. Az emberi jellem és az energiapotenciál a járás és a testtartás alapján is jól felismerhető. Természetesnek tartjuk, hogy lábunk mindenhova elvisz, akár vándortúrán veszünk részt, akár hegyet mászunk. A zürichi Shanti C. Wetzel kifejlesztette a Feet-Reading módszerét, amelynek lényege, hogy megtanít bennünket odafigyelni a lábunkra.

» Részletek

Csi-kung

A csi-kung ná­lunk is elő­re­törő­ben van. Egy­re töb­ben űzik, ugya­n­ak­kor ke­ve­sen van­nak tisz­tá­ban az­zal, mit is kí­nál va­ló­já­ban ez az ősi Kí­ná­ból szár­ma­zó egész­ség­me­g­őr­zé­si rend­szer. Fő­ként gyó­gyí­tó ol­da­la szá­mít ná­lunk is­me­ret­len­nek.

» Részletek

Csi-kung masszázs az érzékeknek

A masszázs valóságos jótétemény a testnek, a léleknek és a szellemnek. Egy energia-masszázzsal még hatékonyabbak lehetünk. Az alábbiakban leírt távol-keleti gyakorlatok életerővel látják el az érzékeket és az egész idegrendszert. Az éltető csi-energia szabadon áramolhat egész testünkben.  

» Részletek

Csi-kung, a mozgásterápia

A távol-keleti mozgásterápiát, a csi-kungot úgy ismerjük, mint a hagyományos kínai orvoslás egyik oszlopát. A csi-kung nemcsak a testre gyakorol többféle pozitív hatást, hanem a szellemet is megnyugtatja, az ember eltalál saját magához.

» Részletek

Csípős paprika

A hagyományos kínai orvoslást nemcsak mellékhatásoktól mentes természetes gyógymódjai tették világszerte elismertté, hanem a betegségmegelőzés terén szerzett gazdag tapasztalatai is. Ki ne ismerné a híres kínai mondást, miszerint a legjobb orvosság a megelőzés. Ennek érdekében nélkülözhetetlen annak ismerete, hogyan hatnak ránk mindennapi táplálékaink.

» Részletek

Egyenes háttal egy életen át

Egy új, egyelőre csak külföldön használatos, teljességre törekvő módszer gyöngéden segít a fej- és hátfájdalmakon csakúgy, mint a speciális, lelki eredetű problémákon. Az „Alta Major” belsőleg és külsőleg is újra kiegyenesíti az embert.  

» Részletek

Egyensúlyban élni

A mai ember mobilabb, mint valaha – de testének természetes mozgásimpulzusai feledésbe mentek. Az eredmény: izomfeszültségek, fájdalmak, krónikus bajok. Segíthetne a meglepően eredményes „Nowo-Balance” terápia.  

» Részletek

Fedezzük fel saját totemállatunkat!

Mindannyian kedveljük az állatokat, éljenek akár a szabadban, akár velünk a házban, a lakásban. Közben nem biztos, hogy tudatában vagyunk annak: az állatok legközelebbi rokonaink, és lelki síkon nagyon közel állnak hozzánk. Erőt adó állataink, az úgynevezett totemállatok vigasztalóink, tanácsadóink, tanítóink és barátaink lehetnek.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.